Skip to main content
Suplementy

Najlepšie Výživové Doplnky Na Kruhový Tréning

Najlepšie Výživové Doplnky Na Kruhový Tréning
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert5 rokov Ago
Zobraziť profil Myprotein.Sk

Potrebujete pomôcť držať krok s fitness športom?

Kruhový tréning je formou cvičenia, ktorá môže byť brutálne náročná, a to fyzicky i psychicky. Hoci neexistuje magický doplnok, ktorý by vás okamžite umiestnil na vrchol vašej výkonnosti a nič nemôže nahradiť vyváženú stravu a pravidelný spánok, svoje pokroky môžete urýchliť tým, že podporíte vaše telo vedecky skúmanými doplnkami, ako sú tieto.

Doplnky výživy kruhový tréning

Predtréningové Doplnky

THE Pre-Workout+

Myslíme si, že neexistuje lepší spôsob, ako sa nakopnúť, než s našou explozívnou zmesou THE Pre-Workout+. Je súčasťou nášho inovatívneho tria PhaseTech™, novej generácie športovej výživy, ktorá bola špeciálne navrhnutá tak, aby vám pomohla dosiahnuť vrchol počas každého tréningu.

Je to výbušná energia, ktorá sa nevytratí po pätnástich minútach tréningu — naša exkluzívna peletková technológia postupného uvoľňovania sa postará o dlhodobé dodávanie účinných látok. Najdôležitejšou z nich je pravdepodobne kofeín, u ktorého sa neustále dokazuje, že zlepšuje výkonnosť — taktiež potláča únavu1 a zlepšuje sústredenosť.2

Táto zmes vám pomôže byť sústredení po celý čas, keďže kofeín prispieva k zvýšeniu pozornosti a zlepšeniu sústredenosti3 a okrem toho sme do tejto unikátnej zmesi pridali i ďalšie prvotriedne zložky — huperzín-A a alfa-GPC, ktoré pomáhajú zlepšiť neurologické funkcie.4,5

Aminokyselina Beta-alanín

Ak hľadáte poriadnu pumpu, toto je tou najlepšou voľbou. Beta-alanín je neesenciálnou aminokyselinou, u ktorej bolo vedecky dokázané, že výrazne zlepšuje odolnosť svalov počas tréningu pri odporovej záťaži u skúsených športovcov.6

Tento tabletový doplnok je pohodlný a praktický a mali by ste ho užívať ideálne pred tréningom, aby ste z neho vyťažili maximum.

Creapure

Tento doplnok si tu zaslúžil svoje miesto. Kreatín je nutnosťou pre každého, kto sa rozbíja v posilňovni a snaží sa prekonať svoje osobné rekordy — je vedecky dokázané, že kreatín zvyšuje fyzickú výkonnosť pri vysokointenzívnom cvičení.7

Je to jeden z najskúmanejších doplnkov vôbec a mnohé štúdie podporujú jeho pozitívny vplyv na silu, svalovú hmotu a výbušnú výkonnosť.7,8

Náš Creapure® Kreatín je všeobecne známy ako najčistejšia a najlepšia forma mikronizovaného kreatínu monohydrát, ktorý je na trhu k dispozícii — čerešničkou na torte je šesť rôznych dostupných príchutí.

Doplnky Vhodné Na Užívanie Počas Tréningu

THE Amino+

Ďalším doplnkom z rodiny PhaseTech™ je THE Amino+, ktorý vám urýchli regeneráciu a zlepší náladu — je presne tým, čo potrebujete počas ťažkej série drepov.

Môže za to ashwaganda (withania opojná), bylina, ktorá sa už dlho využíva v tradičnom lekárstve a stále viac a viac sa využíva v oblasti športovej výživy. Štúdie naznačujú, že má protizápalové, protistresové a antioxidačné účinky9 a je tak perfektným podporujúcim doplnkom.

Jedna dávka tohto doplnku tiež obsahuje 6g BCAA aminokyselín, ktoré urýchľujú syntézu bielkovín a zároveň znižujú rýchlosť degradácie bielkovín vo svaloch.10 Pridali sme doňho i glutamín, aminokyselinu, ktorá je známa pre svoju nevyhnutnú úlohu pri syntéze bielkovín a svalovej kontrakcii.11

Nachystajte si tento nápoj pri ďalšom tréningu a uvidíte ten rozdiel.

Energy Gél Elite

Jedná sa o ten najrýchlejší a najjednoduchší spôsob, ako získať potrebnú energiu počas tréningu bez toho, aby ste potrebovali niečo miešať, šejkovať alebo inak pripravovať. Namiesto toho si stačí obsah tohto vrecka jednoducho vytlačiť do úst a vychutnať si dávku sacharidov.

Každá dávka obsahuje 25g rýchlych sacharidov zložených z maltodextrínu a fruktózy v pomere 3:1. Poskytne vám palivo, ktoré potrebujete na zotavenie a potlačenie únavy.12

Potréningové Doplnky

THE Whey+

Na konci tréningu potrebuje vaše telo získať bielkoviny pre nárast a udržanie svalovej hmoty.13 THE Whey+ je unikátnym doplnkom, ktorý kombinuje najčistejší srvátkový izolát a zložku GroPlex™ — dynamickú zmes bielkovín s rýchlym a pomalým trávením — postará sa o svalový nárast počas dlhšieho časového obdobia.14

Taktiež obsahuje i BCAA, leucín a glutamín v peletkách s postupným uvoľňovaním. Tieto aminokyseliny majú nezastupiteľnú úlohu pri regenerácii svalov10,11,15 a pomôžu vám pripraviť sa na ďalší tréning naplno.

Zmes Extreme Perform

Jedná sa o doplnok typu "všetko v jednom". Je navrhnutý tak, aby vám pomohol zlepšiť regeneráciu vďaka unikátnej zmesi srvátkového koncentrátu a izolátu, BCAA, sacharidov a kreatínu. Výsledkom je kokteil, ktorý podporuje nárast svalov13 a regenerácie12 a dostane vaše tréningy na vyšší level.7,8

Štúdie preukázali, že kokteily, ktoré obsahujú bielkoviny a sacharidy, sú pri doplňovaní zásob glykogénu po cvičení tými najúčinnejšimi.16

Proteínová Tyčinka Oats & Whey

Neopustite posilňovňu s domnením, že môžete zjesť hocičo — hlavne vtedy, keď akurát prechádzate okolo McDonald's… Namiesto toho sa zasýťte jednou z týchto tyčiniek a telo vám poďakuje.

Tieto lahodné a jemné flapjacky obsahujú až 22g bielkovín a až 38g sacharidov — sú ideálnou kombináciou pre urýchlenie vašej regenerácie.16 Okrem toho majú nízky obsah cukru a sú dostupné v lahodných príchutiach, ako napríklad Slaný Karamel alebo Čokoláda & Arašidy, ktorých sa už nikdy nebudete chcieť zrieknuť.

Joint Plus

Pri cvikoch, ako nadhod alebo tlaky na ramená, vaše kĺby bohužiaľ dostanú zabrať rovnako ako vaše svaly — poskytnite im trochu lásky a doprajte im látky obsiahnuté v týchto tabletách.

Obsahujú glukozamín a chondroitín, ktoré sú súčasťou chrupavky. Tá absorbuje nárazy a tlmí kĺby pri pohybe. Niektoré výskumy preukázali, že užívanie glukozamínu a chondroitínu môže pomôcť zmierniť opuch kolien17 a zmierniť príznaky kolennej osteoartritídy.18

 

Doplnky výživy kruhový tréning

Čo Si Treba Zapamätať

Uvoľnite svoju silu a potenciál pomocou týchto unikátnych doplnkov. Ak sa postaráte o správnu výživu pred, počas a po tréningu, veľmi vám to pomôže získať konkurenčnú výhodu oproti ostatným.

  1. Graham, T., Rush, J. and Soeren, M. (1994). Caffeine and Exercise: Metabolism and Performance. Canadian Journal of Applied Physiology, 19(2), pp. 111-138.
  2. Graham, T. (2001). Caffeine and Exercise. Sports Medicine, [online] 31(11), pp.785-807.
  3. Directorate General Health and Food Safety.
  4. Zhang, H. and Tang, X. (2006). Neuroprotective effects of huperzine A: new therapeutic targets for neurodegenerative disease. Trends in Pharmacological Sciences, 27(12), pp.619-625.
  5. Parker, A., Byars, A., Purpura, M. and Jager, R. (2015). The effects of alpha-glycerylphosphorylcholine, caffeine or placebo on markers of mood, cognitive function, power, speed, and agility. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 12(1).
  6. Hoffman, J., Ratamess, N. A., Ross, R., Kang, J., Magrelli, J., Neese, K., … & Wise, J. A. (2008). β-Alanine and the hormonal response to exercise.International journal of sports medicine29(12), 952-958.
  7. Volek, J. S., Kraemer, W. J., Bush, J. A., Boetes, M., Incledon, T., Clark, K. L., & Lynch, J. M. (1997). Creatine supplementation enhances muscular performance during high-intensity resistance exerciseJournal of the American Dietetic Association97(7), 765-770.
  8. Kreider, R. B., Ferreira, M., Wilson, M., Grindstaff, P., Plisk, S., Reinardy, J., … & Almada, A. L. (1998). Effects of creatine supplementation on body composition, strength, and sprint performance.Medicine and science in sports and exercise30, 73-82.
  9. Mishra, L. C., Singh, B. B., & Dagenais, S. (2000). Scientific basis for the therapeutic use of Withania somnifera (ashwagandha): a reviewAlternative medicine review5(4), 334-346.
  10. Blomstrand, E., Eliasson, J., Karlsson, H. K., & Köhnke, R. (2006). Branched-chain amino acids activate key enzymes in protein synthesis after physical exerciseThe Journal of nutrition136(1), 269S-273S.
  11. Higashiguchi, T., Hasselgren, P. O., Wagner, K., & Fischer, J. E. (1993). Effect of glutamine on protein synthesis in isolated intestinal epithelial cells.Journal of Parenteral and Enteral Nutrition17(4), 307-314.
  12. Sacharidy prispievajú k regenerácii svalstva a pomáhajú zachovať ich správnu funkciu (kontrakcie) po ťažkom, intenzívnom a/alebo dlhotrvajúcom fyzickom tréningu, ktorý má za následok svalovú únavu a vyčerpanie glykogénových zásob v kostrovom svalstve. Tento priaznivý účinok dosiahnete konzumáciou sacharidov zo všetkých zdrojov pri celkovom príjme 4g na 1kg telesnej hmotnosti v priebehu prvých 4-6 hodín po cvičení.
  13. Bielkoviny prispievajú k nárastu a udržaniu svalovej hmoty.
  14. Soop, M., Nehra, V., Henderson, G. C., Boirie, Y., Ford, G. C., & Nair, K. S. (2012). Coingestion of whey protein and casein in a mixed meal: demonstration of a more sustained anabolic effect of casein. American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism303(1), E152-E162.
  15. Anthony, J. C., Anthony, T. G., & Layman, D. K. (1999). Leucine supplementation enhances skeletal muscle recovery in rats following exerciseThe Journal of nutrition129(6), 1102-1106.
  16. Ivy, J. L., Goforth Jr, H. W., Damon, B. M., McCauley, T. R., Parsons, E. C., & Price, T. B. (2002). Early postexercise muscle glycogen recovery is enhanced with a carbohydrate-protein supplementJournal of Applied Physiology93(4), 1337-1344.
  17. Hochberg, M. C., & Clegg, D. O. (2008). Potential effects of chondroitin sulfate on joint swelling: a GAIT report. Osteoarthritis and cartilage16, S22-S24.
  18. Philippi, A. F., Leffler, C. T., Leffler, S. G., Mosure, J. C., & Kim, P. D. (1999). Glucosamine, chondroitin, and manganese ascorbate for degenerative joint disease of the knee or low back: a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot studyMilitary medicine164(2), 85-91.
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert
Zobraziť profil Myprotein.Sk
myprotein