Skip to main content
Recepty

Banánové muffiny plnené čokoládou | Zdravý a chutný snack

Banánové muffiny plnené čokoládou | Zdravý a chutný snack
Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka2 rokov Ago
Zobraziť profil Lauren Dawes
Čokoláda. Banánové cesto. Muffiny. Získali sme si vašu pozornosť, však?

Ak máte radi sladké, no snažíte sa mať svoj kalorický príjem pod kontrolou, ste na tom správnom mieste. Nachystali sme si pre vás lahodný recept. Dnes si upečieme zdravé muffiny s čokoládou a banánmi, ktoré sa ideálne hodia ku popoludňajšej kávičke, na raňajky alebo kedykoľvek, keď dostanete chuť na nejakú maškrtu.

Muffiny majú podobný základ ako bežný banánový chlieb. Znie to lákavo, však?

Recept je veľmi rýchly na prípravu a využijeme v ňom len pár ingrediencií, ktoré má doma pravdepodobne každý z nás. Okrem toho do muffinov pridáme aj Impact Whey proteín, aby sme ich obohatili o kvalitné bielkoviny. Muffiny neobsahujú rafinovaný cukor a sú zdravšou alternatívou k tým bežným zo supermarketu. Viete, čo si na nich najviac zamilujete? No predsa lahodnú a jemnú plnku z čokoládovej Proteínelly.

Musíme vás varovať, že muffiny veľmi rýchlo miznú zo stola. Obzvlášť vtedy, keď máte doma návštevu. Odporúčame vám urobiť väčšiu porciu, aby ste mali dostatočnú zásobu!

Z receptu vyjde 6 porcií

Ingrediencie

 

Postup

1) Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si plech na muffiny. Plech vytrite maslom alebo nastriekajte olejom v spreji.

2) Vo veľkej miske dohladka roztlačte banány. Pridajte vajíčka, mlieko a vanilkové Flavdrops. Znovu všetko spolu dobre rozmiešajte.

3) Do zmesi následne pridajte ovsené vločky, škoricu, prášok na pečenie a srvátkový proteín. Všetko opäť dobre premiešajte.

4) Hotovú nanášajte lyžicou do pripraveného plechu na muffiny a každú priehradku vyplňte zhruba do ¾. Potom na vrch každého muffinu pridajte plnku – lyžičku Proteínelly – a na ňu opäť pridajte po jednej lyžičke zmesi.

5) Nakoniec na vrch každého muffinu pridajte plátok banánu, posypte troškou ovsených vločiek a vložte do predhriatej rúry. Muffiny pečte po dobu 20 minút a po upečení ich nechajte dobre vychladnúť. Dobrú chuť!

Pozor, aby ste nezahryzli do horúcej plnky, mohla by vás popáliť!

 

 

Nutričné informácie na 1 porciu

Energia 223kcal
Tuky 7,6g
Sacharidy 28,2g
Bielkoviny 11g

 

Naše články slúžia výhradne na informačné a vzdelávacie účely a nemali by sa považovať za lekársku pomoc. Ak máte obavy alebo pochybnosti ohľadom akýchkoľvek záležitostí, skôr než začnete užívať výživové doplnky, poraďte sa so zdravotníckym pracovníkom. Taktiež konzultujte akúkoľvek významnú zmenu v stravovaní.

Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka
Zobraziť profil Lauren Dawes

Lauren vyštudovala anglickú literatúru a pochádza z južného Anglicka. Miluje plávanie a posledné roky sa rada venuje silovému tréningu. Taktiež sa chce neustále zdokonaľovať v joge.

Cez víkendy zvyčajne varí alebo chodí na brunch a rada skúša nové recepty s jej spolubývajúcimi – snaží sa zamieňať bežné študentské jedlá, akými sú napríklad cestoviny. Udržiava si zdravú rovnováhu medzi chodením do posilňovne a na párty.

Viac sa o Lauren dozviete na tomto odkaze.

myprotein