Skip to main content
Recepty

Medzinárodný Deň Palaciniek | 3 Recepty Na Úžasné Palacinky

Medzinárodný Deň Palaciniek | 3 Recepty Na Úžasné Palacinky
Jennifer Blow
Spisovateľka a kvalifikovaná odborníčka na výživu4 rokov Ago
Zobraziť profil Jennifer Blow

Kedy je medzinárodný deň palaciniek 2023? No predsa dnes, 21.2.! A pri tejto príležitosti vám prinášame až 3 unikátne recepty na skvelé palacinky. ❤️

Čokoládovo-pomarančové palacinky sú skvelou pochúťkou pre každého, kto miluje čokoládové raňajky, večer a obed

recept na palacinky

Z receptu vyjdú 4 palacinky

Ingrediencie

Palacinky: 

Poleva:

Postup

  1. Do mixéra vložte banán, čokoládový proteín, kakao, vajíčko, prášok na pečenie a mandľové mlieko. Mixujte, až dokým nebude táto zmes úplne jemná. Primiešajte pomarančovú kôru.
  2. Rozpáľte trochu kokosového oleja na panvici. Keď sa panvica poriadne zohreje, nalejte malé množstvo cesta na panvicu. Vyrobte toľko palaciniek, koľko vám z cesta vyjde.
  3. Keď sa na povrchu začnú tvoriť bublinky, otočte palacinku na druhú stranu.
  4. Na výrobu polevy budete potrebovať orechové maslo, kakaový prášok a trochu mandľového mlieka. Všetky ingrediencie zmiešajte, a ak budete potrebovať, môžete pridať viac mandľového mlieka pre dosiahnutie tekutej (no stále hustej) formy.
  5. Palacinky naukladajte na seba. Medzi ne pridajte nakrájaný banán, povrch polejte polevou a ozdobte čokoládou.

 

MAKROŽIVINY OBSIAHNUTÉ V TOMTO RECEPTE

Energia: 354 kcal       Bielkoviny: 33 g          Tuky: 11 g          Sacharidy: 29 g

 

Proteínové palacinky s banánom, pekanovými orechami a sladkou čokoládovou polevou

recept na palacinky

Z receptu vyjde 8 palaciniek

Ingrediencie

Palacinky:

Čokoládová poleva:

Toping:

  • 1 banán (nakrájaný)
  • Hrsť pekanových orechov (pečených)

Postup

  1. Rozpáľte na panvici trochu kokosového oleja a nastavte na mierny až silný oheň.
  2. Rozmiešajte v mlieku náš palaicnkový mix a nechajte odstáť približne po dobu 10 minút.
  3. Následne vylejte na panvicu cesto vždy len na jednu palacinku a otočne približne po 60 sekundách.

Tip: Ak chcete, aby boli vaše palacinky hrubšie, nalejte najprv prvú vrstvu cesta. Približne po 30 sekundách nalejte druhú vrstvu navrch.

Postup pre čokoládovú polevu:

  1. Na výrobu extra jemnej a lahodne sladkej čokoládovej polevy budete potrebovať mandľové maslo, kakaový prášok a bezkalorický sirup. Tieto ingrediencie rozmiešajte a pomaly do nich pridávajte mlieko, až kým táto zmes nebude tekutá, no stále hustá.
  2. Keď upečiete všetky palacinky, naukladajte ich na seba. Medzi každú z nich naukladajte nakrájaný banán a pekanové orechy. Čokoládovú polevu vylejte na povrch (nemusíte ňou šetriť).

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE NA JEDNU PALACINKU

Energia 141kcal 63 kalórií z tuku

 

% Dennej odporúčanej dávky*
Tuky 7g 11%
Sacharidy 9g 3%
Bielkoviny 12g 24%

*Výpočet percent odporúčanej dennej dávky je založený na dennom príjme 2000 kalórií

Vegánske proteínové palacinky s čokoládou

vegánske palacinky

Z receptu vyjde 6 malých palaciniek

Ingrediencie

Toping:

Postup

  1. Najprv pripravte chia vajíčko zmiešaním chia semienok s vodou v šálke. Túto zmes nechajte odstáť 10 minút (chia semienka nasiaknu vodu a nadobudnú hustotu podobnú želatíne alebo vajíčku).
  2. Následne pridajte ostatné ingrediencie na palacinky do mixéra a mixujte dovtedy, kým z toho nevznikne jemná zmes. Do zmesi pridajte chia vajíčko a mixujte ďalej, až kým zmes nie je dobre spojená.
  3. Na panvici rozpáľte kokosový olej na strednom ohni. Pridajte cesto (približne 2-3 PL na jednu porciu). Pečte, až kým okraje nenadobudnú zlatistú farbu. Následne otočte palacinku na druhú stranu a pečte ďalšiu minútu. Proces opakujte s celým obsahom cesta.

 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE NA JEDNU PALACINKU

Energia 122kcal 27 kalórií z tukov

 

% Dennej odporúčanej dávky *
Tuky 3g 5%
Sacharidy 16g 5%
Bielkoviny 7g 14%

 

*Výpočet percent odporúčanej dennej dávky je založený na dennom príjme 2000 kalórií

Jennifer Blow
Spisovateľka a kvalifikovaná odborníčka na výživu
Zobraziť profil Jennifer Blow

 Jennifer Blow je našou registrovanou výživovou poradkyňou UVKRN. Má bakalársky titul v odbore vedy o výžive a akademický titul Master of Science v odbore výskumu vo výžive. V súčasnosti sa v rámci štúdií špecializuje na využitie športových doplnkov pre zdravie a fitness.

Jennifer je citovaná alebo spomenutá ako odborníčka na výživu v rôznych online publikáciách, a to vrátane Vogue, Elle a Grazia. Je uznávanou expertkou.

Jej skúsenosti siahajú od spolupráce s NHS na intervenčných výživových štúdiách až po špecifický vedecký výskum dávkovania omega-3 mastných kyselín. Taktiež skúmala účinok rýchleho občerstvenia na zdravie, ktorý prezentovala na každoročnej konferencii Nutrition Society. Jennifer sa podieľa na mnohých podujatiach s cieľom maximalizovať svoj profesionálny rozvoj a dosiahnuť čo najvyššiu úroveň praxe. Viac sa o Jennifer dozviete na tomto odkaze.

Vo svojom voľnom čase sa Jennifer venuje horskej turistike a cykloturistike. Na jej postoch uvidíte, že zdravé stravovanie sa nerovná hladovke.

myprotein