Skip to main content
Recepty

Vegánske Recepty | Nepečený Koláč S Orechmi

Vegánske Recepty | Nepečený Koláč S Orechmi
Kristína Močková
Spisovateľ a expert5 rokov Ago
Zobraziť profil Kristína Močková

Ahojte, už dlhšie tu nebol recept na vegánsky koláčik, takže dnes to napravíme. Pod slovným spojením „nepečený koláč“ by ste si asi predstavili niečo iné. Každopádne dúfam, že vás neodradí množstvo ingrediencií, recept je naozaj jednoduchý na prípravu. Jediné, čo vyžaduje čas, sú vopred namočené kešu orechy. Výsledok je skvelý, krémový, sladký, proste (pre mňa) čisté nebíčko. Ideálne by bolo, aby takéto vegánske recepty mali menej kalórií, pretože sa môže stať, že na posedenie OMYLOM zjete aj 3-4 košíčky.

Potrebujeme:

Spodná vrstva:
  • 80g ďatlí
  • 60g vlašských orechov
Stredná vrstva:Vrchná vrstva:Poleva a ozdoba:
  • 40g kvalitnej horkej čokolády
  • asi 20g nesolených nepražených arašidov
Suroviny na prípravu

Postup:

Kešu orechy v ideálnom prípade necháme cez noc namočené v chladničke. Ak zabudneme, alebo nestíhame, môžeme proces urýchliť a zalejeme ich horúcou vodou a necháme odstáť aspoň hodinu a pol.

Medzitým si pripravíme spodnú vrstvu. Jednoducho rozmixujeme ďatle na pastu (ak máme slabý mixér, vôbec nevadí, ak sa úplne nevymixujú) a zmiešame s vopred nasekanými alebo rozmixovanými vlašskými orechmi. Túto zmes natlačíme do košíčkov. Vyšlo mi ich 11.

Zmes vložíme do košíčkov

Vodu z namočených kešu zlejeme a orechy si rozmixujeme na hladký krém. Zamiešame s agáve sirupom, lyžicou limetkovej alebo citrónovej šťavy, rozpusteným kokosovým olejom a tuhou časťou z kokosovej smotany. Dochutíme pár kvapkami Flavdrops. Nemusí to byť príliš sladké, pretože na vrch pôjde ešte sladká „karamelová“ vrstva a čokoláda. Navrstvíme na ďatlovú vrstvu.

Pridáme ďalšiu vrstvu

Vrchnú vrstvu si pripravíme zmiešaním práškového arašidového masla spolu s agáve sirupom, kokosovým olejom a zriedime vodou na pomerne tekutú zmes. Touto zmesou ozdobíme strednú- kešu vrstvu.

Pripravíme si arašidové maslo z prášku

Nakoniec si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, ktorá pôjde na vrch. Čokoládu ešte posypeme arašidmi a odložíme stuhnúť do chladničky. Kešu krém úplne nestuhne, takže som časť vložila aj do mrazničky a tie boli konzistenciou ešte lepšie. Dobrú chuť!

Niektoré vegánske recepty sú vynikajúce
Vegánske recepty na snickers

Jeden košíček vás vyjde na:

227 kcal

15.6g tuku

17.6g sacharidov

6.9g bielkovín

3.8g vlákniny

 

Kristína Močková
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Kristína Močková
Kristína sa našom blogu sústredí hlavne na recepty, či už sa jedná o dezerty, desiaty, tipy na raňajky alebo obedy. Správna výživa je jej blízka, pretože okrem toho, že vo voľnom čase rada trávi čas v kuchyni, sa venuje aj posilňovaniu. Vyše dvoch rokov sa stravuje a zaujíma o flexibilné stravovanie (IIFYM) a vďaka tomu má základné poznatky aj z oblasti stravy a výživy. Okrem Myprotein blogu píše recepty aj pre web aktin.cz - https://aktin.cz/clanky?f%5Bauthors%5D=80399. Kika je v piatom ročníku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, odbor Fotografia a nové médiá. Jej praktická bakalárska práca, ktorú fotograficky spracovala, sa venovala téme žien a silového športu. Chcela upozorniť na neopodstatnené predsudky voči ženám, ktoré sa venujú „mužskému športu“. Táto práca sa objavila aj na platforme Red Bull Showcase - https://www.redbull.com/sk-sk/girls-who-lift-kristina-mockova-local-fitness-foto-red-bull-showcase. Kikine recepty a viac o nej a jej stravovaní môžete nájsť aj na jej Instagrame - https://www.instagram.com/kikeseats/.
myprotein