Skip to main content
Suplementy

5 Doplnkov, O Ktorých Ste Nevedeli, Že Sú Vegánske

5 Doplnkov, O Ktorých Ste Nevedeli, Že Sú Vegánske
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert4 rokov Ago
Zobraziť profil Myprotein.Sk

Ak sa dáte na rastlinnú stravu, neznamená to, že sa musíte vzdať všetkého jedla a nápojov, ktoré máte radi. Existuje množstvo alternatív, ktoré vám poskytnú rozmanité živiny v strave. Máme veľa vegánskych doplnkov na mieru, ktoré vás podporia počas tréningu.

Počas Svetového dňa vegánov sme sa rozhodlili zamerať na niektoré z našich obľúbených produktov, o ktorých by ste ani nepovedali, že sú vegánske.

Vyskúšajte päť doplnkov, ktoré sa hodia do vášho jedálnička na rastlinnej báze:

1. BCAA Nápoj

Vychutnajte si jednu z týchto predtréningoviek a uvidíte, ako sa budete cítiť. Náš BCAA Nápoj nápoj obsahuje 5g esenciálnych aminokyselín s rozvetveným reťazcom, ktoré sa prirodzene nachádzajú v bielkovinách a napomáhajú pri budovaní a regenerovaní svalov1 – to je mimoriadne dôležité pri dodržiavaní vegánskej stravy.

Náš osviežujúci ovocný nápoj vám poskytne dostatok kofeínu, ktorý prispieva k zvýšeniu vytrvalosti a zlepšeniu koncentrácie.2 Taktiež obsahuje vitamíny B6 a B12, ktoré potláčajú únavu.3

Tento nápoj je ideálnym palivom na tréning bez obsahu živočíšnych látok a sacharidov.

BCAA drink

2. Pečená Proteínová Sušienka

Bohatá, lahodná, čokoládová. Tri slová, ktoré vám pravdepodobne nenapadnú, ak začnete uvažovať o vegánskom jedle. Skúste si však zahryznúť do tejto pochúťky a uvidíte, o čom hovoríme.

Je upečená z lahodného cesta z tmavej čokolády, kokosového oleja a kúskov z horkej čokolády. Vegáni sa tejto lahôdke určite potešia. Okrem toho každá sušienka obsahuje až 13g rastlinných bielkovín a pomôže vám zvýšiť denný príjem bielkovín.

Pečená proteínová cookie

3. Prírodné Arašidové Maslo

Vieme, že arašidové maslo je všeobecne známe tým, že ľudia sa na ňom rýchlo stávajú "závislí". Je však vhodné pre vegánov? Odpoveď vás možno prekvapí, ale nie vždy sa dá odpovedať jednoznačne. O komplexnosti tejto otázky sme však písali v tomto článku.

Dôležité je, aby ste si boli vedomí toho, že naše Prírodné Arašidové Maslo v jemnej alebo chrumkavej verzii je absolútne vhodné pre vegánov. Okrem toho obsahuje až 30% čistých bielkovín, čo je skvelá správa pre váš jedálniček. Môžete si ho natrieť na toast, pridať do obľúbeného jedla alebo vyjedať lyžičkou – fantázii sa medze nekladú!

Arašidové maslo vegan

4. Kreatín Monohydrát

Kreatín je nevyhnutný pre každého, kto to myslí s cvičením vážne. Je jedno, či vykonávate vaše tréningy v posilňovni, na ihrisku alebo na trati.

Je vedecky dokázané, že kreatín zvyšuje fyzickú výkonnosť pri vysokointenzívnom cvičení4 – žiaden športovec by nemal podceňovať príjem tejto látky.

Väčšina prírodných zdrojov kreatínu sú živočíšne výrobky, ako červené mäso, hydina, ryby a mliečne výrobky. Pre tých, ktorí dodržiavajú rastlinnú stravu, môže byť obzvlášť náročné prijať dostatočné množstvo tejto látky každý deň, preto by sa mali zamerať na užívanie tejto látky aj vo forme doplnku.

Náš Kreatín Monohydrát je svojím zložením vhodný aj pre vegánov. Stačí, ak si do vášho koktejlu pridáte jednu odmerku.

Vegánsky kreatín monohydrát

5. Bezkalorický Sirup

Kto povedal, že strava na rastlinnej báze musí byť nudná alebo nevýrazná? Sme tu na to, aby sme tento mýtus vyvrátili, a to pomocou našich lahodných Bezkalorických Sirupov.

K dispozícii je dvanásť sladkých ovocných príchutí vrátane Karamelu, Čučoriedky a Javorového Sirupu. Nielenže sú vhodné pre vegánov, ale taktiež neobsahujú žiadne tuky, cukry ani kalórie. Môžete si nimi oživiť akékoľvek jedlo bez toho, aby ste prijali zbytočné kalórie,

bezkalorický sirup

Čo si treba zapamätať

Dúfame, že sme vám pomohli objasniť fakt, že rastlinná strava nemusí byť limitujúca pre dosahovanie výsledkov vo fitness. Teraz vám už nič nebude brániť v tom, aby ste vyťažili maximum zo všetkých doplnkov, ktoré vás podporia na každom kroku.  

Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert
Zobraziť profil Myprotein.Sk
myprotein