Skip to main content
Strava

Orechové maslá | Zdroj zdravých tukov | Až 5 druhov v ponuke

Orechové maslá | Zdroj zdravých tukov | Až 5 druhov v ponuke
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert7 rokov Ago
Zobraziť profil Myprotein.Sk

Maslá vyrobené z orechov sú ako viete, vynikajúcim zdrojom zdravých tukov, bielkovín a sacharidov. Myprotein orechové maslá sú vyrobené 100% z prírodných ingrediencií a neobsahujú žiaden pridaný cukor, soľ a palmový olej a sú ideálne ako nátierka, prísada do varenia, alebo na pridanie do nápojov. Obsahujú taktiež množstvo minerálov a vitamínov. Sú zdrojom energie a pomáhajú redukovať pocity hladu. Pozrite sa, aké druhy masiel od Myprotein máme v ponuke.

Obr.č. 1

Arašidové maslo. S kúskami či bez?

Obr.č. 2

Arašidové maslo je zrejme najznámejšie orechové maslo na našom trhu. Na rozdiel od tých bežných na trhu, toto neobsahuje žiaden palmový olej, cukor alebo soľ. Obsahuje až 30g bielkovín a v správnych kombináciách je vhodné aj pri redukčných diétach. Najmä pri tých, ktorí znižujú príjem sacharidov a zvyšujú dávku tukov. Maslo z arašidov je veľmi chutné ako nátierka, či len tak na lyžičku. Tiež sa dá skvelo využiť na prípravu zákuskov, alebo na mäso. Je dostať aj s kúskami orechov, teda jeho chuť je ešte výraznejšia.

Organické maslo. Je lepšie?

Obr.č. 3

Organické arašidové maslo ako aj to bežné, je tiež kvalitným zdrojom horčíka, ktorý znižuje vaše pocity hladu, únavy a vyčerpanosti. Organické maslo sa od obyčajného líši spôsobom spracovania a je tak vhodné pre vegánov, či priaznivcov zdravého a ekologického životného štýlu. V chuti masiel je len nepatrný rozdiel. Obe možno využiť aj na ochutenie proteínových nápojov a dodať im tak lahodnú, jemnú orieškovú chuť.

Kešu maslo pre milovníkov sladkej chuti

 Obr.č. 4

Maslo zo 100% pražených kešu orieškov, pomixovných do jemného krému je vhodné pre všetkých tých, ktorí majú radi sladšiu chuť. Má veľmi jemnú a ľahko roztierateľnú konzistenciu. Obsahuje 20g bielkovín. Využiť sa dá nielen ako nátierka, či na ochutenie vašich proteínových nápojov, ale jednoducho sa dá použiť aj na prípravu RAW zákuskov, ktorých zložkou sú mleté kešu. V ponuke máme na výber nielen z kúskami, alebo bez, ale aj maslo s vanilkovou arómou, ktoré je vhodné práve na takéto vegánske pečenie.

Mandľové maslo je jedno z tých najzdravších

Obr.č. 5

Podobne ako pri orechoch samotných, aj pri maslách je mandľové na vrchole rebríčka, čo sa týka zloženia, použitia, nutričných hodnôt a zdravého stravovania. Je spomedzi ostatných orechov najmenej dráždivé, ľahko stráviteľné a bohaté na vitamíny a minerály. Mandľové maslo je bohaté najmä na vitamín E. Je vhodné aj ako ingrediencia do kuchyne na verenie či pečenie, alebo na ochutenie vašej ovsenej kaše. Avšak nájdete aj množstvo receptov na slanú prípravu jedál. Na mäsá a rôzne dresingy. Tak ako aj ostatné maslá má vysoký obsah bielkovín (25g/100g).

Pre tých čo si nevedia vybrať je tu Triple nut maslo

 Obr.č. 6

Toto maslo jemnej konzistencie je skvelým zdrojom bielkovín, ktoré prispejú k rastu a udržaniu svalovej hmoty a zároveň je vhodnou voľbou do redukčných diét. Myprotein Triple Nut Maslo obsahuje bohatý profil makroživín s vysokým obsahom vitamínu E, horčíka, zinku, medi a železa. Je zložené z kombinácie mandlí, arašidov a kešu orechov. Dostupné je v jemnej verzii, bez kúskov a jeho chuť je naozaj výrazne jemná. Obsahuje 25g bielkovín. Jeho výhodou je, že obsahuje vitamíny a minerály zo všetkých troch druhov masiel. Ak si neviete vybrať spomedzi druhov našich masiel, Triple nut maslo je tou správnou voľbou.

Obr.č. 1 http://us.myprotein.com/thezone/nutrition/grow-as-you-sleep/

Obr.č. 2 http://www.myprotein.com/thezone/nutrition/health-benefits-peanut-butter/

Obr.č. 3 http://www.myprotein.com/thezone/nutrition/peanut-butter-lover-endless-combinations/

Obr.č. 4 http://www.myprotein.com/thezone/recipe/healthy-nibbles-cashew-butter-cauliflower/

Obr.č. 5 http://www.myprotein.com/thezone/nutrition/peanut-butter-lover-endless-combinations/

Obr.č. 6 http://www.myprotein.com/thezone/nutrition/health-benefits-peanut-butter/

Všetci ich milujeme a nevieme sa ich nabažiť. Jedna lyžička do kaše nestačí, však? Našťastie táto naša obľúbená pochúťka od Myprotein je veľmi zdravá a nášmu organizmu prináša mnoho benefitov. Nám prináša na jazyku príjemnú jemnú chuť, bez ktorej si bežný deň už nedokážeme predstaviť.

Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert
Zobraziť profil Myprotein.Sk
myprotein