Recepty

Svätý Valentín V Pohodlí Vášho Teplého Domova S Týmto Jedlom Neoľutujete

Chcete vašu večeru na svätého Valentína stráviť v preplnenej reštaurácii za zbytočne prehnane vysokú cenu? Nie? No veru ani my…

Aj doma si môžete urobiť skvelú atmosféru – zapáľte voňavé sviečky, zapnite romantický playlist a pusťte sa do prípravy perfektnej večere pre vášho partnera, ktorá doplní váš jedálniček, ale zároveň vyskúšate niečo iné.

Bude to špeciálna večera, ktorá vášho priateľa alebo aj priateľku veľmi poteší.

Poďme sa pozrieť, čo tu máme:

 

Predjedlo: Serrano Šunka & Feta Bruschetta Bez Pečiva

Táto chrumkavá baklažánová bruschetta je lahodnou alternatívou klasickému talianskemu predkrmu.

Valentínska večera

Počet porcií: 2

Ingrediencie

  • 2 stredne veľké baklažány
  • 4 plátky serrano šunky
  • 50g syru feta
  • 2 PL octu balsamico

Postup

  1. Nakrájajte baklažán pozdĺžne na plátky hrubé cca 1,5cm. Natrite ich z každej strany troškou kokosového oleja a opražte na panvici na vysokom ohni. Stačí 1 minúta z každej strany.
  2. Položte baklažány na taniere a naplňte ich šunkou serrano a syrom feta. Nakoniec pokvapkajte balsamicom a podávajte.
NUTRIČNÉ HODNOTY NA 1 PORCIU
Energia: 204kcal Bielkoviny: 15g Tuky: 10g Sacharidy: 12g

Hlavné Jedlo: Jumbo Mäsové Guličky S Mozzarellou

Pretože jediné, čo je lepšie než mäsové guličky, sú mäsové guličky plnené mozzarellou (podávané s cuketovými špagetami).

Valentínska večera

Ingrediencie

Mäsové guličky:

  • ½ červenej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500g mletého hovädzieho
  • ½ ČL morskej soli
  • ½ ČL mletého čierneho korenia
  • 1 PL miešaných talianskych byliniek
  • 1 vajce
  • 8 ks mini mozzarellových guličiek (podľa uváženia možno použiť mozzarellu)

Omáčka:

  • 2 červené cibule (jemne nakrájané)
  • 800g nakrájaných rajčín z konzervy
  • 4 strúčiky cesnaku (rozdrvených)
  • 1 celé chilli (ak máte radi pikantné, tak i so semienkami) (nakrájané)
  • 2 PL paradajkového pyré
  • ½ ČL morskej soli
  • ½ ČL mletého čierneho korenia

Ostatné:

  • 4 veľké cukety (špiralizované)
  • Štipka soli a korenia

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200°C.
  2. Najskôr zmiešajte cibuľu s cesnakom a rozdrvte ich na malé kúsky. Pridajte mleté hovädzie mäso, soľ, korenie, bylinky a vajíčko.
  3. Vytvarujte z tejto zmesi 8 veľkých mäsových guličiek. Do stredu každej guličky vtlačte malú mozzarelovú guličku a znovu mäsom pokryte celú plochu a vytvarujte. Položte guličky na vymastený plech. Pečte do zhnednutia po dobu cca 25-30 minút.
  4. Popri čakaní môžete urobiť omáčku. Zohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte kokosový olej a cibuľu. Pečte do zhnednutia po dobu cca. 4-5 minút. Potom pridajte cesnak a chilli a pečte ďalšie 2 minúty za občasného premiešania. Následne pridajte nakrájané rajčiny z konzervy, paradajkové pyré, soľ a miešajte. Priveďte do bodu varu, zmiernite oheň a nechajte variť po dobu 10 minút.
  5. Akonáhle sa guličky uvaria, pridajte ich do rajčinovej omáčky a nechajte variť ďalších 10 minút.
  6. Pri čakaní môžete na strednom ohni opiecť špiralizovanú cuketu s trochou kokosového oleja. Pečte 7-8 minút za občasného miešania, aby ste predišli spečeniu.
NUTRIČNÉ HODNOTY NA 1 PORCIU
Energia: 435kcal Bielkoviny: 55g Tuky: 15g Sacharidy: 19g

Dezert: Newyorský Pečený Proteínový Cheesecake

Tento Newyorský proteínový cheesecake je proste božský. Stačí taký opis? Mal by… 🙂

Valentínska večera

Počet porcií: 8 kúskov

Ingrediencie

Korpus:

  • 50g mletých ovsených vločiek
  • 70g celých mandlí
  • ½ ČL soli
  • 3-4 PL preferovaného sladidla
  • 50g roztopeného 100% Kokosového Oleja

Plnka:

Poleva (nie je podmienkou, ale stojí za to):

  • 200g čučoriedok
  • 1-2 PL práškového cukru alebo javorového sirupu
  • 75ml vody

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180°C a vyložte spodok a steny 20-centimetrovej okrúhlej formy na koláč papierom na pečenie.
  2. Najskôr urobte korpus. Zmiešajte mleté ovsené vločky, mandle, soľ a sladidlo a rozdrvte na malé drobky. Pridajte roztopený kokosový olej a premiešajte. Zmes by sa mala spojiť ako cesto. Ak je zmes príliš suchá, pridajte viac roztopeného oleja a znovu zmiešajte.
  3. Pevne pritlačte korpusovú zmes na spodok formy. Na stláčanie môžete využiť spodnú časť skleneného pohára. Vložte zmes do rúry a pečte na strednej polici po dobu 20-22 minút dozlatista. Po upečení vyberte z rúry a nechajte vychladiť.
  4. Počas čakania môžete urobiť plnku. Vymiešajte všetky ingrediencie na plnku elektrickým šľahačom a plnku následne vylejte na upečený korpus.
  5. Pečte pri teplote 175°C po dobu 25 minút, následne znížte teplotu na 90°C a pečte ďalších 50 minút. Pomôcť odhadnúť čas si môžete aj zapichnutím noža alebo špajdle do koláča. Ak ju vyberiete čistú, koláč je hotový. Vyberte koláč z rúry a nechajte ho úplne vychladiť.
  6. Počas čakania na vychladenie môžete urobiť čučoriedkovú polevu. Predhrejte veľkú nelepivú panvicu na strednom ohni a pridajte čučoriedky. Pečte po dobu 3-4 minút, potom pridajte vodu a cukor. Pečte ďalších 8-10 minút za občasného miešania. Po dosiahnutí sirupovej textúry vylejte zmes do misky a nechajte vychladiť.
  7. Po vychladení všetkých častí cheesecakeu vyberte koláč z formy a polejte ho čučoriedkovou polevou. Podávajte ihneď, alebo ho uskladnite v chladničke, kde vydrží približne 5 dní.
NUTRIČNÉ HODNOTY NA 1 KUS
Energia: 275kcal Bielkoviny: 20g Tuky: 15g Sacharidy: 17g

 

No a keď to už všetko spapáte, tak hádam ďalej návod nepotrebujete.

PS: Riad sa umyje aj zajtra. :-*



Myprotein.Sk

Myprotein.Sk

Spisovatel' a Expert


Chcete si objednať naše produkty? Pozrite si naše najaktuálnejšie akcie tu... Kúp Teraz