Skip to main content
Recepty

Tri tipy na vitamínové smoothie bowl | Fit raňajky s vysokým obsahom bielkovín

Tri tipy na vitamínové smoothie bowl | Fit raňajky s vysokým obsahom bielkovín
Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka3 rokov Ago
Zobraziť profil Lauren Dawes

Smoothie v súčasnosti naberá na popularite a je ideálnou voľbou na raňajky. Je plné vitamínov a rôznych dôležitých živín.

Hľadáte inšpiráciu na raňajky, ktorých príprava nezaberá veľa času? Máme pre vás dobrú správu!

Náš obľúbený kuchár a fitness nadšenec Niall Kirkland prichádza s tromi lahodnými receptami, ktoré si ihneď zamilujete. Vyskúšajte aspoň jeden z nich!

Niall si pre vás pripravil chutné recepty na smoothie s vyváženým zložením. Potešia vaše chuťové bunky, no zároveň vám poskytnú dôležité živiny pre udržanie zdravia.

Tieto smoothie vyzerajú skvele a ešte lepšie chutia. Najlepšie na nich je to, že obsahujú vitamíny a minerály, ktoré potrebuje vaše telo na správne fungovanie.

Okrem toho majú vysoký obsah bielkovín a prispievajú k nárastu a udržaniu svalovej hmoty. Nie je to super?

Ingrediencie

Avokádo, banán & kel:

Mango & med:

Lesné ovocie:

 

Postup

  1. Postup je veľmi jednoduchý. Vyberte si príchuť, ktorá vás zaujala, a všetky ingrediencie pridajte do kuchynského mixéra. Rozmixujte ich najemno, aby v nápoji nezostali žiadne hrudky. Smoothie by malo mať jemnú, ale tuhšiu konzistenciu.
  2. Nalejte smoothie od pohára a ozdobte ho toppingom podľa chuti. Odporúčame vyskúšať napríklad nakrájaný banán, čerstvé lesné bobule, orechy, chia semienka alebo kokosové lupienky – je to len na vás. Dobrú chuť!

 

Nutričné hodnoty na jednu porciu:

  Energia Bielkoviny Sacharidy Tuky
Avokádo, banán & kel 393 30g 32,5g 16,4g
Mango & med 408 42g 58g 1,9g
Lesné ovocie 416 34g 35g 16,5g

 

Naše články slúžia výhradne na informačné a vzdelávacie účely a nemali by sa považovať za lekársku pomoc. Ak máte obavy alebo pochybnosti ohľadom akýchkoľvek záležitostí, skôr než začnete užívať výživové doplnky, poraďte sa so zdravotníckym pracovníkom. Taktiež konzultujte akúkoľvek významnú zmenu v stravovaní.

Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka
Zobraziť profil Lauren Dawes

Lauren vyštudovala anglickú literatúru a pochádza z južného Anglicka. Miluje plávanie a posledné roky sa rada venuje silovému tréningu. Taktiež sa chce neustále zdokonaľovať v joge.

Cez víkendy zvyčajne varí alebo chodí na brunch a rada skúša nové recepty s jej spolubývajúcimi – snaží sa zamieňať bežné študentské jedlá, akými sú napríklad cestoviny. Udržiava si zdravú rovnováhu medzi chodením do posilňovne a na párty.

Viac sa o Lauren dozviete na tomto odkaze.

myprotein