Andrej Preťo
Spisovateľ a Expert11 dní Ago
Je víkend a vy chcete výživnú pochúťku, ktorá neublíži vašim cieľom ani bankovému účtu. Tieto domáce kuracie krídla sú dokonalým riešením.
Tipy pre vaše kuracie krídelká
- Krídla polejte s pikantnou omáčkou (Buffalo hotsouce) a vložte ich späť do fritézy.
- Ak chcete, aby boli krídelka chrumkavé, uistite sa, že ich nemáte vo fritéze príliš veľa.
- Buďte štedrí s korením - hoci pikantná Buffalo omáčka má neuveriteľnú chuť, korenie to môže ešte zlepšiť.
Recept na kuracie krídelká
Čas na prípravu
5 minút
Čas varenia
20 minút
Pasívny čas
20 minút
Ingrediencie
- 500 g kuracích krídel (približne 12)
- Olej v spreji
- ½ polievkovej lyžice kypriaceho prášku
- 1 čajová lyžička mletej cibule
- 1 čajová lyžička mletého cesnaku
- 1 čajová lyžička soli
- 1,5 polievkovej lyžice oleja (na omáčku)
- 2 polievkové lyžice medu (na omáčku)
- 2 polievkové lyžice na pikantnú omáčkú
Inštrukcie
- Pripravte si kuracie krídla tak, že ich jemne prejdite kuchynskou rolkou a potom ich nakrájate tak, aby boli rozdelené na hornú a dolnú polovicu.
- Potom pridajte pripravené krídelka do veľkej misy a postriekajte nízkokalorickým sprejom na varenie. Pridajte kypriaci prášok, mletú cibuľu, mletý cesnak a soľ. Dobre premiešajte tak, aby boli krídelka rovnomerne pokryté.
- Dajte kuracie krídelká do fritézy (pokiaľ ich chcete viac chrumkavé, rozdeľte ich na dve dávky).
- Smažte na vzduchu pri 200 °C 8 minút, potom otočte každé krídelko a smažte ďalších 8 minút. Vďaka tomu sú krídla super chrumkavé, najmä vďaka kypriacemu prášku.
- Medzitým si pripravte omáčku zmiešaním oleja, medu a Buffalo omáčky do malej misky.
- Po uvarení preložíme krídla do veľkej misy a zalejeme omáčkou a dobre rozmiešame.
Môžete podávať so zemiakmi, hranolkami alebo ryžou.
Nutričné informácie na porciu:
Kalórií | 243 |
Celkový tuk | 16 gramov |
Celkové sacharidy | 7 g |
Bielkovina | 20 g |
Andrej Preťo
Spisovateľ a Expert
Andrej sa od svojich 13 rokov venuje aktívnemu, skoro poloprofesionálnemu, športovaniu v oblasti kulturistiky. V minulosti sa zúčastnil jednej celoslovenskej kulturistickej súťaže (MS SR Juniorov v Hnušti 2015), kde obsadil 3. miesto. Počas poslednej prípravy na ďalšiu súťaž v roku 2016 sa Andrej zranil a neskôr v dôsledku tohto zrania absolvoval operáciu ramena. Podľa jeho slov mu aj táto skúsenosť priniesla niečo do života, pretože ako sám hovorí, dnes už musí cvičiť opatrnejšie a výrazne viac sa sústrediť na správnu techniku cvičenia.
Vyštudoval vysokú školu Bezpečnostného inžinierstva v Žiline a aj keď jeho vysokoškolské vzdelanie nemá nič spoločné zo športom, jeho vášeň ku kulturistike ho neustále motivuje do sebavzdelávania sa ohľadom základných funkcií ľudského organizmu a anatómie ľudského tela, na úrovni medicínskych skrípt a bestsellerov na tému fitness, vyžíva a posilňovanie.
Kulturistika, aktívny životný štýl, zdravá strava a doplnky výživy sú dnes už jeho neoddeliteľnou súčasťou. Aj keď Andrej nepracuje ako osobný tréner alebo špecialista na výživu, je u neho táto kapitola stále otvorená, tak isto ako aj súťaženie v kulturistike.
Viac informácií o Andrejovi nájdete na jeho fan page: https://www.facebook.com/AndrejPretoClassicBodybuilder/