Skip to main content
Tréning

Z matematickej fanatičky ku fitness nadšencom | Siobhan O’Hagan

Z matematickej fanatičky ku fitness nadšencom | Siobhan O’Hagan
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert7 rokov Ago
Zobraziť profil Myprotein.Sk

Siobhan O’Hagan

“SNÍVAŤ, PREKONÁVAŤ, PLNIŤ ”

 #beboldforchange

 

Kedy si bola odvážna, urobila zmenu a aké boli výsledky?

Cítim, že najlepšie zážitky som mala vtedy, keď som išla proti 'pravidlám' spoločnosti. Som bakalárkou vied vo finančnej a poistnej matematike, ale ukončila som túto dobre platenú prácu a stala som sa osobnou trénerkou. Cítila som, že je to lepšie než sedieť za rovnakým stolom po ďalších 40 rokov. Prestala som sa naháňať za peniazmi a začala hľadať šťastie. Teraz necítim nátlak, aby som zostala na rovnakom mieste, v rovnakej krajine alebo aby som mala stereotypnú kariéru. Stačí jednoducho vykročiť mimo hranice.

 Čo ťa motivovalo, aby si urobila zmenu v živote?

Nebola som spokojná s mojou prácou, životom, postavou... Celé víkendy som poriadne jedla a pila, pretože 'som si to zaslúžila' po náročnom týždni v práci. Keď som sa rozhodla, že chcem zmeniť kariéru, tak som si uvedomila, že budem musieť viesť taký životný štýl, aký chcem, aby viedli moji klienti. Musela som byť reklamou sama sebe. Začala som dokumentovať svoju cestu na Instagram. Akonáhle som začala získavať followerov a podporu, uvedomila som si, že už niet cesty späť!

 Myslíš si, že je v športovom priemysle rovnosť pohlaví?

Domnievam sa, že bez ohľadu na to, ako veľmi sa snažíme o rovnosť, ľudia sú viac zaujatí mužským športom. V Írsku hráme Gaelský futbal, v ktorom ženy ani muži nie sú platení ani na najvyššej úrovni, takže zápasy sú si prakticky rovnocenné, ale bohužiaľ návštevnosť ženských zápasov je vždy o polovicu menšia.

Pokiaľ však ide o bodybuilding, tak si myslím, že je to celkom vyrovnaný šport. Niektorí ľudia si môžu myslieť, že je to len súťaž krásy, no v skutočnosti sa obe pohlavia musia postaviť v plavkách na javisko a ukázať svoje opálené svaly!

Mávaš cheat day?

Keď sa nepripravujem na súťaž, tak zvyčajne počas cheat day-u mávam pizzu – milujem pizzu! Cheat day si ale ponechávam na príležitosti, kedy sa socializujem s rodinou a kamarátmi. Počas prípravy na súťaž je to trochu viac štruktúrované a nazývame to refeed meal. Vtedy dávam telu malú pauzu od diéty a znovu naštartujem leptínovú senzitivitu tým, že zvýšim príjem sacharidov na jeden deň. Pomáha to aj lepšie dodržiavať diétu.

 Čo je tvojou najobľúbenejšou pochúťkou?

Pizza, Nutella, Kyslo-Slané Pringles a Gin Tonic!!

 Inšpiroval ťa niekto alebo niečo, aby si spravila túto zmenu?

Určite to je moja teta Roisin, ktorá žila úplne iný život ako ostatní. Bola jedným z najstatočnejších a najinšpirujúcejších ľudí, akých poznám. Vlastnila len firmu s výletnými loďami v Portugalsku, ale mohla byť aj riaditeľom tej najlepšej spoločnosti. Žila pre okamih a každého v okolí zahŕňala pozitívnym prístupom. Naučila som sa od nej veľa, kým som  s ňou často počas leta pracovala v Algarve. Bohužiaľ vlani v lete prehrala boj s rakovinou, ale mám naozaj pocit, že bola stelesnením príslovia 'Nie sú roky v živote, ale život v rokoch'. Inšpiruje ma každý deň, aby som išla za svojím šťastím a užívala si túto cestu, pretože život môže byť krátky.

 Ak by si sa mala porovnať s nejakou inšpirujúcou ženou, kto by to bol a prečo?

Úprimne sa nesnažím pripodobniť nikomu, ale mám rada Beyoncé za jej prístup, talent a pracovnú morálku. Môj obľúbený citát je "Máš rovnakých 24 hodín denne ako Beyoncé".

Ako vyvažuješ sociálny život, rodinu a tréning?

Nie veľmi dobre! Od začiatku roka som tak veľmi zaneprázdnená prácou, že počas víkendov len leňoším na gauči! Pred januárovým šialenstvom by som ale chcela ísť s kamarátmi na pohárik každých pár týždňov. Medzitým by som chcela často vyraziť aj na jedlo, ale budem si to musieť dopredu naplánovať, aby som nevyšla z režimu, ale zároveň sa bola schopná poriadne zabaviť.

S tréningom je to tak, že sa snažím ho absolvovať čo najskôr počas dňa, ako je to možné. Vždy som vstávala skoro, takže to pre mňa nie je príliš ťažký boj. Mám rada, keď sa dostanem domov z práce a v pohode môžem odpočívať, pretože cvičenie bolo to prvé, čo som počas dňa spravila.

 Akú radu/citát by si odkázala pre všetky ženy na svete?

Mierte vysoko, neuspokojte sa. Verte tomu, že to dokážete a ste v polovici úspechu.

 Ako zvykneš „vypnúť“?

Rada sa stretávam s kamarátmi na káve. Nepozerám televíziu, ale ak sa chcem nejako zabaviť prostredníctvom elektroniky, tak sa napríklad spájam s obľúbenými ľuďmi na Snapchate.

 

Opustila som svoju dobre platenú prácu, aby som sa stala osobnou trénerkou. Cítila som, že mi to do života dá viac, ako keby som sedela za rovnakým stolom celé roky. Prestala som sa hnať za peniazmi a začala som vyhľadávať šťastie.

Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert
Zobraziť profil Myprotein.Sk
myprotein