Skip to main content
Recepty

Jediný Recept Na Proteínové Guličky, Ktorý Kedy Budete Potrebovať

Jediný Recept Na Proteínové Guličky, Ktorý Kedy Budete Potrebovať
Evangeline Howarth
Spisovateľka a redaktorka4 rokov Ago
Zobraziť profil Evangeline Howarth

Toto je jediný recept, ktorý budete potrebovať na to, aby ste vytvorili vynikajúce proteínové guličky kedykoľvek, keď na to budete mať príležitosť. Proteínové guličky sú skvelým snackom, ktorý sa ideálne hodí na obdobie po tréningu, ale aj na olovrant alebo dezert. Záleží len na tom, ako ich naaranžujete a s čím ich skombinujete.

Nachystali sme pre vás jednoduchý recept, ktorý vám pomôže vyrobiť lahodné proteínové guličky podľa vašej chuti. V recepte môžete využiť vaše obľúbené orechové maslo a proteínový prášok, ale priestor je aj pre čokoládu, hrozienka alebo iné maškrty — vytvorte si proteínové guličky, ktoré vám budú chutiť a splnia vaše očakávania.

Okrem chuti je to však celé o výžive — preto sú ovsené vločky dôležitou súčasťou tohto receptu. Majú nízky glykemický index, čo znamená, že nedochádza k rapídnemu nárastu a poklesu krvného cukru. Namiesto toho prichádza pomalé uvoľňovanie energie, aby ste sa cítili sýti aj medzi jedlami.

Proteínové Guličky

Ak niečo viete o výžive a cvičení, určite oceníte aj neoddeliteľnú súčasť tohto receptu, ktorou sú bielkoviny pre regeneráciu svalov. Primiešajte teda vašu obľúbenú príchuť Impact Whey Proteínu, veď je z čoho vyberať. Nám veľmi chutia príchute Jemná Čokoláda alebo Banoffee, ktoré sa postarajú o tie správne hodnoty.

Radi prezentujeme naše recepty ako rýchle, jednoduché a vyvážené, takže sa nemusíte obávať, že by ste museli piecť niečo komplikované. Tento 6-zložkový recept bude stačiť až na 20 proteínových guličiek (to teda neznie veľmi náročne, čo?) a všetko, čo budete potrebovať urobiť, je rozmiešať ingrediencie, vyformovať guličky a odložiť ich do chladničky.

V chladničke vydržia niekoľko dní a sú praktické, keďže si ich môžete vziať so sebou na cesty a občerstviť sa kedykoľvek počas dňa, keď na ne dostanete chuť. Vyskúšajte náš recept nižšie, experimentujte s príchuťami a zapamätajte si jediný recept na proteínové guličky, ktorý kedy budete potrebovať…

Z receptu vyjde 20 porcií

Ingrediencie

• 120g mletých ovsených vločiek • 2 odmerky Impact Whey Proteínu • 50g hrozienok alebo čokoládových kúskov

• 120g orechového masla • 2 PL javorového sirupu • 3 PL mlieka

Postup

  1. Najskôr spolu rozmiešajte všetky suché ingrediencie v miske, kým sa rovnomerne nerozptýlia.
  2. Následne pridajte orechové maslo a sirup, ktoré dobre premiešajte.
  3. Pomaly primiešajte mlieko, až kým sa všetko dobre nespojí.
  4. Vezmite malú hrsť vymiešanej zmesi a vytvarujte ju do guličky. Opakujte, až kým nebudete mať 20 guličiek.
  5. Guličky rozložte na tanier alebo plech vyložený papierom na pečenie a vložte do chladničky na dve hodiny.
  6. Vždy, keď dostanete chuť, otvorte chladničku a zopár z nich zjedzte!

 Nutričné hodnoty v jednej porcii:

Energia 84 kcal
Bielkoviny 5g
Sacharidy 8g
Tuky 4g

 

Evangeline Howarth
Spisovateľka a redaktorka
Zobraziť profil Evangeline Howarth

Evangeline sa v súťažných športoch angažuje už od mladého veku. Ako kvalifikovaná RYA Dinghy inštruktorka  chápe dôležitosť správnej výživy na podporu pri extrémnych a vytrvalostných športoch, a to najmä vďaka jej skúsenostiam z Team GBR Squads a vedenia svojho prvého univerzitného tímu.

Vo svojom voľnom čase miluje beh, a to hlavne maratóny. Počas víkendov sa venuje vodným športom a horskej turistike. Jej bežný večer strávi HIIT tréningom alebo drepovaním. Potom si zvyčajne dopraje niečo pikantné a kopec zeleniny – mňam!

Viac informáciách o Evangeline sa dozviete na tomto odkaze.

myprotein