Skip to main content
Strava

Vyhnite sa cukru | Rafinovaný cukor škodí | Zdravie a cukor

Vyhnite sa cukru | Rafinovaný cukor škodí | Zdravie a cukor
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Myprotein.Sk

Cítite sa, ako by ste boli otrokom cukru?  Máme 5 skvelých rád, ktoré vám pomôžu znížiť príjem sladkostí pomocou jednoduchých trikov! Toto je váš prvý krok k tomu, aby ste sa cítili zdravší a šťastnejší…

#1 Vzdelávajte sa

Predtým, než bezhlavo vyprázdnite celú chladničku, venujte chvíľu pozornosti oficiálnym odporúčaniam týkajúcim sa rozdielu medzi prirodzene sa vyskytujúcimi cukrami (ovocie, zelenina, mliečne výrobky) a pridanými cukrami (čokoládové tyčinky, sušienky). Ak ste na pochybách, prečítajte si etiketu na obale potraviny a ak sa objavia slová ako cukor, med, trstinová šťava, tak ju porovnajte s neochutenou verziou. To vám zaručene otvorí oči!

#2 Rozmyslite si, čo vypijete

Vyraďte všetky sladené nápoje a ani ich neuchovávajte doma, aby ste sa vyhli pokušeniu. Vždy si u seba ponechajte fľašu čistej vody.  Pamätajte na to, že 1 plechovka sódy môže mať až 11g cukru, čo sa rovná 43 kalóriám.

#3 Oklamte svoje chuťové bunky

Keď nabudúce dostanete nekontrolovateľnú chuť na sladké, dajte si nápoj. Mäta, zázvor a čaj vám pomôžu bojovať proti týmto túžbam a nebudete sa zbytočne prejedať sladkosťami. Existuje veľa variácií rôznych čajov, z ktorých si môžete vybrať, takže vás rovnaká chuť nikdy neunudí.

#4 Nakupujte s plným žalúdkom

Hovorí sa – keď ideš von, nechoď hladný. Je to jednoduché pravidlo, ale nie vždy sa nám ho podarí dodržať. O to horšie, ak ste hladní v supermarkete. Nenakladajte do vozíka zbytočnosti a vždy sa snažte zjesť niečo pred odchodom z domu. Je lepšie uvažovať dopredu, než potom ľutovať svoje pravidelné chyby.

#5 Majte zásobu prírodných cukroviniek

Zažeňte svoje chute na sladké pochúťkami bez pridaných cukrov, ktoré vás zasýtia na dlhší čas. Čo viac si priať? Áno, hovoríme o čerstvom ovocí, ale pozor! Vyhnite sa sušenému ovociu. Výrobcovia často pridávajú cukor, koncentráty a sirup na zvýraznenie chuti, čo je pre vás neprípustné!

MyproteinUK

Vyraďte všetky sladené nápoje a ani ich neuchovávajte doma, aby ste sa vyhli pokušeniu. Vždy si u seba ponechajte fľašu čistej vody. Predtým, než bezhlavo vyprázdnite celú chladničku, venujte chvíľu pozornosti oficiálnym odporúčaniam. Ak ste na pochybách, prečítajte si etiketu na obale potraviny a ak sa objavia slová ako cukor, med, trstinová šťava, tak ju porovnajte s neochutenou verziou. To vám zaručene otvorí oči!

Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert
Zobraziť profil Myprotein.Sk
myprotein