Skip to main content
Recepty

Pečená Pšenovo Ovsená Kaša S Čokoládou | Tip Na Raňajky

Pečená Pšenovo Ovsená Kaša S Čokoládou | Tip Na Raňajky
Kristína Močková
Spisovateľ a expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Kristína Močková

Ahojte! Poznáte ovsenú kašu? Myslela som si. A poznáte pšenovú kašu? Je to skvelá alternatíva, ak vás už ovsená kaša tak trochu nudí. Pšeno je bezlepkové, a okrem iného má aj vysoký obsah železa, či vlákniny. Táto kaša má vyvážený pomer tukov, sacharidov a bielkovín a vďaka tomu vás udrží dlho bez pocitu hladu.

Možno vás odradí trošku dlhšia príprava, no pšenová kaša rozhodne stojí za vyskúšanie. Pečenú mám ešte radšej, pretože na povrchu je pšeno chrumkavé.

Potrebujeme:

Ingrediencie na prípravu ovsenej kaše

Postup:

Pšeno si 2-3x poriadne prepláchneme horúcou vodou, aby sme ho zbavili prípadnej horkej chuti. V šejkri si rozmiešame čokoládový proteín s vodou (asi 250ml), môžeme pridať aj kakao navyše. Pšeno, ktoré máme v dostatočne veľkom hrnci, zalejeme proteínom, pridáme štipku soli a za stáleho miešania privedieme k varu. Na miernom stupni varíme, kým pšeno nie je mäkké. Bude nám to trvať asi 15 minút. Medzitým si na dno zapekacej misky poukladáme ovocie a čokoládu. Ja som použila černice, keďže je ich sezóna, ale pokojne použite, čo máte doma. Napríklad banán, ktorý sa skvelo hodí k čokoládovej chuti.

Ovocie a ovsená kaša sa hodia k sebe

Ovocie pokryjeme uvarenou kašou a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na približne 160 stupňov. Pečieme asi 25-30minút, alebo kým povrch kaše nie je upečený do chrumkava.

Ovsená kaša chutí vynikajúco

Necháme trochu vychladnúť, pretože ovocie na spodku je vriace a môžeme podávať. S foodstylingom si starosti nerobte, toto je totižto jedno z jedál, ktoré nie sú predurčené k tomu, aby vyzerali dobre. Kašu som ako zvyčajne ozdobila ovocím a mandľovým maslom, ktoré sa taktiež skvelo hodí k čokoládovej chuti. Tak čo? Lepšie ako ovsená kaša? :)

Príprava kaše je jednoduchá

Jedna porcia vás vyjde na:

398 kcal

16g tuku

38g sacharidov

28g bielkovín

a ako bonus 8g vlákniny k tomu

Kristína Močková
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Kristína Močková
Kristína sa našom blogu sústredí hlavne na recepty, či už sa jedná o dezerty, desiaty, tipy na raňajky alebo obedy. Správna výživa je jej blízka, pretože okrem toho, že vo voľnom čase rada trávi čas v kuchyni, sa venuje aj posilňovaniu. Vyše dvoch rokov sa stravuje a zaujíma o flexibilné stravovanie (IIFYM) a vďaka tomu má základné poznatky aj z oblasti stravy a výživy. Okrem Myprotein blogu píše recepty aj pre web aktin.cz - https://aktin.cz/clanky?f%5Bauthors%5D=80399. Kika je v piatom ročníku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, odbor Fotografia a nové médiá. Jej praktická bakalárska práca, ktorú fotograficky spracovala, sa venovala téme žien a silového športu. Chcela upozorniť na neopodstatnené predsudky voči ženám, ktoré sa venujú „mužskému športu“. Táto práca sa objavila aj na platforme Red Bull Showcase - https://www.redbull.com/sk-sk/girls-who-lift-kristina-mockova-local-fitness-foto-red-bull-showcase. Kikine recepty a viac o nej a jej stravovaní môžete nájsť aj na jej Instagrame - https://www.instagram.com/kikeseats/.
myprotein