Skip to main content
Suplementy

Impact EAA — Doplnkov s obsahom všetkých esenciálnych aminokyselín

Impact EAA — Doplnkov s obsahom všetkých esenciálnych aminokyselín
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert5 rokov Ago
Zobraziť profil Myprotein.Sk

Trávite mesiace a mesiace naberaním a budovaním svalov len preto, aby ste ich pri rysovaní zasa zhodili? Predstavte si, že by ste mohli budovať a udržiavať svaly s po tréningovým kokteilom, ktorý nemá kalórie... Nemožné, však?

Mýlite sa.

Impact EAA budujú svaly rovnakým spôsobom ako Whey proteín, ale bez kalórií, tuku alebo cukru. Takže, ak ste o EAA nikdy predtým nepočuli, zaručujeme vám, že budú vo vašom košíku hneď, ako dočítate tento článok.

EAA je anglická skratka pre esenciálne aminokyseliny. Tie sú stavebnými kameňmi pre vaše svaly a môžu byť získané iba zo stravy. Tiež sú tým, čo tvorí bielkoviny vo všetkých našich suplementoch.

Takže z čoho sa vlastne skladá tento kokteil? Aby ste pochopili, o čom tento nový, ľahký a čistý doplnok výživy je, Grant Koch, silový tréner a poradca v oblasti športovej výživy sa rozhodol, že nám to objasní.

Čo sú Impact EAA?

Po prvé, Impact EAA chutia skôr ako ochutená minerálka než mliečny proteínový kokteil. Mnohým ľuďom robí problémy vypiť ťažký kokteil po náročnom kardiotréningu, takže prečo si nedať tieto aminokyseliny v ľahšej podobe?

Osviežte sa lahodnými príchuťami, ako napríklad Cola, Jahoda & Limetka alebo Tropcial po vašom náročnom tréningu!

Prečo je teda tak dôležité konzumovať esenciálne aminokyseliny? Grant vysvetľuje: "Ak prijmeme všetky tieto aminokyseliny z jedla, telo je schopné si tie ostatné neesenciálne aminokyseliny vytvoriť z týchto 9 esenciálnych."

"Je naozaj veľmi dôležité dbať na pravidelný príjem všetkých esenciálnych aminokyselín. Pokiaľ niektoré aminokyseliny chýbajú vo vašom jedle, telo bude štiepiť bielkoviny, aby dostalo to, čo potrebuje a vy tak podstupujete riziko katabolizácie svalovej hmoty."

Jedlo so všetkými esenciálnych aminokyselinami je tiež známe ako jedlom s "kompletnými (plnohodnotnými) bielkovinami" — náš Impact Whey Proteín je proteínom, ktorý obsahuje všetkých deväť esenciálnych aminokyselín.

Grant vysvetľuje: "Impact EAA majú rovnaký profil aminokyselín ako Impact Whey s pridanými rozvetvenými aminokyselinami."

To znamená, že Impact EAA je tiež ako keby kompletným proteínom pre maximalizáciu budovania svalov. Už žiadne znižovanie vašej maximálky pre zhodenie pár kíl tuku.

Impact EAA sú kompletným proteínom, no obsahuje ho aj množstvo jedál – vďaka čomu sú teda Impact EAA tak špeciálne?

Žiadne počítanie kalórií

Na rozdiel od proteínov ako je Impact Whey, kde sa nachádza 100 kalórií na porciu, Impact EAA nemá vôbec žiadne kalórie.

Ak hľadáte spôsob, ako zhodiť váhu alebo znížiť váš príjem kalórií, Impact EAA je pre vás ideálnou voľbou.

Grant hovorí, že "ak vaše telo nemá dostatok paliva, ktoré potrebuje, predĺžený kalorický deficit sa môže tiež prejaviť v rýchlejšom štiepení bielkovín. Doplnok Impact EAA je výnimočný vďaka obsahu esenciálnych aminokyselín, ktoré telo potrebuje, ale bez zbytočných kalórií. "

Nízky obsah cukru

S niektorými sladkými kokteilmi ste vystavení boju s vyvážením obsahu bielkovín a cukrov, no to nie je prípad Impact EAA.

Produkt neobsahuje žiadny cukor a stále chutí skvele.

Konzumácia sladkých maškŕt môže viesť k obávaným prudkým výkyvom hladiny krvného cukru, ktoré vám spôsobia ešte horší stav po náročnom tréningu – z toho dôvodu sme cukor v našom Impact EAA jednoducho vynechali.

Žiadne mlieko

Ak vám mliečne kokteily nepomáhajú dosiahnuť vysnívanú formu, potom by Impact EAA mohli byť odpoveďou. Sú to iba aminokyseliny bez akejkoľvek mliečnej zložky. Jediná mliečna zložka, ktorá by mohla byť prítomná, by mohla pochádzať z krížovej kontaminácie, pretože produkt je vyrábaný na rovnakom mieste ako náš srvátkový proteín.

Grant vysvetľuje: "Intolerancia laktózy je jednou z najčastejších intolerancií, s ktorými ľudia bojujú, a kvôli tomu si často vyberajú proteín s nižšou kvalitou."

Ak začnete užívať Impact EAA, už viac nemusíte robiť kompromisy v príjme kvalitných živín, aby ste sa vyhli mlieku.

Hoci vás upozorňujeme na to, že v EAA sa môže objaviť stopové množstvo srvátky, stále ide o tak malé množstvo, že Impact EAA je skvelou alternatívou s nízkym obsahom laktózy pre tých, ktorí trpia ľahkou intoleranciou na laktózu.

Rýchla absorpcia

Všetci chceme vyťažiť maximum zo živín, ktoré konzumujeme v po tréningovom kokteile. Impact EAA je rozhodným víťazom – zabezpečí vám maximalizáciu úžitku z obsiahnutých živín.

Grant vysvetľuje: "Impact EAA nepotrebujú byť trávené ako proteíny, keďže aminokyseliny sú transportované do svalov veľmi rýchlo."

Vhodné pre vegánov

Cítite sa trochu neisto z príjmu rastlinných bielkovín po tréningu? Už nemusíte.

Doplnok Impact EAA je kompletne vhodný pre vegánov, čo znamená, že môžete získať všetky esenciálne aminokyseliny z ľahkého a jednoduchého kokteilu.

Vegánske zdroje bielkovín, ako napríklad fazuľa alebo strukoviny, obsahujú často tiež veľa sacharidov alebo ich musíte zjesť naozaj veľa, aby ste prijali rovnaké množstvo bielkovín. Doplnok Impact EAA uľahčuje naberanie svalov bez obsahu extra kalórií alebo sacharidov.

Čo si treba zapamätať

Užívať Impact EAA znamená, že nemusíte už ďalej počítať kalórie z vášho po tréningového šejku. Môžete si byť istí, že užívaním aminokyselín pomáhate vašim svalom regenerovať tak rýchlo a efektívne, ako je to len možné, a to bez kalórií, cukrov alebo laktózy, ktoré sa bežne nachádzajú v normálnom proteínovom kokteile.

Autor: Evangeline Howarth

Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert
Zobraziť profil Myprotein.Sk
myprotein