Skip to main content
Strava

Zdravé maškrty: 3 nápady na zdravú desiatu, alebo keď vás prepadnú chute

Zdravé maškrty: 3 nápady na zdravú desiatu, alebo keď vás prepadnú chute
Evangeline Howarth
Spisovateľka a redaktorka3 rokov Ago
Zobraziť profil Evangeline Howarth

Nie je nič horšie než náhodné vyjedanie chladničky, keď vás prepadne obrovský hlad. Zvlášť vtedy, ak máte na daný deň naplánovaný ťažký tréning.

Vieme, že nie všetci máme dostatok času na prípravu perfektného jedla s vyváženými hodnotami makroživín. Určite sa vám nechce každý deň robiť nejaké proteínové guličky obalené v dokonale rozdrvených mandliach a krásne zabalené v krabičke. Sme tu na to, aby sme vám pomohli vymyslieť niečo, čo je rýchle a zdravé. Podporíme vás vtedy, keď to najviac potrebujete.

Aj naša redakcia pozná tieto pocity a vedzte, že v tom nie ste sami. Prinášame vám tri nové nápady na snacky, ktoré vám pomôžu zahnať chute na sladké a poskytnú vám dôležité živiny. Prečo práve tieto tri? Pretože vieme, že niekto dostane chute aj trikrát za deň – po raňajkách, po obede i po večeri.

 

2. Raňajkový snack

Ovsené koláčiky

Ak ráno vstávate skoro, pravdepodobne cvičíte ešte pred prácou. Vieme, že cesta do práce bez dobrého snacku je nudná a zdĺhavá. Máme pre vás maškrtu, ktorá vám poskytne dostatok sacharidov i bielkovín.

Prísť do kancelárie a prečítať si zoznam, čo v daný deň musíte urobiť, môže byť demotivujúce. Nikdy nezačínajte na prázdny žalúdok. Predtým než zobudíte celú kanceláriu škvŕkaním vášho brucha, siahnite po našich ovsených koláčikoch.

Táto lahodná a jemná tyčinka je ideálnym raňajkovým snackom. Obsahuje až 18g bielkovín a len 3,8g cukru v jednej porcii. Zasýti vás až do obeda.

Je dostupná v dvoch príchutiach — Čokoládové Kúsky a Biela Čokoláda & Lesné Ovocie — môžete si ju hodiť do tašky a zjesť kedykoľvek, keď na ňu dostanete chuť. Pomôže vám splniť si svoje ciele v čo sa týka makroživín.

 

2. Poobedný snack

Orechový mix

Sú 4 hodiny a vy sa pomaly tešíte na koniec pracovného dňa. Teplé priestory v kancelárii vám sťažujú viečka a vy potrebujete niečo, čo vám dodá energiu. Dávajte si pozor, aby ste neprepadli bezhlavému maškrteniu.

Opäť máme pre vás ideálne riešenie. V práci je skvelým pomocníkom náš Orechový Mix , ktorý si môžete skryť do tašky alebo do stola.

Namiesto hlasitého vyjedania čipsov alebo inej nezdravej sladkosti môžete siahnuť po zdravej alternatíve. Orechy vám poskytnú zdravé tuky a bielkoviny a dobre vás nasýtia. Taktiež podporia vaše úsilie o krajšiu postavu a zdravšie telo.

Orechový Mix je dostupný v troch lahodných príchutiach— Chili & Limetka, BBQ, a Morská Soľ & Čierne Korenie — zaženie vaše chute na niečo lahodné a poskytne vám dostatok energie na ďalšie aktivity počas dňa.

 

3. Keď si jednoducho niečo musíte zobnúť

Orechová tyčinka

Chute vás môžu prepadnúť kdekoľvek a kedykoľvek. Môže sa vám to stať napríklad pri dlhej túre na bicykli, počas cesty do posilňovne alebo pri dlhom pracovnom dni — jediné, na čo v tú chvíľu myslíte, je tyčinka, ktorá vám dodá energiu.

Máme skvelú správu: existuje tyčinka, ktorú si môžete so sebou zobrať kamkoľvek a dodá vám tie správne živiny. Vyskúšajte našu Orechovú Tyčinku , ktorá je upečená z orechov, proteínu a semienok. Je ozdobená čokoládou a perfektne zaženie vaše chute na sladké.

Obsahuje až 12g bielkovín a 7g vlákniny — zasýti vás na dlhšiu dobu a vy sa tak zase môžete venovať svojej práci.

Všetci, ktorí majú radi slané dobroty, musia vyskúšať príchuť s arašidovým maslom. Pre tých ostatných, ktorí milujú sladké, je tu Slaný Karamel.

 

Čo si treba zapamätať

Ak sa neviete zastaviť od doby, kedy vstanete z postele, určite oceníte zdravý snack počas dňa. Tieto nápady na maškrty vám pomôžu zahnať hlad a poskytnú vám zdravé živiny, ktoré podporia vaše úsilie vo fitness. Pomôžu vám splniť si ciele v oblasti makroživín a dodajú vám dostatok energie na aktivity počas dňa.

Vyskúšajte náš Orechový Mix, Orechovú Tyčinku alebo Ovsené Koláčiky. Okrem týchto pochúťok máme aj ďalšie — neváhajte si pozrieť našu celú ponuku!

Naše články slúžia výhradne na informačné a vzdelávacie účely a nemali by sa považovať za lekársku pomoc. Ak máte obavy alebo pochybnosti ohľadom akýchkoľvek záležitostí, skôr, než začnete užívať výživové doplnky, poraďte sa so zdravotníckym pracovníkom. Taktiež konzultujte akúkoľvek významnú zmenu v stravovaní.

Evangeline Howarth
Spisovateľka a redaktorka
Zobraziť profil Evangeline Howarth

Evangeline sa v súťažných športoch angažuje už od mladého veku. Ako kvalifikovaná RYA Dinghy inštruktorka  chápe dôležitosť správnej výživy na podporu pri extrémnych a vytrvalostných športoch, a to najmä vďaka jej skúsenostiam z Team GBR Squads a vedenia svojho prvého univerzitného tímu.

Vo svojom voľnom čase miluje beh, a to hlavne maratóny. Počas víkendov sa venuje vodným športom a horskej turistike. Jej bežný večer strávi HIIT tréningom alebo drepovaním. Potom si zvyčajne dopraje niečo pikantné a kopec zeleniny – mňam!

Viac informáciách o Evangeline sa dozviete na tomto odkaze.

myprotein