Skip to main content
Suplementy

Doplnky Výživy Pre Bežcov Na Zlepšenie Výkonu

Doplnky Výživy Pre Bežcov Na Zlepšenie Výkonu
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert5 rokov Ago
Zobraziť profil Myprotein.Sk

„Preskúmané z hľadiska nutričného poradenstva autorkou“

Ak sa bežne venujete behaniu, určite nám dáte za pravdu, keď povieme, že existuje množstvo premenných, ktoré môžu za dobrý alebo zlý beh, či už je to prejedenie sa, nedostatočný tréning, alebo rozkolísaná nálada. Získanie správnej výživy je jednoduchým krokom k tomu, aby ste dosiahli lepšie výsledky, a to bez ohľadu na dĺžku trasy. Ak vám prebehla hlavou myšlienka začať súťažiť alebo prekonávať sám seba, tieto doplnky výživy pre bežcov vám pomôžu dosiahnuť obrovský pokrok.

Pred Behom

Kreatín Monohydrát

Kreatín pravdepodobne nie je prvým doplnkom, na ktorý pomyslíte, ak sa venujete behaniu. Budete však prekvapení, keď zistíte, aké vám môže poskytnúť výhody. Beh, najmä na dlhé vzdialenosti, spôsobuje zápal svalov a poškodenie buniek, ako aj svalový katabolizmus.1 Ak chcete pár silných nôh, musíte dbať na správnu regeneráciu a nárast svalov.

Hlavnou funkciou tejto zložky je dodávať energiu pre svaly a zaistiť tak lepší výkon. Niektoré výskumy tiež naznačujú, že kreatín umožňuje telu využívať kyslík efektívnejšie znížením submaximálnej hladiny VO2 — to je dobrá správa pre vaše nohy a pľúca.2 Ak ste šprintérom, kreatín vám pomôže zlepšiť explozívne pohyby.3

„Dobrý pre krátke i dlhé behy“

THE Pre-Workout+

Keď raz vyskúšate THE Pre-Workout+, už bez tohto doplnku výživy nikdy nebudete behať. Inovačná technológia PhaseTech™ s postupným uvoľňovaním zabezpečí, že účinok kofeínu nebude mať rýchly vzostup a pád, ale bude mať za následok trvalý prísun energie. Pomôže vám prepletať nohami tak dlho, ako to len budete potrebovať.

Kofeín však nie je jedinou účinnou zložkou tejto zmesi. Vďaka obsahu VASO6 a extraktu z hlohového plodu získajú vaše svaly oveľa viac kyslíka. Tieto dve zložky majú skvelé vazodilatačné účinky, čo bude mať za následok zvýšený prietok krvi vo svaloch a zlepšený transport energetických molekúl a živín. Už žiadna výhovorka pre spomalenie.4-7

„Dobrý pre stredne dlhé behy.“

Caffeine Pro™

Doplnky výživy pre bežcov nikdy neboli účinnejšie. Kofeín je nezastupiteľný v potláčaní únavy a môžete sa naňho spoľahnúť ako počas pracovného dňa, tak i počas tréningu.8 Štúdie preukázali, že kofeín vám pomôže zaostriť vaše zmysly a pomôže vám byť sústredení od začiatku až do konca.9 Pre najpohodlnejšiu podporu, ktorá na rozdiel od kávy nevyžaduje žiadnu prípravu, vyskúšajte naše tabletky Caffeine Pro™.

„Dobrý pre krátke i dlhé behy"

Počas Behu

Energy Gél Elite™

Strava počas behu skutočne nie je potrebná, pokiaľ nebeháte dlhšie než 90 minút. Potom nastáva čas, kedy potrebujete doplniť zásoby sacharidov pre udržanie výkonnosti. Je logické, že počas behu si nezačnete pripravovať jedlo a nezačnete prežúvať bežné potraviny, pretože by to bolo veľmi obmedzujúce. Ideálnou alternatívou je energetický gél, ktorý si môžete vziať prakticky do vrecka. Náš Energy Gél Elite™ je skvelým riešením, keďže vám poskytne 25g sacharidov na doplnenie zásob glykogénu spolu s vitamínmi skupiny B, ktoré sa postarajú o potlačenie únavy a malátnosti. Jedná sa o jeden z najdôležitejších doplnkov stravy pre bežcov podstupujúcich dlhotrvajúce tréningy.

„Dobrý pre dlhé behy"

Po Behu

Proteínový Prášok

Proteín je na zozname doplnkov výživy pre bežcov veľmi vysoko. Je mimoriadne dôležitý pre správnu regeneráciu svalovej hmoty, ako aj jej nárast. Ak si ho dáte hneď po tréningu, zabezpečíte tým, že vaše nohy budú kvalitne pripravené na ďalší beh.10 Dokonca aj keď ste zo seba nevydali maximum, je dôležité, aby vaše telo získalo živiny, ktoré potrebuje na regeneráciu.

Srvátkový proteín je najjednoduchším spôsobom, ako poskytnúť vášmu telu bielkoviny, ktoré nevyhnutne potrebuje. Oceníte ho ešte viac v prípade, že vás tlačí čas. Náš Impact Whey Proteín je dostupný v rade lahodných príchutí a obsahuje až 21g bielkovín v jednej porcii spolu len so 103 kalóriami. Tento doplnok výživy je presne to, čo potrebujete po vyčerpávajúcom behu.

Rastlinný? Nebojte sa, myslíme na vás – vyskúšajte jeden z našich lahodných vegánskych proteínových práškov.

„Dobrý pre krátke i dlhé behy."

THE Whey+

Ak hľadáte unikátny doplnok výživy, ktorý vám pomôže rozdrtiť vaše ciele, práve ste ho našli. Táto exkluzívna zmes obsahuje bielkoviny s pomalým i rýchlym trávením, ktoré vám bude poskytovať v dlhšom, niekoľkohodinovom intervale. THE Whey+ s unikátnou technológiou PhaseTech™ s postupným uvoľňovaním zložiek obsahuje i BCAA, ktoré sa postarajú o maximalizáciu obnovy svalov a posilnia vás pred ďalším behom.

„Dobrý pre krátke i dlhé behy"

Vitamín D3

Doplnky výživy vo forme kĺbovej výživy sú presne tým pomocníkom, ktorý sa postará o zdravie vašej opornej sústavy a ušetrí vám nejakú tú bolesť. Vitamín D3 je všeobecne známy pre zlepšovanie zdravia kostí, keďže pomáha absorbovať vápnik zo stravy.11 Štúdie preukázali, že veľké percento obyvateľstva nemá dostatok vitamínu D,12 a presne tu sa hodí užívať náš doplnok výživy. Užívanie tohto základného vitamínu je skvelým spôsobom, ako predchádzať riziku zlomenín z nadmerného opotrebenia a niektoré štúdie dokonca preukázali, že tiež hrá rolu pri zvyšovaní svalovej sily.13-14

„Dobrý pre krátke i dlhé behy"

Čo Si Treba Zapamätať

Niet pochýb o tom, že beh je tvrdým športom, ako psychicky, tak i fyzicky. Ak vašim svalom, kostiam a mozgu poskytnete potrebné živiny, udržia vašu výkonnosť po dlhší čas a postarajú sa o jej zlepšenie. Bez ohľadu na to, aké trasy beháte a aký máte typ tela, s týmito doplnkami výživy zistíte, že sú ideálne pre zlepšenie regenerácie a posunutie výsledkov o level vyššie.

Clarkson, P. M., & Hubal, M. J. (2002). Exercise-induced muscle damage in humans. American journal of physical medicine & rehabilitation81(11), S52-S69.

Jones, A. M., Carter, H., Pringle, J. S., & Campbell, I. T. (2002). Effect of creatine supplementation on oxygen uptake kinetics during submaximal cycle exercise. Journal of applied physiology92(6), 2571-2577.

Mujika, I., Padilla, S., IbaÑez, J., Izquierdo, M., & Gorostiaga, E. (2000). Creatine supplementation and sprint performance in soccer players. Medicine & Science in Sports & Exercise32(2), 518.

4 U.S. Patent No 6,706,756 BI, Fig.7

Rigelsky, J. and Sweet, B. (2002). Hawthorn: pharmacology and therapeutic uses. American Journal of Health-System Pharmacy, 59(5), pp.417-422.

AstraGin; NuLivScience; “Clinically Demonstrated to Significantly Increase the Absorption of Amino Acids, Peptides, Vitamins, and Other Nutrients in Intestinal Cells to enhance the Nutritional Value of Targeted functional Foods and Supplements

Majeed, M., Badamaev, V. and Rajendran, R. (1998). Use of Piperine as a Bioavailability Enhancer. United States Patent.

Graham, T., Rush, J. and Soeren, M. (1994). Caffeine and Exercise: Metabolism and Performance. Canadian Journal of Applied Physiology, 19(2), pp. 111-138.

Hogervorst, E. E. F., Bandelow, S., Schmitt, J. A., Jentjens, R. O. Y., Oliveira, M., Allgrove, J. E., … & Gleeson, M. (2008). Caffeine improves physical and cognitive performance during exhaustive exercise.

10 Esmarck, B., Andersen, J. L., Olsen, S., Richter, E. A., Mizuno, M., & Kjær, M. (2001). Timing of postexercise protein intake is important for muscle hypertrophy with resistance training in elderly humans. The Journal of physiology535(1), 301-311.

11 Holick, M. F. (1996). Vitamin D and bone health. The Journal of nutrition126(suppl_4), 1159S-1164S.

12 Pearce, S. H., & Cheetham, T. D. (2010). Diagnosis and management of vitamin D deficiency. Bmj340(7738), 142-147.

13 Lappe, J., Cullen, D., Haynatzki, G., Recker, R., Ahlf, R., & Thompson, K. (2008). Calcium and vitamin D supplementation decreases incidence of stress fractures in female navy recruits. Journal of Bone and Mineral Research23(5), 741-749.

14 Bartoszewska, M., Kamboj, M., & Patel, D. R. (2010). Vitamin D, muscle function, and exercise performance. Pediatric Clinics57(3), 849-861.

Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert
Zobraziť profil Myprotein.Sk
myprotein