Skip to main content
Recepty

Proteínové košíčky s bielou čokoládou a arašidovým maslom

Proteínové košíčky s bielou čokoládou a arašidovým maslom
Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka2 rokov Ago
Zobraziť profil Lauren Dawes

Viete, čo je na tomto recepte najlepšie? Na jeho prípravu budete potrebovať len štyri obyčajné ingrediencie. Znie to jednoducho? Rozhodne!

Náš obľúbený fitness kuchár Niall Kirkland si pre vás tentokrát pripravil recept na domáce arašidové košíčky, ktoré ideálne zaženú vaše chute na sladké kedykoľvek počas dňa.

Košíčky majú krémovú polevu z bielej čokolády a vynikajúcu plnku z arašidového masla. Tejto pochúťky sa jednoducho nenabažíte. Každý košíček obsahuje až 14g bielkovín, čo znamená, že to nie je len lahodná pochúťka, ale zároveň kvalitné fitness občerstvenie.

Uvidíte, ako sa budete po tréningu tešiť, kedy sa do nich konečne zahryznete!

Z receptu vyjde 6 porcií
IngredienciePostup
  1. Nachystajte si plech na muffiny, ktorý má šesť priehradok. Polovicu bielej čokolády roztopte a nalejte do každej priehradky rovnaké množstvo. Plech potom vložte do chladničky, aby čokoláda stuhla.
  2. Následne rozmiešajte arašidové maslo s vanilkovým proteínom a javorovým sirupom. Mali by ste získať plnku s tuhou konzistenciou. Túto zmes opäť rozdeľte na šesť častí a vyplňte ňou priehradky so stuhnutou bielou čokoládou.
  3. Rozpustite zvyšok bielej čokolády a vylejte ju rovnomerne na vrch plnky v každej priehradke. Plech s hotovými košíčkami opäť vložte aspoň na hodinu do chladničky, aby dobre stuhli. Ingrediencie by sa mali spojiť.
  4. Po vychladení a stuhnutí môžete košíčky podávať. Dobrú chuť!

 

Chutil vám tento recept? Nabudúce vyskúšajte:

 

Nutričné hodnoty na jednu porciu

Energia 279kcal
Tuky 18,5g
Sacharidy 13,8g
Bielkoviny 14,1g

 

Naše články slúžia výhradne na informačné a vzdelávacie účely a nemali by sa považovať za lekársku pomoc. Ak máte obavy alebo pochybnosti ohľadom akýchkoľvek záležitostí, skôr než začnete užívať výživové doplnky, poraďte sa so zdravotníckym pracovníkom. Taktiež konzultujte akúkoľvek významnú zmenu v stravovaní.

Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka
Zobraziť profil Lauren Dawes

Lauren vyštudovala anglickú literatúru a pochádza z južného Anglicka. Miluje plávanie a posledné roky sa rada venuje silovému tréningu. Taktiež sa chce neustále zdokonaľovať v joge.

Cez víkendy zvyčajne varí alebo chodí na brunch a rada skúša nové recepty s jej spolubývajúcimi – snaží sa zamieňať bežné študentské jedlá, akými sú napríklad cestoviny. Udržiava si zdravú rovnováhu medzi chodením do posilňovne a na párty.

Viac sa o Lauren dozviete na tomto odkaze.

myprotein