Skip to main content
Strava

9 Inšpirácií Na Vaše Rýchle Raňajky

9 Inšpirácií Na Vaše Rýchle Raňajky
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert4 rokov Ago
Zobraziť profil Myprotein.Sk

Ak pred dobrými a kvalitnými raňajkami uprednostňujete spánok, určite sa vám hodí niečo, čo uľahčí vašu prípravu jedla. Namiesto toho, aby ste vynechávali toto veľmi dôležité jedlo, vám odporúčame, aby ste vyskúšali niektoré z našich jednoduchých nápadov na recept, ktoré vás zasýtia až po dobu obeda.

1. Vajíčkové muffiny, omeleta z bielkov, varené vajíčka

Vajíčka, vajíčka, vajíčka! Bez ohľadu na to, ako ich máte radi pripravené, na raňajky sú skvelou voľbou aj v prípade, že máte málo času. Jedno vajce obsahuje približne 78 kalórií a 6g bielkovín. Môžete tak poskytnúť vášmu telu dostatok bielkovín spolu s ďalšími dôležitými látkami ako vitamíny A, B6, B12 a D.

Vaječnú omeletu s obsahom približne 150 kalórií si môžete ľahko pripraviť kombináciou troch vaječných bielkov a jedného celého vajíčka spolu so zeleninou podľa chuti. Odporúčame vám napríklad červenú papriku, cibuľu, pór a šampiňóny.

Prečo si nevyskúšať na raňajky pripraviť napríklad vajíčkové muffiny? Môžete si do nich pridať varené mäso a obľúbenú zeleninu. Takéto lahodné muffiny sú skvelou voľbou na raňajky, ktorá sa dá ľahko zabaliť na cestu. Ak chcete niečo skutočne rýchlo pripravené, môžete si pred spaním uvariť niekoľko vajec. Ráno si ich len vezmete so sebou.

Vajíčkové muffiny

2. Overnight vločky

Ak ráno pravidelne nestíhate, vyskúšajte niektoré z týchto receptov na overnight vločky. Takéto vločky sa pripravujú večer. Stačí ich uskladniť na noc do chladničky a ráno zjesť. Ovsené vločky vám poskytnú skvelý zdroj energie, ktorá sa uvoľňuje pomaly. Okrem toho neobsahujú cukor, čiže ideálne si ich môžete dochutiť jednou odmerkou srvátkového proteínu. Hneď zrána tak obohatíte vaše telo o viac než 20g bielkovín. Vyskúšať môžete aj kombináciu s ovocím, aby ste v strave mali pestrosť.

overnight vločky

3. Avokádový toast

Chlieb je jednou z prvých vecí, ktorú pri diéte často vyradíme. Sacharidy sú však dôležitou súčasťou diétnej stravy. Ak chcete konzumáciou chleba získať nielen sacharidy, ale aj bielkoviny, vyskúšajte ražný chlieb alebo chlieb s orieškami a semenami. Chlieb si môžete potrieť aj avokádom a pridať štipku soli a korenia. Pridáte mu tak dávku zdravých tukov a raňajky budú chutnejšie.

Avokádový toast

4. Raňajková quinoa

Quinoa má prirodzene vysoký obsah bielkovín, ale často sa považuje za prílohu vhodnú ku slaným pokrmom. Chceme vás však prekvapiť — ak si quinou uvaríte v mlieku spolu s proteínom, môžete si tak spraviť chutné raňajky podobné ovsenej kaši.

Raňajková quinoa

5. Nepečené bounty rezy

Zameňte bežné raňajkové sladkosti, sušienky a cereálne tyčinky za domáce bounty rezy. Kombináciou kokosu, medu, horkej čokolády a kokosového oleja si môžete vytvoriť lahodné bounty rezy plné zdravých živín priamo doma behom niekoľkých minút.

Bounty rezy

 

6. Proteínové palacinky

Proteínové palacinky sa dajú pripraviť veľmi ľahko a sú vynikajúcou zdravou alternatívou k bežným palacinkám. Stačí rozmiešať jedno vajíčko alebo dva bielky spolu s odmerkou srvátkového proteínu a práškom na pečenie. Panvicu namažte kokosovým olejom a pečte na strednom ohni. Palacinky si môžete pokojne pripraviť aj deň dopredu a ráno si ich len zohriať. Uvidíte, ako vám vaše raňajky zachutia.

Ak nie ste úplne kuchynský tip, vyskúšajte náš proteínový palacinkový mix. Je dostupný v troch lahodných príchutiach a jediné, čo musíte urobiť, je pridať vodu a hodiť cesto na panvicu.

Proteínové palacinky

7. Chrumkavý ražný chlieb s údeným lososom alebo šunkou a maslom

Losos je vynikajúcim zdrojom bielkovín a esenciálnych omega-3 mastných kyselín. Stačí, ak si natriete chrumkavý ražný chlieb nízkotučnou nátierkou a pridáte údeného lososa. Recept je chutný, rýchly a jednoduchý na prípravu.

8. Proteínové smoothie

Existuje obrovské množstvo smoothie receptov, ktoré sa hodia na raňajky a sú dobrým zdrojom bielkovín. Stačí, ak máte mixér. Vhoďte doňho obľúbené ovocie a odmerku Impact Whey proteínu. Ak máte radi sladké príchute, môžete vyskúšať napríklad čokoládu alebo sušienky & krém. Fantázii sa medze nekladú — pridať môžete aj mandľové mlieko, orechové maslo a banán. Pre inšpiráciu si môžete pozrieť niektoré z našich smoothie receptov.

Proteínové smoothie

9. Chia puding

Chia semienka poskytnú vášmu telu celý rad zdravotných výhod. V prvom rade vám poskytnú dostatok bielkovín, vlákniny a minerálov. Jedným z nich je napríklad mangán, ale aj fosfor. Môžete si ich pripraviť deň dopredu a ráno si ich so sebou vziať na cesty.

Chia puding
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert
Zobraziť profil Myprotein.Sk
myprotein