Skip to main content
Tréning

Exkluzívne interview s online fitness blogerkou | Scola Dondo

Exkluzívne interview s online fitness blogerkou | Scola Dondo
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert7 rokov Ago
Zobraziť profil Myprotein.Sk

Scola Dondo

“SNÍVAŤ, PREKONÁVAŤ, PLNIŤ“

 #beboldforchange

 

Čo ťa motivovalo zmeniť svoj životný štýl?

V mladšom veku som bola obézna. V škole ma na dennom poriadku šikanovali kvôli mojej váhe. Chcela som len, aby ma ľudia mali radi za to, kto som. Rozhodla som sa spraviť zmenu, mojím cieľom bolo zastaviť šikanovanie a schudnúť.

Ktorý je tvoj obľúbený cvik?

Mám rada všetky druhy cvičenia, ale predovšetkým beh a tanec. Milujem freestyle tanec! Pomáha mi zabudnúť na okolitý svet a sústrediť sa len na seba.

Cítila si sa niekedy nesmelo v posilňovni? Ako si sa s tým vysporiadala?

Stále sa cítim nesmelo, a to aj potom, čo som schudla. Myslím si, že posilňovne sú zamerané hlavne pre mužov. Nenosím make-up do posilňovne, chodím tam predsa trénovať rovnako, ako všetci ostatní! Nasadím slúchadlá a pohodlné oblečenie a zabudnem na všetkých v miestnosti.

Mávaš cheat day?

Kto nemáva? Snažím sa jesť zdravo a na začiatku diéty som bola na seba oveľa striktnejšia. Teraz sa o seba viac starám a doprajem si, keď cítim, že si to zaslúžim. Rada si dám chip shop chipsy v sobotu večer (nie každý týždeň), keď sa cítim so sebou spokojná a šťastná.

Ak by si sa mala porovnať s nejakou inšpirujúcou ženou, kto by to bol a prečo?

Nutne by som sa neporovnávala s nikým, ale vzhliadam ku Serene Williamsovej. Nie je veľa žien v športovom priemysle, ku ktorým sa nejako môžem vzťahovať. Serena a ja máme podobný výzor a obe chceme byť úspešné. Ste si istí, že je to inšpirujúce?

Myslíš si, že sociálne médiá majú vplyv na zdravie a pohodu človeka? Ak áno – prečo?

Rozhodne si myslím, že to má určitý vplyv. Zo sociálnych médií som sa veľmi veľa naučila, našla diétne plány, tréningové programy a všeobecné rady a tipy ako byť zdravý. Nenaučíte sa dosť v škole, telocvik je síce dobrým spôsobom, ako dostať deti do pohybu, ale kto im poskytne všetky informácie o výhodách vedenia zdravého životného štýlu? Nemyslím si, že to niekto robil, keď som chodila do školy.

Teraz, keď si schudla, čo je tvojím ďalším cieľom?

Už sa viac nesústredím na to, ako vyzerám, ale na to, ako sa cítim. Milujem beh a teším sa na závody. Zúčastním sa šampionátu Tower 42 tento rok a už sa nemôžem dočkať!

Akú radu by si dala tým, ktorí chcú schudnúť?

Správne si nastavte svoju myseľ, majte dobrý dôvod k zmene a buďte solídni! Potrebujete motiváciu, ktorá je sama o sebe schopnosťou. Buďte hrdí, buďte sami sebou a odhodlaní.

Keď som bola mladšia, bola som obézna, čo mi v škole veľmi nepomáhalo. Chcela som, aby ma ľudia mali radi takú, aká som. Rozhodla som sa zmeniť, znížiť svoju hmotnosť a zastaviť šikanovanie.

Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert
Zobraziť profil Myprotein.Sk
myprotein