Skip to main content
Suplementy

6 doplnkov výživy, ktoré vám pomôžu dodržiavať keto diétu

6 doplnkov výživy, ktoré vám pomôžu dodržiavať keto diétu
Claire Muszalski
Certifikovaná výživová poradkyňa4 rokov Ago
Zobraziť profil Claire Muszalski

Dodržiavať ketogénnu diétu je náročnou výzvou, keďže musíte obmedziť príjem mnohých obľúbených potravín. Keto diéta však so sebou prináša mnohé výhody, ktoré ako športovec určite oceníte. Pri dodržiavaní takejto náročnej diéty je dôležité nájsť spôsob, ako nezísť z cesty. Je to o tom, aby ste to robili s radosťou.

Doplnky vhodné do keto diéty sú skvelým spôsobom, ako si pomôcť pri dodržiavaní tejto diéty. Nižšie uvádzame naše obľúbené doplnky. Inšpirujte sa!

Aké majú výhody tieto doplnky?

Doplnky vhodné do keto diéty vám pomôžu dodržať príjem vhodných makroživín. Pomôžu vám udržať vaše telo v ketóze a neporušíte nimi vašu diétu. Vyskúšajte niektoré z týchto doplnkov a podporte tak vaše úsilie. Doplnky, ktoré sme si pre vás pripravili, vám pomôžu dodržiavať vašu diétu s ľahkosťou.

Doplnky vhodné do keto diéty

1. Elektrolyty Plus 

Elektrolity

Elektrolyty Plus vo forme tabliet obsahujú bežné elektrolyty, ktoré vaše telo potrebuje počas dňa. Obsahujú vápnik, chlór, horčík, draslík a sodík. Elektrolyty pomáhajú telu vykonávať základné biologické procesy a je potrebné udržať ich správnu hladinu. Dosiahnete tak optimálny zdravotný stav a zlepšíte si vašu výkonnosť. Ak dodržiavate keto diétu, je pravdepodobné, že niektoré z týchto elektrolytov vám môžu chýbať.

Hlavnou úlohou týchto tabliet je obnoviť rovnováhu elektrolytov v ľudskom tele po náročnom fyzickom tréningu. Potením človek stráca elektrolyty a ich doplnenie v správnom množstve pomôže zabrániť dehydratácii. Takýto doplnok vám taktiež pomôže udržať zdravé telo a podporí vašu regeneráciu pred ďalším náročným tréningom.

 

2. Kokosový olej 

kokosový olej

Kokosový olej je rastlinný tuk a je obľúbeným doplnkom pri dodržiavaní keto diéty. Je to jedinečná forma oleja, ktorý je tuhý pri izbovej teplote a ideálne sa hodí na varenie a pečenie. Obsahuje plno triglyceridov so stredne dlhým reťazcom, ktoré sú skvelým zdrojom paliva pri stave ketózy.

Výhodou kokosového oleja v takomto diétnom režime je obsah ľahko stráviteľných mastných kyselín, ktoré vaše telo potrebuje ako náhradu namiesto sacharidov. Kokosový olej môžete využívať v rôznych receptoch. Pomôže vám dodržiavať keto diétu a splniť príjem potrebných makroživín počas dňa.

 

3. Ketozmes 

keto zmes

Ketozmes je jedinečným doplnkom, ktorý bol navrhnutý pre všetkých, ktorí dodržiavajú keto diétu. Pomôže vám zlepšiť váš výkon a dosahovať vaše ciele vo fitness. Bežný proteínový doplnok by vám mohol prerušiť stav ketózy, no tento doplnok bol navrhnutý presne tak,  aby vás čo najviac podporil a nevyhodil z diétneho režimu.

Ketozmes je viac než len obyčajný proteínový prášok. Obsahuje aj ďalšie užitočné zložky ako inulín (zvyšuje príjem vlákniny bez obsahu sacharidov), MCT mastné kyseliny (sú dokonalým palivom pri keto diéte), kokosový olej a avokádo pre maximálny podiel zdravých tukov. Obsahuje aj cholín, ktorý podporuje spaľovanie tukov.

 

4. Bezkalorické Cestoviny

bezkalorické cestoviny

Bezkalorické cestoviny a bezkalorická ryža sú skvelou alternatívou k bežným cestovinám a ryži. Majú dlhú trvanlivosť a môžete ich pridať napríklad k mäsitým pokrmom alebo rôznym omáčkam a zelenine. Fantázii sa medze nekladú. Táto alternatíva vám pomôže dodržiavať vašu keto diétu bez toho, aby ste mali pocit, že sa príliš obmedzujete.

Úlohou týchto produktov je uspokojiť vaše chute a dobre vás nasýtiť bez toho, aby ste porušili vašu diétu. Uvidíte, že ak vyskúšate tieto produkty, bude sa vám ľahšie dodržiavať diéta a vaše chudnutie bude efektívnejšie. Pomôžu vám dosiahnuť pocit plnosti a s väčšou pravdepodobnosťou nebudete mať chuť na iné maškrty.

 

5. Bezkalorická ovocná nátierka 

Ovocná nátierka

Bezkalorické ovocné nátierky sú zdravou alternatívou k bežným džemom. Sú vyrobené z pravého ovocného extraktu s prírodnými arómami. Sú bezlepkové a majú nízky obsah kalórií, takže sa ideálne hodia do akejkoľvek diéty s obmedzeným príjmom energie.

Bezkalorické ovocné nátierky sú vyrobené ako náhrada bežného džemu s vysokým obsahom cukru. Takýto džem nie je vhodnou súčasťou ketogénnej diéty. Bezkalorické nátierky dodajú vašim jedlám lahodnú chuť bez zbytočných kalórií. Môžete si nimi natrieť chlieb, palacinky alebo iné obľúbené jedlo.

 

6. Bezkalorický sirup

bezkalorický syrup

Bezkalorické sirupy sú ideálnou voľbou pre každého, kto má rád sladké, ale snaží sa vyhýbať cukru a sacharidom. Sú dostupné v rôznych lahodných príchutiach a obsahujú menej než jednu kalóriu na porciu. Môžete si ich dopriať bez pocitu viny aj počas náročnej keto diéty.

Tieto sirupy sa vyrábajú tak, aby neobsahovali žiadne kalórie ani cukor. Sú však dostupné v lahodných príchutiach ako Javorový Sirup, Malina, Čučoriedka a ďalšie. Využitie týchto sirupov je takmer všestranné. Pomôžu vám uspokojiť vaše chute na sladké bez toho, aby ste porušili vašu diétu. Posunú vás vpred za vaším cieľom vo fitness.

 

Čo si treba zapamätať

Myprotein má širokú škálu produktov, ktoré vám pomôžu dodržiavať náročnú keto diétu a uľahčia vám životný štýl. Môžete si byť istí, že nimi neporušíte vašu diétu, a to aj napriek ich lahodnej chuti. Nájdete tu zdravé tuky, elektrolyty, ale aj sladké dobroty. Máme proste všetko, čo potrebujete, aby ste úspešne dosahovali svoje ciele. Podporte vaše úsilie a dosiahnite výsledky, po ktorých túžite!

Naše články slúžia výhradne na informačné a vzdelávacie účely a nemali by sa považovať za lekársku pomoc. Ak máte obavy alebo pochybnosti ohľadom akýchkoľvek záležitostí, skôr, než začnete užívať výživové doplnky, poraďte sa so zdravotníckym pracovníkom. Taktiež konzultujte akúkoľvek významnú zmenu v stravovaní.

Claire Muszalski
Certifikovaná výživová poradkyňa
Zobraziť profil Claire Muszalski

Claire je certifikovanou výživovou poradkyňou v Academy of Nutrition and Dietetics. Je tiež trénerkou v International Consortium for Health and Wellness Coaching. Má vyštudovaný bakalársky titul v odbore biológie a magisterský titul v klinickej dietetike a výživy na Pittsburskej univerzite.

Claire miluje hovoriť a písať o jedle a fitness. Rada využíva svoje skúsenosti na to, aby mohla čo najlepšie pomôcť ostatným pri dosahovaní ich fitness cieľov.

Claire je tiež certifikovanou inštruktorkou spinningu a rada sa venuje behaniu a joge. Keď sa jej príliš nechce trénovať, povzbudzuje športové tímy svojho rodného mesta v Pittsburghu, alebo varí pre svoju rodinu v pohodlí domova.

Viac o Claire sa dočítate na tomto odkaze.

myprotein