Dnes vám prinášam recept na tento 4-vrstvový koláč, ktorý sa vám môže zdať zložitý, ale vôbec to tak nie je. Koláč bol aj s pečením a zdobením hotový presne do hodiny. Plus suroviny, ktoré som použila, má doma každá domácnosť. V koláči sa nachádza tvaroh, ktorý mu dodal bielkoviny, ale aj puding, ktorý ho celý príjemne osladil.
Suroviny a postup:
Prvá vrstva-suroviny
- 150g ražnej múky (môžete použiť aj iné)
- 100g Impact Whey proteínu od Myprotein (čokoládový je najlepši)
- 200ml mlieka (sójové, mandľové, kravské)
- 2x vajíčko
- 20g trstinového cukru
- prášok do pečiva
Prvá vrstva-postup
Všetky tieto ingrediencie zmiešame dohromady a dáme piecť na 180 stupňov. Koláč nepečieme dlho, len nejakých 20/25 minút. Aj pri takomto krátkom pečeni sa nám stihne krásne prepiecť a spojiť. Medzitým si môžeme pripraviť ďalšiu vrstvu.
Druhá vrstva-suroviny
- 200g odtučneného tvarohu
- Flavdrops
- ½ banánu
Druhá vrstva-postup
Keď sa nám upečie korpus, necháme si ho vychladnúť a rozrežeme ho na dve vrstvy. Na tu prvú natrieme ½ tvarohu s flavdrops a naukladáme na ňu banány. Potom tú druhú časť rozkrojeného korpusu položíme na tvaroh s banánmi a natrieme ju zvyšným tvarohom.
Takto by mal koláč vyzerať predtým, ako naň dáme poslednú-pudingovú vrstvu.
Tretia vrstva-suroviny
- ½ balenia čokoládového pudingu
- 250ml mlieka
- 20g trstinového cukru
Tretia vrstva-postup
Puding uvaríme podľa návodu a už ho len vylejeme na koláč. Na koláč som potom ešte poukladala mandle a pár som ich aj nastrúhala. Takto pripravený a vychladnutý koláč som dala do chladničky stuhnúť a o niekoľko hodín sme si na ňom už všetci pochutnávali.
1/16 má: 119 kcal // 15 S // 9,2 P // 2,4 T
Tento jednoduchý 4-vrstvový koláčik z fit surovín upečiete aj počas varenia nedeľného obeda. Je šťavnatý, krehký a plný bielkovín, ako stvorený pre pohodlné doplnenie denného kalorického príjmu – tak trochu na sladko. Táto maškrta zmizne zo stola ešte skôr, než stihne vychladnúť.