Pripravte si quesadilly s morčacím mäsom, ktoré sú lahodným jedlom a môžu byť vítanou zmenou po všetkých tých zemiakových šalátoch a ďalších ťažkých jedlách. Recept je mimoriadne jednoduchý a rýchly. Garantujeme vám, že vaša rodina si ho obľúbi. Pokiaľ chcete, môžete v ňom použiť aj syr.
4 porcie
Ingrediencie:
• 1 PL 100% kokosového oleja
• 8 celozrnných tortilla wrapov
• 150g strúhaného syra cheddar s nízkym obsahom tuku
• 200g vareného morčacieho mäsa (nahrubo nasekaného)
• 2 avokáda (nakrájané)
• 100g syra feta s nízkym obsahom tuku
• Koriander
Voliteľná príloha:
• Salsa omáčka
Energia | Sacharidy | Bielkoviny | Tuky |
602 kcal | 46g | 40g | 28g |
Postup
1) Zohrejte malé množstvo oleja (približne v množstve čajovej lyžičky) na veľkej panvici a pridajte tortilla wrap.
2) Wrap (alebo tortillu) rovnomerne posypte strúhaným čedarom a nechajte ho trochu roztopiť (malo by to trvať asi minútu).
3) Následne pridajte štvrtinu množstva mäsa, feta syru a polovicu nakrájaného avokáda na čedar. Posypte koriandrom a prikryte ďalšou tortillou.
4) Nechajte piecť približne minútu, potom tortillu otočte, aby sa opiekla aj z druhej strany. Užitočným tipom je aj zakrytie tortilly veľkým tanierom a prevrátenie panvice tak, aby tortilla spadla na tanier. Potom ju stačí jednoducho položiť späť na panvicu.
5) Pečte ešte niekoľko minút, aby bol všetok syr roztavený a plnka horúca.
6) Odložte tortillu na teplý tanier, zakryte ju fóliou a pokračujte so zvyšnými ingredienciami – postup opakujte, až kým nebudete mať hotové štyri quesadilly.
7) Nakrájajte quesadilly na štvrtiny a podávajte so salsa omáčkou.