Skip to main content
Uncategorised

Prekonanie Strachu Cvičením — Príbeh Ryana #8miliónov

Prekonanie Strachu Cvičením — Príbeh Ryana #8miliónov
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert4 rokov Ago
Zobraziť profil Myprotein.Sk

"Pred pár rokmi som bol skutočne na zlom mieste. Bol som tučné dieťa, z ktorého si všetci robili v škole srandu. Bol som si toho vedomý a chcel som pre to niečo spraviť. Príliš som sa zameral na to, aby som schudol. Niekoľko rokov som sa o to neskutočne snažil.

Chvíľu mi trvalo, kým som si uvedomil, že chcem byť len zdravý, nechcem byť extrémne chudý.

V tom čase som si prechádzal veľmi drsným obdobím — mal som hrozné úzkosti a depresie. Niekde na internete som sa dočítal, že beh môže v tomto prípade pomôcť, tak som to vyskúšal. V skutočnosti som však potreboval vylepšiť aj stravu, pretože som jedol asi tri fastfoody za týždeň. Pamätám si, že si na to začal zvykať aj môj spolubývajúci.

Raynov príbeh

V tom roku som začal behať a získal som miesto na Londýnskom maratóne. To ma prinútilo začať premýšľať nad tým, že sa v tom musím veľmi zlepšiť. Nakúpil som si všetko vybavenie a myslel som si, že všetko bude skvelé. Nie všetci sa vám však priznajú, že behanie je náročný šport. Chvíľu mi trvalo, kým som si na to zvykol a získal kondíciu.

Neskôr to začalo mať vplyv na moje psychické zdravie a uvedomil som si, že behanie je čas, kedy som sám so sebou a je mi dobre. Začal som o veciach premýšľať jasnejšie, a to, že som schudol a stal sa zdravším, bol len ďalší benefit.

Takto som vkročil do sveta fitness. Teraz sa športu venujem oveľa viac, no zo začiatku som bol veľmi nervózny vkročiť do posilňovne. Príliš som sa zameriaval na to, na akej úrovni sú ľudia, ktorí tam chodia. Mal som strach vôbec vojsť do budovy, zaregistrovať sa a poprosiť niekoho o radu.

Je to len o tom, aby ste sami chceli. Musíte sa prinútiť k tomu, aby ste niečo pre seba urobili. Ja som to dokázal a som kvôli tomu šťastný. Veľmi rád vyhľadávam nové aktivity a viac experimentujem. Vždy si len poviem, že to proste dám.

Asi pred rokom som natrafil na LGBT spinning a veľmi sa mi tam páči. Stali sme sa veľmi dobrými kamarátmi, no zo začiatku sa každý bál niekomu prihovoriť. Každý bol trochu nesmelý, no teraz je to highlight môjho týždňa.

To je ďalšia vec — predtým som nemal žiaden sociálny život. Stále sa to točilo len okolo ľudí z práce, čo je samozrejme super, no chcel som ten kruh trochu rozšíriť.

Tiež si myslím, že si užívam, keď sa cítim zdravo. Je to tá najlepšia vec. Teraz sa vôbec nestrachujem o nejaké svaly alebo váhu. Stačí, keď sa cítim dobre.

Som rád, že som sa naučil mať veci psychicky pod kontrolou. Hlavne beh mi pomohol naučiť sa, aký je rozdiel medzi tým, čo je vo vašej hlave ako psychická bariéra, a čo je zasa skutočná fyzická bariéra. Naučil som sa, aký je rozdiel medzi psychickým "toto asi nedám" a fyzickým "proste to nejde".

Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert
Zobraziť profil Myprotein.Sk
myprotein