Skip to main content
Recepty

Proteínová bublanina s ovocím | Tip na jednoduché fitness raňajky

Proteínová bublanina s ovocím | Tip na jednoduché fitness raňajky
Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka3 rokov Ago
Zobraziť profil Lauren Dawes

Aj chladné a tmavé ráno môže začať skvele! Stačí k tomu lahodný koláč...

Zabudnite na zdĺhavú prípravu raňajok každý deň! Ak vás príliš nebaví každé ráno stáť nad hrncom a miešať nejakú kašu alebo variť iné jedlo, čítate ten správny článok. Pripravili sme si pre vás jednoduchý a zdravý recept, ktorý vám poskytne dôležité živiny. Najlepšie na ňom je, že vydrží celý týždeň v chladničke a vy sa nemusíte starať o pravidelnú prípravu – stačí si nabrať a jesť!

Cesto na bublaninu sa podobá na bežné palacinkové cesto. Ako topping môžete využiť rôzne druhy ovocia, orechov alebo sirupy. Kreativite sa medze nekladú, preto si bublaninu môžete ozdobiť podľa svojich preferencií. Ak máte radi čokoládu a banány, už pravdepodobne viete, čo poputuje na vrch koláča.

Ak si robíte bežne na raňajky palacinky, určite poznáte ten pocit neistoty, keď neviete, kedy je potrebné otočiť palacinku na druhú stranu. V tomto prípade vás nebude trápiť nič podobné. Cesto hodíte do rúry a je to.

Recept je výnimočný v tom, že je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu, no zároveň obsahuje zdravé a výživné ingrediencie, ktoré vás podporia na ceste za vašou vysnívanou postavou. Bublaninu určite ocení aj návšteva.

Koláč vydrží uskladnený v chladničke až 5 dní, preto sa ideálne hodí napríklad na pracovný týždeň, keď máte toho veľa a nič nestíhate. Môžete ho zjesť vychladený alebo ho ohriať v mikrovlnke. Odteraz bude každé ráno príjemnejšie!

Z receptu vyjde 9 porcií

Ingrediencie

Topping:

 

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220°C.
  2. Do veľkej misky pridajte vajíčka a metličkou ich dobre rozšľahajte. Potom pridajte mlieko a znova rozšľahajte.
  3. Do misky následne pridajte hladkú múku, prášok na pečenie a proteín. Šľahajte dovtedy, kým vám nevznikne jemné cesto.
  4. Cesto potom vylejte do plechu vyloženého papierom na pečenie. Stierkou rozotrite cesto rovnomerne na všetky strany.
  5. Na cesto budete teraz ukladať topping. Nám veľmi chutí ovocie, preto sme sa rozhodli, že na koláč naukladáme jahody a čučoriedky. Buďte kreatívni a použite to, čo sa vám najviac hodí. Najviac však odporúčame nejaké ovocie.
  6. Plech s koláčom vložte do rúry a nechajte piecť približne po dobu 15 minút. Koláč by mal nabrať zlatohnedú farbu.
  7. Po upečení nakrájajte bublaninu na štvorce. Buď si na nej môžete hneď pochutnať, alebo ju môžete uložiť do chladničky. V uzavretej krabičke vydrží až po dobu 5 dní. Dobrú chuť!

Proteínová bublanina s ovocím | Tip na jednoduché fitness raňajky

Nutričné hodnoty

Na jednu porciu

Energia 169kcal 27 kalórií z tuku

 

% odporúčanej dennej dávky *
Tuky 3g 5%
Sacharidy 22g 7%
Bielkoviny 13g 26%

 

* Prepočet percent odporúčaného príjmu je založený na diéte s denným príjmom 2000 kalórií

Naše články slúžia výhradne na informačné a vzdelávacie účely a nemali by sa považovať za lekársku pomoc. Ak máte obavy alebo pochybnosti ohľadom akýchkoľvek záležitostí, skôr než začnete užívať výživové doplnky, poraďte sa so zdravotníckym pracovníkom. Taktiež konzultujte akúkoľvek významnú zmenu v stravovaní.

Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka
Zobraziť profil Lauren Dawes

Lauren vyštudovala anglickú literatúru a pochádza z južného Anglicka. Miluje plávanie a posledné roky sa rada venuje silovému tréningu. Taktiež sa chce neustále zdokonaľovať v joge.

Cez víkendy zvyčajne varí alebo chodí na brunch a rada skúša nové recepty s jej spolubývajúcimi – snaží sa zamieňať bežné študentské jedlá, akými sú napríklad cestoviny. Udržiava si zdravú rovnováhu medzi chodením do posilňovne a na párty.

Viac sa o Lauren dozviete na tomto odkaze.

myprotein