Skip to main content
Suplementy

8 doplnkov výživy, o ktorých ste nevedeli, že sú vegánske

8 doplnkov výživy, o ktorých ste nevedeli, že sú vegánske
Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka3 rokov Ago
Zobraziť profil Lauren Dawes

Ak sa rozhodnete dodržiavať stravu na rastlinnej báze, neznamená to, že sa musíte vzdať chutných jedál. Existuje množstvo alternatív, ktoré oživia vašu diétu a dodajú jej úžasnú chuť. V našej ponuke nájdete vynikajúce vegánske doplnky výživy, ktoré vás podporia na ceste za vysnívanou postavou.

Keďže je Svetový vegánsky mesiac, rozhodli sme sa vám predstaviť niektoré z našich produktov, o ktorých ste možno doteraz nevedeli, že sú vhodné aj pre vegánov.

Nižšie si môžete pozrieť deväť doplnkov výživy, ktoré vás podporia pri dodržiavaní rastlinnej stravy:

 

1. BCAA Energy

Náš lahodný nápoj BCAA Energy vás nakopne pred tréningom a poskytne vám dôležité živiny. Obsahuje 5g esenciálnych aminokyselín s rozvetveným reťazcom, ktoré sa prirodzene vyskytujú v bielkovinách. Bielkoviny prispievajú k nárastu a udržaniu svalov a podporujú ich regeneráciu. Ak dodržiavate vegánsku stravu, BCAA sú pre vás mimoriadne dôležité.

Tento chutný a osviežujúci nápoj obsahuje kofeín. Bolo vedecky preukázané, že kofeín zlepšuje vytrvalosť a sústredenosť. Okrem toho obsahuje aj vitamíny B6 a B12, ktoré sa postarajú o potlačenie únavy a malátnosti.

Nápoj neobsahuje žiadne živočíšne produkty. Má nulový obsah cukru a sacharidov – je ideálnym palivom pred tréningom.

 

2. Pečená Proteínová Sušienka

Bohatá na čokoládu a výnimočne chutná. Aj takto by sa dala popísať táto zdravá lahôdka. Pri prvom pohľade by ste si možno pomysleli, že ide o nezdravú sladkosť, no mýlili by ste sa. Je to sušienka, ktorá je plná zdravých živín a hodí sa aj do vegánskeho jedálnička.

Sušienka je upečená z horkej čokolády a kvalitného cesta. Obsahuje kokosový olej a kúsky horkej čokolády. V konečnom dôsledku vám táto pochúťka dodá až 13g vysokokvalitných rastlinných bielkovín. Prijať bielkoviny nebolo nikdy ľahšie a chutnejšie!

 

3. Clear Vegan Proteín

Nedávno sme predstavili našu novinku s názvom Clear Whey Proteín. Na vegánov sme však nezabudli. Preto tu dnes máme inovatívny doplnok Clear Vegan Proteín, ktorý vás podporí pri dodržiavaní stravy na rastlinnej báze. Je to ľahká a ovocná alternatíva k bežnému mliečnemu proteínu. Podobá sa viac na džús než na bežný srvátkový kokteil.

Vyberte si niektorú z lahodných príchutí ako Citrón & Limetka, Jablko & Bazový Kvet, Ananás & Grep alebo Jahoda. Jedna porcia tohto chutného doplnku vám poskytne až 10g bielkovín a len 56 kalórií. Náš Clear Vegan Proteín si môžete dopriať kedykoľvek. Ideálne vás osvieži napríklad po tréningu.

 

4. Prírodné Arašidové Maslo

Vieme, že arašidové maslo sa stáva veľmi obľúbeným doplnkom, na ktorý ľudia nedajú dopustiť. Je však vhodné pre vegánov? Možno vás to prekvapí, ale odpoveď nemusí byť vždy jednoznačne „áno“. Touto problematikou sme sa podrobnejšie zaoberali v tomto článku.

Nemusíte sa báť – naše Prírodné Arašidové Maslo v originálnej jemnej alebo chrumkavej príchuti je 100% vhodné pre vegánov. Má až 30% obsah bielkovín, čím vás skvele podporí pri dodržiavaní diéty s kontrolovaným príjmom makroživín a kalórií. Tak šup po lyžičku!

Mimochodom, bavíme sa o arašidoch. Vedeli ste, že naša Tyčinka Pea-Nut Square je perfektnou sladkosťou pre vegánov? Jedna tyčinka obsahuje až 12g bielkovín. Je vyrobená z kvalitného kakaového masla, čokoládových kúskov a arašidov – neznie to lákavo?

 

5. Kreatín Monohydrát

Vieme, že každý, kto to myslí s cvičením vážne, užíva kreatín. Je jedno, či sa venujete vytrvalostnému alebo silovému športu, kreatín je proste základný doplnok, ktorý vám nesmie chýbať.

Je dokonca vedecky dokázané, že kreatín zvyšuje fyzickú výkonnosť pri vysokointenzívnom tréningu.

Ak dodržiavate stravu na rastlinnej báze, môže byť pre vás obzvlášť náročné prijímať pravidelne dostatok tejto látky, keďže prirodzeným zdrojom kreatínu sú prevažne živočíšne produkty ako červené mäso, ryby, hydina a mliečne výrobky.

Náš Kreatín Monohydrát je 100% vhodný pre vegánov. Je to praktický doplnok s jednoduchým dávkovaním. Stačí pridať jednu odmerku do vášho obľúbeného kokteilu alebo džúsu a vypiť.

 

6. Vegánska Plnená Proteínová Sušienka

Našu Pečenú Proteínovú Sušienku sme posunuli ešte o level vyššie. Máme pre vás Vegánsku Plnenú Proteínovú Sušienku, ktorá má lahodnú plnku a ideálne sa hodí, ak dodržiavate stravu na rastlinnej báze.

Vyberte si niektorú z našich príchutí – v ponuke máme napríklad Dvojitú Čokoládu & Karamel alebo Dvojitú Čokoládu & Arašidy. Ak túto sušienku ochutnáte, nebudete chcieť veriť, že niečo tak chutné môže byť zároveň aj zdravé. Pravdou však je, že táto sušienka vás podporí pri dosahovaní vášho cieľa vo fitness. Prečo? Dôvod je jednoduchý: je vyrobená z kvalitných ingrediencií a obsahuje až 13g bielkovín v jednej porcii. Môžete si ju dopriať absolútne bez výčitiek.

Naša plnená sušienka má navyše nízky obsah cukru, no perfektne zaženie vaše chute na sladké. Je upečená z kvalitného cesta s kúskami čokolády a má jemnú plnku.

 

7. Tyčinka Pea-Nut Square

Tyčinka Pea-Nut Square je vyrobená z kvalitných ingrediencií na rastlinnej báze. Využíva sa hlavne kakaové maslo, čokoládové kúsky a pražené orechy.

Je dostupná v dvoch lahodných príchutiach, ktorými sú Čokoláda & Lesné Plody a Čokoláda & Pomaranč.

Jedna porcia tejto pochúťky obsahuje až 12g bielkovín. Tyčinka je 100% vhodná pre vegánov. Môžete si ju dopriať kedykoľvek, keď dostanete chuť na sladké!

8. Flavdrops

Viete, prečo je Flavdrops tak výnimočný doplnok? Nielenže oživí vaše jedlo vynikajúcou chuťou, no zároveň je 100% vhodný pre vegánov!

Na výber je veľký rad príchutí. Odporúčame vyskúšať napríklad Mäkký Karamel, Bielu Čokoládu alebo Vanilku. Tento jednoduchý a praktický doplnok dodá vašim obľúbeným jedlám sladkú chuť bez zbytočných kalórií.

Flavdrops neobsahuje žiaden cukor, sacharidy ani tuky. Na výrobu tohto doplnku sa nevyužíva žiaden živočíšny produkt. Je to výrobok na rastlinnej báze, ktorý má len jeden cieľ: dodať vášmu jedlu skvelú chuť.

 

Čo si treba zapamätať

Dokázali sme, že dodržiavanie rastlinnej stravy nemusí byť také nudné. Aj pri vegánskom životnom štýle si môžete dopriať chutné a výživné potraviny a doplnky výživy, ktoré vás posunú vpred na ceste za vaším cieľom. Vyskúšajte niektoré z týchto vysokokvalitných doplnkov a dajte nám vedieť, ako vám chutia!

  1. Bielkoviny prispievajú k nárastu a udržaniu svalovej hmoty.
  2. Kofeín prispieva k zvýšeniu vytrvalostného výkonu a zlepšuje pozornosť a sústredenosť.
  3. Vitamíny B6 a B12 prispievajú k zníženiu únavy a malátnosti.
  4. Kreatín zvyšuje fyzickú výkonnosť pri intenzívnom cvičení. Priaznivý účinok dosiahnete denným príjmom 3g kreatínu.

Naše články slúžia výhradne na informačné a vzdelávacie účely a nemali by sa považovať za lekársku pomoc. Ak máte obavy alebo pochybnosti ohľadom akýchkoľvek záležitostí, skôr než začnete užívať výživové doplnky, poraďte sa so zdravotníckym pracovníkom. Taktiež konzultujte akúkoľvek významnú zmenu v stravovaní.

Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka
Zobraziť profil Lauren Dawes

Lauren vyštudovala anglickú literatúru a pochádza z južného Anglicka. Miluje plávanie a posledné roky sa rada venuje silovému tréningu. Taktiež sa chce neustále zdokonaľovať v joge.

Cez víkendy zvyčajne varí alebo chodí na brunch a rada skúša nové recepty s jej spolubývajúcimi – snaží sa zamieňať bežné študentské jedlá, akými sú napríklad cestoviny. Udržiava si zdravú rovnováhu medzi chodením do posilňovne a na párty.

Viac sa o Lauren dozviete na tomto odkaze.

myprotein