Skip to main content
Recepty

Quesadilly S Morčacím Mäsom A Avokádom | Nápady Na Recepty S Využitím Mäsa

Quesadilly S Morčacím Mäsom A Avokádom | Nápady Na Recepty S Využitím Mäsa
Andrej Preťo
Spisovateľ a Expert4 rokov Ago
Zobraziť profil Andrej Preťo

Pripravte si quesadilly s morčacím mäsom, ktoré sú lahodným jedlom a môžu byť vítanou zmenou po všetkých tých zemiakových šalátoch a ďalších ťažkých jedlách. Recept je mimoriadne jednoduchý a rýchly. Garantujeme vám, že vaša rodina si ho obľúbi. Pokiaľ chcete, môžete v ňom použiť aj syr.

4 porcie

Ingrediencie: • 1 PL 100% kokosového oleja • 8 celozrnných tortilla wrapov • 150g strúhaného syra cheddar s nízkym obsahom tuku • 200g vareného morčacieho mäsa (nahrubo nasekaného) • 2 avokáda (nakrájané) • 100g syra feta s nízkym obsahom tuku • Koriander Voliteľná príloha: • Salsa omáčka

Energia Sacharidy Bielkoviny Tuky
602 kcal 46g 40g 28g

Postup 1) Zohrejte malé množstvo oleja (približne v množstve čajovej lyžičky) na veľkej panvici a pridajte tortilla wrap. 2) Wrap (alebo tortillu) rovnomerne posypte strúhaným čedarom a nechajte ho trochu roztopiť (malo by to trvať asi minútu). 3) Následne pridajte štvrtinu množstva mäsa, feta syru a polovicu nakrájaného avokáda na čedar. Posypte koriandrom a prikryte ďalšou tortillou. 4) Nechajte piecť približne minútu, potom tortillu otočte, aby sa opiekla aj z druhej strany. Užitočným tipom je aj zakrytie tortilly veľkým tanierom a prevrátenie panvice tak, aby tortilla spadla na tanier. Potom ju stačí jednoducho položiť späť na panvicu. 5) Pečte ešte niekoľko minút, aby bol všetok syr roztavený a plnka horúca. 6) Odložte tortillu na teplý tanier, zakryte ju fóliou a pokračujte so zvyšnými ingredienciami – postup opakujte, až kým nebudete mať hotové štyri quesadilly. 7) Nakrájajte quesadilly na štvrtiny a podávajte so salsa omáčkou.

Recepty

Škoricové Sušienky S Vysokým Obsahom Bielkovín

Tieto sušienky s vysokým obsahom bielkovín sú ideálnou maškrtou v období sviatkov. Potešíte s nimi každú návštevu.

Chutil vám tento vianočný recept? Vyskúšajte aj tieto…

Recepty

Proteínové Snehové Guličky Z Bielej Čokolády

Tieto snehové guličky sú perfektnou pochúťkou s vysokým obsahom bielkovín. Skvele zaženú vaše chute na sladké počas sviatočného obdobia.

Andrej Preťo
Spisovateľ a Expert
Zobraziť profil Andrej Preťo
Andrej sa od svojich 13 rokov venuje aktívnemu, skoro poloprofesionálnemu, športovaniu v oblasti kulturistiky. V minulosti sa zúčastnil jednej celoslovenskej kulturistickej súťaže (MS SR Juniorov v Hnušti 2015), kde obsadil 3. miesto. Počas poslednej prípravy na ďalšiu súťaž v roku 2016 sa Andrej zranil a neskôr v dôsledku tohto zrania absolvoval operáciu ramena. Podľa jeho slov mu aj táto skúsenosť priniesla niečo do života, pretože ako sám hovorí, dnes už musí cvičiť opatrnejšie a výrazne viac sa sústrediť na správnu techniku cvičenia. Vyštudoval vysokú školu Bezpečnostného inžinierstva v Žiline a aj keď jeho vysokoškolské vzdelanie nemá nič spoločné zo športom, jeho vášeň ku kulturistike ho neustále motivuje do sebavzdelávania sa ohľadom základných funkcií ľudského organizmu a anatómie ľudského tela, na úrovni medicínskych skrípt a bestsellerov na tému fitness, vyžíva a posilňovanie. Kulturistika, aktívny životný štýl, zdravá strava a doplnky výživy sú dnes už jeho neoddeliteľnou súčasťou. Aj keď Andrej nepracuje ako osobný tréner alebo špecialista na výživu, je u neho táto kapitola stále otvorená, tak isto ako aj súťaženie v kulturistike. Viac informácií o Andrejovi nájdete na jeho fan page: https://www.facebook.com/AndrejPretoClassicBodybuilder/
myprotein