Skip to main content
Suplementy

Najlepšie Výživové Doplnky Na HIIT Tréning

Najlepšie Výživové Doplnky Na HIIT Tréning
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert5 rokov Ago
Zobraziť profil Myprotein.Sk

„Umožnite týmto TOP doplnkom vykonať svoju úlohu a rozpáliť vaše telo”

 

Vysokointenzívny intervalový tréning (HIIT) je formou cvičenia, ktoré pozostáva z rôznych cvikov vykonávaných s vysokou intenzitou v určitých časových intervaloch a ako každý šport, aj tento vyžaduje doplnky výživy, pre lepší progres.

Môže to vyzerať tak, že celé to vyžaduje len pár minút, čo v skutočnosti láka ľudí najviac, aby ste sa však uistili, že výsledky sú dlhodobé, je dôležité dodržiavať určité zásady a robiť správne veci pred, počas i po tomto náročnom cvičení.

Samozrejme pripúšťame, že neexistuje zázračný doplnok, po ktorého užití by ste si angličáky vychutnávali, ale vieme vám ponúknuť doplnky, ktoré vám jednak pomôžu nastaviť psychiku viac pozitívne1, ale aj podporia regeneráciu a nárast vašich svalov.2

Predtréningové Doplnky Výživy

HIIT doplnky výživy

BCAA Energy Nápoj

Toto je jedna z mála plechoviek, ktorú môžete bez obáv otvoriť v posilňovni, a nikto sa na vás nebude pozerať zhrozene. Je to naša odpoveď na energetický nápoj a na rozdiel od mnohých alternatív zo supermarketov je úplne bez cukru, neobsahuje sacharidy a je plný vitamínov skupiny B a esenciálnych aminokyselín. No nezamilujte sa!

BCAA (aminokyseliny s rozvetveným reťazcom) sú zložené z troch esenciálnych aminokyselín — leucínu, izoleucínu a valínu. Vaše telo si ich nedokáže samo syntetizovať, a musí ich prijímať z potravy a tu prichádza na rad náš osviežujúci nápoj. BCAA sú skvelou podporou pri cvičení, pretože sa ukázalo, že zvyšujú rýchlosť syntézy bielkovín a súčasne znižujú rýchlosť degradácie bielkovín v ľudskom svalstve.3

V každej plechovke je samozrejmosťou aj vhodná dávka kofeínu, ktorý je známy svojimi povzbudzujúcimi vlastnosťami a ideálne vás naštartuje pred tréningom.1,4

THE Pre-Workout™

Určite budete súhlasiť s tým, že na to, aby človek vládal podstúpiť poriadny a tvrdý tréning, potrebuje doplnok, ktorý ho perfektne nakopne. THE Pre-Workout™ bol vytvorený za využitia účinnej zmesi kofeínu a kreatínu a pomôže vám dosiahnuť maximálny výkon a lepšie výsledky než kedykoľvek predtým.4,5

Vďaka kvalitnej zmesi kofeínu, teakrínu a extraktu z guarany vám jedna dávka poskytne až 170mg kofeínu, ktorý sa skvele hodí na udržanie pozornosti, zvýšenie vytrvalostného výkonu1 a oddialenie únavy6 — presne to, čo potrebujete pri cvičení "na plný plyn".

Okrem toho je kreatín obzvlášť vhodnou podporou pri cvičení HIIT, pretože je vedecky dokázané, že zvyšuje výkonnosť pri vysokointenzívnom cvičení.5

Vegánska Predtréningová Zmes

Potrebujete trochu rastlinnej energie na to, aby ste sa dokopali obuť si tenisky a ísť? Nič viac nemusíte povedať. Táto prírodná zmes je vyrobená výlučne z ingrediencií vhodných pre vegánov. Obsahuje extrakt z hroznových semien, guaranu a extrakt zo zeleného čaju. Neobsahuje žiadne umelé látky a perfektne vás podporí počas tréningu i vďaka kofeínu.1,4

Tento doplnok neobsahuje umelé sladidlá, farbivá ani ochucovadlá — okrem toho obsahuje pridanú meď a vitamín C, ktorý je prírodným energizérom.7 Jednoducho ideálny rastlinný stimulant.

Doplnky Výživy Počas Tréningu

HIIT počas tréningu

Esenciálne BCAA

Ak budete vaše telo zásobovať aminokyselinami BCAA, môže to výrazne podporiť váš nárast a udržanie svalovej hmoty. BCAA dokážu urýchliť syntézu bielkovín a spomaliť ich degradáciu.3

Existuje výskum, ktorý naznačuje, že môže byť obzvlášť výhodné užívať tieto esenciálne aminokyseliny počas cvičenia, keďže sú využívané priamo svalmi ako zdroj ich energie a podpora pri ich náraste. Môžu tiež pomôcť znížiť hladinu kortizolu počas cvičenia.8

Štúdia Journal of the International Society of Sports Nutrition preukázala, že ľudia, ktorým boli počas tréningu podávané BCAA, mali výraznejší pokles percenta telesného tuku spolu so zvýšením čistej svalovej hmoty.8

Vegánske BCAA Aminokyseliny

Naše Vegánske BCAA Aminokyseliny vám poskytnú rovnaké výhody ako náš obyčajný doplnok s touto zložkou, no akurát sú získavané z rastlinných zdrojov s využitím špeciálneho fermentačného procesu.

Sú tak ideálne pre vegetariánov a vegánov, ktorí na sebe makajú, keďže tieto aminokyseliny sa nachádzajú v bielkovinách, ktoré sa získavajú prevažne zo živočíšnych zdrojov. Vyskúšajte niektorú z našich ovocných príchutí, ktoré vás príjemne osviežia.

Potréningové Doplnky Výživy

HIIT doplnky výživy po tréningu

Impact Whey Proteín

Toto je náš základný doplnok, ktorý by vám nemal chýbať ani vám.

Bielkoviny sú nevyhnutné pre nárast a regeneráciu svalovej hmoty a tento kokteil sa tak stáva ideálnym doplnkom výživy pre všetkých, ktorí sa snažia dosiahnuť nejaký pokrok.9 Každá dávka obsahuje 21g bielkovín, 4,5g BCAA a len 1,9g tuku a tak vám poskytne len to dobré bez zbytočných vedľajších látok.

Vyskúšajte jednu z viac než 40 príchutí, akými sú napríklad lahodný Čokoládový Brownie, Pistácia alebo Slaný Karamel a garantujeme vám, že si prídete na svoje.

THE Whey

Ak sa snažíte posunúť sa o level vyššie, THE Whey je ideálnou voľbou. Poskytne vám až 25g prémiových bielkovín, 3g leucínu a viac než 5g glutamínu v jednej dávke. Bol špeciálne vyvinutý pre svalový nárast.9

Leucín je veľmi dôležitou zložkou, ktorá vám pomôže správne sa zregenerovať. Bolo dokázané, že zlepšuje svalovú regeneráciu a syntézu svalových bielkovín.10

Ďalšou výnimočnou zložkou tohto jedinečného doplnku výživy je MyZyme™, unikátny enzýmový komplex, ktorý funguje ako pomôcka pri trávení a napomáha vášmu telu získať čo najviac z každej zložky obsiahnutej v tejto zmesi.

Ak vyskúšate jednu zo šiestich lahodných príchutí, len ťažko uveríte, že jedna porcia obsahuje len 2g sacharidov a 1g tuku.

Vegánska Proteínová Zmes

Snažíte sa nabrať svaly pri dodržiavaní "zelenej" stravy? Táto prírodná zmesneobsahuje sóju ani mliečne zložky a pýši sa obsahom až 22g bielkovín z troch základných zdrojov na rastlinnej báze — hrášku, hnedej ryže a konope. Je tak ideálnou podporou pri náraste svalov9 a poskytne vám všetky aminokyseliny, ktoré vaše telo potrebuje pri regenerácii.3,10

Tiež sme do tejto zmesi pridali zložku DigeZyme®, čo je prírodný enzýmový komplex, ktorý funguje ako pomôcka pri trávení. Obsahuje viac proteázy než akýkoľvek konkurent na trhu a pomôže tak vášmu telu maximálne využiť obsah bielkovín z tejto jedinečnej zmesi.

Proteínová Tyčinka Elite

Uspokojte vaše chute na sladké s niečím, čo vám poskytne viac než len skvelú chuť. Naša Proteínová Tyčinka Elite má nízky obsah cukru, ale až 26g bielkovín, ktoré podporia váš svalový nárast9. Tiež obsahuje 22g sacharidov, ktoré prispejú k dobrej svalovej regenerácii a zabránia svalovej únave.2

Vyskúšajte niektorú z našich lahodných príchutí, ako Karamel & Lieskový Orech alebo Mäkký Karamel & Vanilka. Už nikdy sa ich nebudete chcieť zrieknuť.

Čo Si Treba Zapamätať

Ak sa vyzbrojíte týmito účinnými a podporujúcimi doplnkami výživy pri cvičení HIIT tréningu, môžete si byť istí, že vaše telo sa posunie na vyšší level a budete sa čudovať, ako prekonávate svoje rekordy.

  1.  Directorate General Health and Food Safety. Kofeín prispieva k zvýšeniu pozornosti a zlepšuje sústredenosť. Taktiež prispieva k zvýšeniu vytrvalostného výkonu.
  2. Sacharidy prispievajú k regenerácii svalstva a pomáhajú zachovať ich správnu funkciu (kontrakcie) po ťažkom, intenzívnom a/alebo dlhotrvajúcom fyzickom tréningu, ktorý má za následok svalovú únavu a vyčerpanie glykogénových zásob v kostrovom svalstve. Tento priaznivý účinok dosiahnete konzumáciou sacharidov zo všetkých zdrojov pri celkovom príjme 4g na 1kg telesnej hmotnosti v priebehu prvých 4-6 hodín po cvičení.
  3. Blomstrand, E., Eliasson, J., Karlsson, H. K., & Köhnke, R. (2006). Branched-chain amino acids activate key enzymes in protein synthesis after physical exerciseThe Journal of nutrition136(1), 269S-273S.
  4. Graham, T. (2001). Caffeine and Exercise. Sports Medicine, [online] 31(11), pp.785-807.
  5. Volek, J. S., Kraemer, W. J., Bush, J. A., Boetes, M., Incledon, T., Clark, K. L., & Lynch, J. M. (1997). Creatine supplementation enhances muscular performance during high-intensity resistance exerciseJournal of the American Dietetic Association97(7), 765-770.
  6. Graham, T., Rush, J. and Soeren, M. (1994). Caffeine and Exercise: Metabolism and Performance. Canadian Journal of Applied Physiology, 19(2), pp. 111-138.
  7. Directorate General Health and Food Safety.
  8. Stoppani, J., Scheett, T. P., Pena, J., Rudolph, C., Charlebois, D., & Charleston, S. C. (2009). Consuming branched-chain amino acid supplement during a resistance training program increases lean mass, muscle strength and fat lossJournal of the International Society of Sports Nutrition6(Suppl 1), P1.
  9. Bielkoviny prispievajú k nárastu a udržaniu svalovej hmoty.
  10. Anthony, J. C., Anthony, T. G., & Layman, D. K. (1999). Leucine supplementation enhances skeletal muscle recovery in rats following exerciseThe Journal of nutrition129(6), 1102-1106.

Autor: Lauren Dawes

Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert
Zobraziť profil Myprotein.Sk
myprotein