Skip to main content
Mental Strength

Vaše telo nie je stroj! | Akceptujte zmeny vašej postavy

Vaše telo nie je stroj! | Akceptujte zmeny vašej postavy
Andrej Preťo
Spisovateľ a Expert1 rok Ago
Zobraziť profil Andrej Preťo

Naše telo dokáže neskutočné zmeny

Lucy Davis je človek, ktorý zoberie každú výzvu a neustále tlačí svoje telo do väčších a väčších extrémov! Presne preto sa jej telo neustále mení vzhľadom na to, na čo sa aktuálne sústredí.

A to je presne to, čo Lucy vadilo a trvalo to nejaký čas kým našla spôsob ako sa s tým vyrovnať.

Prispôsobenie

Lucy si naplno uvedomila, že jej telo môže byť šťastím, ale aj prekliatím. Keď konečne dokončila svoju výzvu "100km tréning" schudla 5kg a fyzicky sa cítila veľmi silne a atraktívne. Aj napriek tomu, že bola viac fit ako kedykoľvek predtým, psychicky sa cítila veľmi zle.

O niečo neskôr, keď opäť zmenila spôsob tréningu, sa jej telo opäť zmenilo a pribrala váhu naspäť.

Práve s týmto mala Lucy veľký problém aj napriek tomu, že je človek, ktorý miluje sledovať čo všetko jej telo dokáže.

Uvedomila si však jedno. Akceptácia svojho tela nie je jednorázový proces, ale je to nekončiaca cesta od začiatku až po koniec života.

Chápeme, že možno väčšina žien pociťuje aj iné zmeny ako len vplyvom tréningu, ale nie je to jedno? Je to zmena ako zmena a výsledný pocit a emócia z tejto zmeny je vlastne rovnaká.

Akceptácia

Lucy neskôr prehlásila, že "miluje ako sa naše telo dokáže meniť" a má pravdu. To, ako sa naše telo mení a prispôsobuje tomu čo robíme nie je prekliatie, ale skôr dar a úžasná vec!

Podľa jej vlastných slov si uvedomuje, že týmto zmenám nie je koniec a nevie sa dočkať napríklad aj na to, ako sa stane mamou: "Neskutočne sa teším na tie zmeny ktoré sa stanu keď otehotniem, stanem sa mamou, potom začnem trénovať a stanem sa zas neskutočne silnou."

Každá zmena vášho tela predstavuje zároveň aj životnú zmenu alebo výzvu. Môže to byť jednak znamenie na to, že si stanovíte niečo čo chcete dosiahnuť, alebo aj znamenie toho čo ste už dosiahli!

Nezáleží na tom akou zmenou akurát prechádzate. Čo je dôležité je práve uvedomenie si toho prečo sa to deje a podľa toho na ňu reagovať.

Na záver...

Dokonca aj niekto tak sebavedomý ako Lucy prežíva momenty pochýb o tom, ako jej telo vyzerá. Podstatné je sa z toho poučiť a zobrať veci také aké sú.

Je fajn si niekedy uvedomiť a pozrieť sa na zmeny nášho tela nie z toho pohľadu čo všetko je zle, ale z pohľadu toho čo všetko naše telo dokáže a že sa vždy v závere prispôsobí tomu, čo robíme.

 

Andrej Preťo
Spisovateľ a Expert
Zobraziť profil Andrej Preťo
Andrej sa od svojich 13 rokov venuje aktívnemu, skoro poloprofesionálnemu, športovaniu v oblasti kulturistiky. V minulosti sa zúčastnil jednej celoslovenskej kulturistickej súťaže (MS SR Juniorov v Hnušti 2015), kde obsadil 3. miesto. Počas poslednej prípravy na ďalšiu súťaž v roku 2016 sa Andrej zranil a neskôr v dôsledku tohto zrania absolvoval operáciu ramena. Podľa jeho slov mu aj táto skúsenosť priniesla niečo do života, pretože ako sám hovorí, dnes už musí cvičiť opatrnejšie a výrazne viac sa sústrediť na správnu techniku cvičenia. Vyštudoval vysokú školu Bezpečnostného inžinierstva v Žiline a aj keď jeho vysokoškolské vzdelanie nemá nič spoločné zo športom, jeho vášeň ku kulturistike ho neustále motivuje do sebavzdelávania sa ohľadom základných funkcií ľudského organizmu a anatómie ľudského tela, na úrovni medicínskych skrípt a bestsellerov na tému fitness, vyžíva a posilňovanie. Kulturistika, aktívny životný štýl, zdravá strava a doplnky výživy sú dnes už jeho neoddeliteľnou súčasťou. Aj keď Andrej nepracuje ako osobný tréner alebo špecialista na výživu, je u neho táto kapitola stále otvorená, tak isto ako aj súťaženie v kulturistike. Viac informácií o Andrejovi nájdete na jeho fan page: https://www.facebook.com/AndrejPretoClassicBodybuilder/
myprotein