Skip to main content
Recepty

Najjednoduchšie Banánové Palacinky Zo 4 Zložiek

Najjednoduchšie Banánové Palacinky Zo 4 Zložiek
Jennifer Blow
Spisovateľka a kvalifikovaná odborníčka na výživu4 rokov Ago
Zobraziť profil Jennifer Blow

Tieto banánové palacinky zo štyroch ingrediencii zvládne ktokoľvek (áno, aj ten, kto nikdy nevaril).

Banánové proteínové palacinky sú super nápadom na raňajky pre každého fitness nadšenca, no komu sa však ešte nestalo, aby sa pri otáčaní na panvici neroztrhali alebo nerozliali?

Tento smiešne ľahký recept si zapamätáte a obľúbite. Náš recept na banánové proteínové palacinky vás bude sprevádzať pri raňajkách (a možno aj pri obede a večeri).

Z receptu vyjdú 4 palacinky s priemerom cca. 13cm

banánové palacinky

Ingrediencie • 1 dozretý banán • 2 veľké vajíčka • 1 odmerka Impact Whey Proteínu • 35g Mletých ovsených vločiek

banánové palacinky

Postup

  1. Najskôr si na miernom ohni zohrejte nepriľnavú panvicu, čo môže trvať nejakú dobu. Dôležitý je tu stredný oheň – ak sa z panvice začne dymiť, je príliš horúca.
  2. V mixéri alebo za pomoci kuchynského robota rozmiešajte banán s vajíčkami dohladka.
  3. Do zmesi pridajte proteínový prášok a mleté ovsené vločky a pokračujte v miešaní. Uistite sa, že ste tieto zložky pridali až následne po banáne a vajíčkach, aby ste predišli uviaznutiu práškových ingrediencií na dne mixéra.
  4. Na predhriatu panvicu rozlejte približne štvrtinu cesta. Mala by vám vyjsť palacinka s priemerom približne 12-13 cm. Ak máte radi palacinky hrubšie, môžete počkať 20 sekúnd a na cesto vyliať ďalšiu vrstvu.
  5. Počkajte asi 30 sekúnd (alebo sledujte spodnú časť palacinky, ktorá by mala byť upečená do zlatista), potom pomocou obracačky prevráťte palacinku naopak a pečte ďalších 30 sekúnd. Tento postup opakujte, až kým sa vám neminie cesto.
  6. Palacinky môžete ozdobiť vaším obľúbeným toppingom (nám najviac chutia prírodné čučoriedky spolu s Javorovým Bezkalorickým Sirupom. To sú proste tie najlepšie palacinky na svete).

Nutričné hodnoty v jednej porcii:

Energia 115 kcal
Bielkoviny 15g
Sacharidy 14g
Tuky 1g

 

Jennifer Blow
Spisovateľka a kvalifikovaná odborníčka na výživu
Zobraziť profil Jennifer Blow

 Jennifer Blow je našou registrovanou výživovou poradkyňou UVKRN. Má bakalársky titul v odbore vedy o výžive a akademický titul Master of Science v odbore výskumu vo výžive. V súčasnosti sa v rámci štúdií špecializuje na využitie športových doplnkov pre zdravie a fitness.

Jennifer je citovaná alebo spomenutá ako odborníčka na výživu v rôznych online publikáciách, a to vrátane Vogue, Elle a Grazia. Je uznávanou expertkou.

Jej skúsenosti siahajú od spolupráce s NHS na intervenčných výživových štúdiách až po špecifický vedecký výskum dávkovania omega-3 mastných kyselín. Taktiež skúmala účinok rýchleho občerstvenia na zdravie, ktorý prezentovala na každoročnej konferencii Nutrition Society. Jennifer sa podieľa na mnohých podujatiach s cieľom maximalizovať svoj profesionálny rozvoj a dosiahnuť čo najvyššiu úroveň praxe. Viac sa o Jennifer dozviete na tomto odkaze.

Vo svojom voľnom čase sa Jennifer venuje horskej turistike a cykloturistike. Na jej postoch uvidíte, že zdravé stravovanie sa nerovná hladovke.

myprotein