Skip to main content
Tréning

Vyskúšajte Explozívny Muay Thai Tréning od Punita

Vyskúšajte Explozívny Muay Thai Tréning od Punita
Evangeline Howarth
Spisovateľka a redaktorka4 rokov Ago
Zobraziť profil Evangeline Howarth

Punit prehlasuje, že Muay Thai tréning je predovšetkým o vytrvalosti a výbušnej sile, ale zároveň aj o dodržiavaní dobrej techniky.

Na to, aby mohol perfektne zdokonaľovať svoje údery s Panom v ringu, využíva silové cvičenia pre zdokonalenie a zlepšenie kondície celého tela.

Pri praktizovaní Muay Thai je potrebná obrovská sila a vytrvalosť, a to hlavne v oblasti ramien. Využíva sa však obratnosť celého tela.

Tieto cviky vám pomôžu vytrénovať silu a výbušnosť. Do ringu tak nastúpite v špičkovej kondícii a svojho súpera uvítate skvele pripravení.

Tento AMRAP tréning dokážete odcvičiť za 15 minút. Je potrebné vykonať čo najviac sérií, ako to bude možné. Postupne sa budete zlepšovať a robiť čím ďalej, tým viac opakovaní. Vždy to bude pre vás výzva.

Drepy s tlakmi na ramená

10-15 opakovaní

V oboch rukách držte činky vo výške ramien. Dlane by mali smerovať dopredu. Postavte sa s nohami do šírky ramien a prikrčte sa do drepu. Vytlačte hruď a dbajte na to, aby kolená nepresahovali pred špičky nôh. Keď vsávate z drepu, vytlačte činky smerom nahor a pri prikŕčaní ich stiahnite naspäť dolu.

Priťahovanie jednoručiek v kľuku

10 opakovaní na každú stranu

Chyťte obe činky do rúk a dajte sa do polohy kľuku. Telo držte pevne v tejto polohe tak, aby ste mohli vždy jednu z činiek pritiahnuť smerom nahor. Činku ťahajte s ohnutými rukami, až kým nebude vaša horná časť paže tesne nad trupom. Zatiaľ sa opierajte o druhú ruku. Pomaly spustite ruku s činkou dolu a ten istý pohyb následne vykonajte na opačnej strane s druhou rukou.

Drepy s predpažovaním

10-15 opakovaní

V oboch rukách držte činky a zdvihnite ich horizontálne pred seba, ako pri predpažovaní. Pri podrepe presuňte túto váhu medzi nohy, no dbajte na to, aby ste mali rovný trup. Následne vystrite nohy a predpažte ruky do pôvodnej polohy, približne do úrovne uší. Potom opäť urobte drep s opakovaním predošlého pohybu.

Kladivové zdvihy

10-15 opakovaní

Stojte rovno s nohami od seba a mierne prikrčenými kolenami, trup držte pevný. V oboch rukách držte činky vertikálne. Následne činku s jednou rukou zdvihnite do výšky ramena, pričom rameno sa môže hýbať. Ten istý pohyb opakujte aj s druhou rukou.

https://youtu.be/iK6eYeM8z_8

Evangeline Howarth
Spisovateľka a redaktorka
Zobraziť profil Evangeline Howarth

Evangeline sa v súťažných športoch angažuje už od mladého veku. Ako kvalifikovaná RYA Dinghy inštruktorka  chápe dôležitosť správnej výživy na podporu pri extrémnych a vytrvalostných športoch, a to najmä vďaka jej skúsenostiam z Team GBR Squads a vedenia svojho prvého univerzitného tímu.

Vo svojom voľnom čase miluje beh, a to hlavne maratóny. Počas víkendov sa venuje vodným športom a horskej turistike. Jej bežný večer strávi HIIT tréningom alebo drepovaním. Potom si zvyčajne dopraje niečo pikantné a kopec zeleniny – mňam!

Viac informáciách o Evangeline sa dozviete na tomto odkaze.

myprotein