Skip to main content
Recepty

Dvojvrstvový Fit Cheesecake S Malinami A Bielou Čokoládou

Dvojvrstvový Fit Cheesecake S Malinami A Bielou Čokoládou
Kristína Močková
Spisovateľ a expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Kristína Močková

Ahojte, keďže je v nedeľu deň matiek, pripravila som si pre vás recept na dvojvrstvový, bielo-ružový cheesecake s bielou čokoládou a malinami. Je v odľahčenej verzii s použitím dvoch odtučnených tvarohov, čo nám ušetrí polovičné (!) množstvo tuku, pričom chuť je stále skvelá. Nie je náročný na prípravu, ale vrstvenie dvoch náplní vám zaberie trochu viac času a tiež je možné, že v polovici  budete mať chuť to vzdať. Ale výsledný efekt je určite príjemným ozvláštnením „nudného“ koláčika a verím, že ním určite maminu potešíte.

Potrebujeme:

  • 110g celozrnných maslových sušienok (vybrala som si tie s nižším obsahom tuku)
  • 40g kokosového oleja
  • 250g tučného tvarohu
  • 250g mascarpone
  • 500g odtučneného tvarohu
  • 100g bielej čokolády
  • 100g mrazených malín
  • 50g kokosového cukru alebo iného sladidla
  • 2 vajíčka
  • čerstvé maliny na ozdobenie

Postup:

Ako prvé si rozmixujeme sušienky, ku ktorým pridáme roztopený kokosový olej a rukami premiesime. Do okrúhlej formy si dáme papier na pečenie a na dno rukami natlačíme zmes sušienok a kokosového tuku. Na 8 minút vložíme do vyhriatej rúry (160stupňov).

Na náplň si vymixujeme tvarohy s mascarpone, cukrom a dvoma vajíčkami. Kokosový cukor som si vopred hodila na sekundu do mixéru, aby v náplni nechrumkal. Polovicu náplne si odoberieme do druhej misky. Do misky číslo jedna pridáme roztopenú, jemne vychladnutú bielu čokoládu.

Do misky číslo dva budeme pridávať šťavu z malín- mrazené maliny si zohrejeme v mikrovlnke a cez jemné sitko ich pretlačíme tak, aby sme získali čo najviac šťavy. Tú pridáme do druhej misky a premiešame. Takto máme bielu a ružovú náplň. Ak by bola biela príliš hustá, prilejeme malinké množstvo mlieka.

Náplne postupne vrstvíme na predpečený, vychladnutý korpus. Do stredu formy si lyžicou dáme prvú farbu a jemne utrasieme. Do stredu dáme druhú farbu. Znova jemne utrasieme. Takýmto spôsobom vrstvíme, až kým sa nám obe náplne neminú. To nám vytvorí zebrový efekt.

Zebru pečieme 50-60minút na 160stupňoch, no ako vždy, treba to odsledovať. Necháme vychladnúť a ideálne cez noc aj odstáť v chladničke.

Pred servírovaním necháme chvíľku v izbovej teplote. Ozdobíme ovocím, prípadne polejeme sugar-free sirupom.

Prajem dobrú chuť a vidíme sa znova nabudúce.

Rozkrájala som na 12 kusov, z toho jeden má:

                  286 kcal

                  18.1g tuku

                  18.7g sacharidov

                  10.3g bielkovín

Cheesecake patrí medzi moderné dezerty, ktoré si môžete ľahko pripraviť aj doma. Nemusíte si zájsť do žiadnej cukrárne, stačí ak si vyhradíte naň hodinku času. Jeden kúsok má 286kcal a 10g bielkovín! Má navyše oveľa menej sacharidov a cukru ako bežné koláčiky a to práve vďaka použitým ingredienciám. Potešte maminu zdravo na deň matiek!

Kristína Močková
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Kristína Močková
Kristína sa našom blogu sústredí hlavne na recepty, či už sa jedná o dezerty, desiaty, tipy na raňajky alebo obedy. Správna výživa je jej blízka, pretože okrem toho, že vo voľnom čase rada trávi čas v kuchyni, sa venuje aj posilňovaniu. Vyše dvoch rokov sa stravuje a zaujíma o flexibilné stravovanie (IIFYM) a vďaka tomu má základné poznatky aj z oblasti stravy a výživy. Okrem Myprotein blogu píše recepty aj pre web aktin.cz - https://aktin.cz/clanky?f%5Bauthors%5D=80399. Kika je v piatom ročníku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, odbor Fotografia a nové médiá. Jej praktická bakalárska práca, ktorú fotograficky spracovala, sa venovala téme žien a silového športu. Chcela upozorniť na neopodstatnené predsudky voči ženám, ktoré sa venujú „mužskému športu“. Táto práca sa objavila aj na platforme Red Bull Showcase - https://www.redbull.com/sk-sk/girls-who-lift-kristina-mockova-local-fitness-foto-red-bull-showcase. Kikine recepty a viac o nej a jej stravovaní môžete nájsť aj na jej Instagrame - https://www.instagram.com/kikeseats/.
myprotein