Skip to main content
Recepty

6 jednoduchých tipov na zdravé raňajky | Vynikajúce recepty plné bielkovín

6 jednoduchých tipov na zdravé raňajky | Vynikajúce recepty plné bielkovín
Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka3 rokov Ago
Zobraziť profil Lauren Dawes

Zdravé raňajky vám pomôžu začať deň správne. Pripravili sme si pre vás niekoľko rýchlych a chutných receptov, ktoré vám poskytnú kvalitné živiny.

Vyskúšajte raňajky, ktoré za to stoja! Odporúčame napríklad vitamínové smoothie bowl alebo mini-palacinkové cereálie. Najlepšie na týchto receptoch je, že sú zdravé, no chutia ako maškrty.

Ak si hneď ráno doprajete dostatočné množstvo bielkovín, naštartujete tým svoj metabolizmus a udržíte si zdravie na maxime. Bielkoviny sú kľúčovou makroživinou na podporu nárastu a udržania svalovej hmoty.1 Je to nevyhnutný pomocník na dosahovanie akéhokoľvek fitness cieľa. Bielkoviny spomaľujú tráviaci proces a zabezpečia dlhšiu sýtosť po jedle – pomôžu vám vyhnúť sa dopoludňajším snackom a udržia váš kalorický príjem pod kontrolou.2

Odkazy na recepty nájdete nižšie.

 

1. Tri kreatívne a rýchle tipy na proteínové smoothie

Ak máte radi smoothie, tieto recepty sú pre vás ako stvorené. Vyskúšajte, aké to je, keď sú chutné raňajky zároveň aj výživné! Tieto smoothie sú plné esenciálnych vitamínov a minerálov a podporia vaše celkové zdravie.

 

Recept je dostupný na tomto odkaze.

 

2. Tri tipy na zdravú ovsenú kašu plnú bielkovín

Ovsená kaša je síce čistý old-school, ale mnohých z nás proste nikdy neomrzí. O pestrosť týchto receptov sa postaral náš obľúbený kuchár Niall Kirkland, ktorý pri varení rád využíva rôzne prísady a toppingy. Inšpirujte sa profesionálom!

Recept je dostupný na tomto odkaze.

 

3. Proteínová bublanina s ovocím

Tento recept je jednoducho niečo extra. Všetci máme radi bublaninu, no nie? Bublanina je koláč, takže sa môže javiť ako "nezdravá" voľba na raňajky, no pre túto to rozhodne neplatí. Na prípravu vám bude stačiť len cesto a nejaké ovocie. Dajte jej šancu a uvidíte, že sa zamilujete!

Recept je dostupný na tomto odkaze.

 

4. Dva druhy lahodných proteínových tyčiniek

Tieto tyčinky obsahujú len štyri ingrediencie a ideálne sa hodia ako raňajky na cesty. Ak ste typ človeka, ktorý ráno nikdy nič nestíha, tak sú pre vás to pravé. Nemusíte si vyhradzovať čas na raňajky, stačí si ich vziať kamkoľvek so sebou. Vaše telo tak získa potrebné živiny aj počas rýchlych a zaneprázdnených dní.

Recept je dostupný na tomto odkaze.

 

5. Mini-palacinkové cereálie s perfektnými výživovými hodnotami

Áno, čítate dobre. Nižšie nájdete recept na cereálie, ktoré sú vyrobené z palaciniek (presnejšie mini-palaciniek). Garantujeme vám, že ak ich vyskúšate, nebudete chcieť veriť, že niečo tak chutné môže byť zároveň zdravou voľbou na raňajky.

Recept je dostupný na tomto odkaze.

 

6. Tri tipy na vitamínové smoothie bowl

Existuje lepší spôsob než začať ráno s jedlom plným vitamínov a minerálov? Tieto smoothie bowl nielenže skvele vyzerajú, ale zároveň poskytnú vášmu telu potrebné živiny. Podporte svoje zdravie a vyskúšajte niektorý z týchto receptov! Budeme radi, ak nás označíte na svojej fotke s vaším #myproteinsmoothiebowl.

Recept je dostupný na tomto odkaze.

  1. Bielkoviny prispievajú k nárastu a udržaniu svalovej hmoty.
  2. Devries, M. C., & Phillips, S. M. (2015). Supplemental protein in support of muscle mass and health: advantage whey. Journal of food science, 80(S1), A8-A15.

Naše články slúžia výhradne na informačné a vzdelávacie účely a nemali by sa považovať za lekársku pomoc. Ak máte obavy alebo pochybnosti ohľadom akýchkoľvek záležitostí, skôr než začnete užívať výživové doplnky, poraďte sa so zdravotníckym pracovníkom. Taktiež konzultujte akúkoľvek významnú zmenu v stravovaní.

Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka
Zobraziť profil Lauren Dawes

Lauren vyštudovala anglickú literatúru a pochádza z južného Anglicka. Miluje plávanie a posledné roky sa rada venuje silovému tréningu. Taktiež sa chce neustále zdokonaľovať v joge.

Cez víkendy zvyčajne varí alebo chodí na brunch a rada skúša nové recepty s jej spolubývajúcimi – snaží sa zamieňať bežné študentské jedlá, akými sú napríklad cestoviny. Udržiava si zdravú rovnováhu medzi chodením do posilňovne a na párty.

Viac sa o Lauren dozviete na tomto odkaze.

myprotein