Skip to main content
Strava

Rozhovor s Martinou Poizlovou | Bikini fitness | Sportmodel

Rozhovor s Martinou Poizlovou | Bikini fitness | Sportmodel
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Myprotein.Sk

Kedy si začala s cvičením?

Súťažne sa venujem fitness už štvrtý rok, no celkovo cvičím asi od dvadsiatich rokov. Už od raného detstva ma moji rodičia viedli k rôznym športovým aktivitám. Od behania za loptou a okopávania členkov chalanom pri futbale, cez lezenie po stromoch, preliezkach až ku karate, orientačnému behu, atletike, volejbalu, softbalu, tancovaniu a breakdancu. Priznávam, točiť na hlave sa neviem.

Akú máš motiváciu?

Puberta, neskoré nočné nájazdy na chladničku (určite ste ich zažili aj vy) si vypýtali svoju daň. Líčka ako škrečok, objemnejšie tvary, alarmujúce číslo na váhe, to boli hlavné dôvody, ktoré ma prinútili začať zo sebou niečo robiť. Vtedy som ani len netušila, že sa z cvičenia stane moja každodenná závislosť /droga/ a vášeň. Postupom času som sa začala stále viac zaujímať o fitness  svet a objavovať to, čo ma dnes robí tak šťastnou. Očarili ma najmä baby z titulných stránok časopisov. S úžasom som obdivovala ich dokonale vypracované postavy. V tej dobe som sa ani len nepohrávala s myšlienkou, že by som sa aj ja raz postavila na súťažné pódium.

V roku 2013 nastal u mňa zlom a rozhodla som sa, že idem do toho, predsa za vyskúšanie nič nedám. Vtedy sa u mňa zrodila a úplne ma pohltila láska k cvičeniu, naturálnej kulturistike a fitness životnému štýlu. Prvá súťaž v Michalovciach (MMSR) nedopadla podľa mojich očakávaní a s plačom som si domov odniesla 13.miesto. Bola som smutná, nešťastná,  pretože som si myslela, ako super vyzerám, keďže som už chvíľu zdvíhala činky a držala diétu. No tento neúspech ma neodradil. Práve naopak, túžba po úspechu a naplnení svojich cieľov ma hnala vpred. Vtedy som pochopila, že tento šport nie je vôbec tak jednoduchý, ako si mnoho ľudí predstavuje. Všetci vidia len váš úspech, ale nevidia tú drinu, ktorú musíte vynaložiť a obetovať.

Najviac ma motivuje,  že robím niečo pre seba a svoje zdravie. Tento životný štýl vás učí disciplíne, vytrvalosti, bojovnosti a prekonávaniu vlastných hraníc. To je to čo na tomto športe naozaj milujem.

Aká je tvoja obľúbená motivačná fráza čo ťa ženie vpred?

  1. Niektorí uspejú, pretože to majú predurčené, no ti ostatní uspejú, pretože im nechýba ODHODLANIE,SILA A VYTRVALOSŤ!!!
  2. Úspech je, keď robíš veci pretože ich MILUJEŠ, nie preto, že MUSÍŠ.
  3. Chcieť neznamená snívať o tom, čo by raz mohlo byť...CHCIEŤ znamená KONAŤ!
  4. Ten, kto spadne a znovu vstane je omnoho silnejší, ako ten kto pád nikdy nespoznal.
  5. Never give up!

Máš nejaký vzor?

Mám ich viac, ktoré sledujem, ale pre mňa je každý jeden športovec vzorom už len tým, že prešiel predsúťažnou prípravou a dokázal sa postaviť na súťažné pódium a odprezentovať výsledky svojej tvrdej práce.

Aký tréningový plán obľubuješ?

Taký ktorý ma úplne zničí :D Každý tréningový plán má niečo do seba a zničí ťa iným spôsobom. Milujem silový tréning s ťažkými váhami, ako aj kondično-silový, no aj cvičenie vonku s vlastnou váhou.

Ako vyzerá tvoj jedálniček v diéte?

Základ spočíva vo vylúčení tukov a cukrov zo stravy, to znamená že kuracie mäso len na sucho upečené v trúbe (možno sa budete čudovať ale je naozaj veľmi dobré), alebo uvarené vo vode a taktiež v obmedzení komplexných sacharidov (ryža, vločky) podľa aktuálnej formy. Môj jedálniček sa skladal predovšetkým z množstva zeleniny (uhorka, reďkovka, pór, cukina, šalátové listy), vajíčok (konzumovala som aj žĺtka), ovsených vločiek, ryže, kuracieho/morčacieho mäsa a sem tam som si dala tuniaka (vo vlastnej šťave). Ráno som začínala s praženicou, alebo omeletou z vločiek (4-5vajíčok / 30- 50g vločiek) a tie som si rozdelila na dve časti. Druhú časť som mala ako olovrant. Na obed kuracie/morčacie mäso s ryžou a veľa zeleniny (cca 250g mäsa / 50-80g ryže) . Aj obed som si  rozdeľovala na dve časti. Na večeru už len šalát s kúskom mäsa, alebo proteínový nápoj.  Takto som sa stravovala každý deň a stále mi to chutilo, len množstvo sacharidov sa upravovalo podľa aktuálnej formy a termínu blížiacich sa súťaží.

Ktoré sú tvoje najobľúbenejšie doplnky stravy?

Jednoznačne proteínBCAA. V diéte som milovala BCAA Peptidy, ktoré mi pomáhali s regeneráciou a dodávali silu počas tréningov.

Stojí to za to obetovať toľko času, energie a peňazí do tohto športu? Ľutuješ to niekedy?

Áno stojí to za to, pretože keď človek robí niečo čo miluje a miluje to čo robí, tak je ochotný tomu obetovať všetko. Nikdy som neľutovala, že som s týmto športom začala. Pretože cvičenie a celý fitness životný štýl ma napĺňa šťastím, pozitívnou energiou, prináša mi úsmev a dobrú náladu. Je mojou drogou a skvelým pomocníkom pri vybíjaní stresu z negatívnych myšlienok, no najdôležitejšie je, že každý jeden deň prekonávam svoje hranice po fyzickej, alebo psychickej stránke.

Moje úspechy:

2013 Medzinárodné Majstrovstvá SR Michalovce - 13.miesto Bikini fitness

2013 Victoria Natural Cup Senec - 5. miesto Sportmodel

- 9. miesto Bikini fitness

2013 INBA European Championship Karlovy Vary - 6. miesto Sportmodel

2014 Medzinárodné Majstrovstvá SR Kolárovo - 1. miesto Sportmodel

- 2. miesto Bikini fitness

2014 Medzinárodné Majstrovstvá ČR Brno - 1. miesto Bikini fitness

-  8. miesto Sportmodel

2014 Majstrovstvá sveta Nitra - 1.miesto Bikini fitness

2014 GrandPrix Komárno - 1. miesto Bikini fitness

2014 INBA European Championship - 3.miesto Bikini fitness

2014 BEST Natural Show ITALY Padova - 2.miesto Sportmodel

- 4.miesto Bikini fitness

2015 Miss Natural Bratislava – 4.miesto Bikini fitness

2015 Majstrovstvá Slovenska v naturálnej kulturistike (Slovenský Grob) -1.miesto

2015 MMČR - Karlové Vary - 3. miesto

2015 Medzinárodné majstrovstvá Maďarska - Tatabánya - 2.miesto

2015 Majstrovstvá sveta - Dubai - 4.miesto

2015 Victoria natural cup - Viničné - 5.miesto

2015 Majstrovstvá Európy – Bologna/Taliansko - 3.miesto

2016 Media4rent Natural Cup – Bratislava – 2.miesto

2016 Medzinárodné MSR v naturálnej kulturistike a fitness – Kolárovo – 3.miesto

2016 Campionato Italiano – Rimini /Taliansko – 2.miesto

2016 World Championship INBA – Budapešť/Maďarsko – 4.miesto

2017 2.ročník Media4rent Natural Cup – Bratislava – 1.miesto

2017 Majstrovstvá Slovenskej Republiky v Naturálnej kulturistike – Viničné – 1.miesto

2017 World Championship INBA – Rimini / Taliansko – 2.miesto

Dnes sa vám predstaví atlétka Martina Poizlová, ktorá aktívne súťaží v kategóriách bikini fitness a sportmodel nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Samozrejme úspechy by bez kvalitnej stravy a správneho tréningu nemohla dosiahnuť a Myprotein je v časoch diéty, (keď musí ochraňovať svalovú hmotu a strácať tuk) jej veľkou pomocou, práve vďaka špecifickým doplnkom výživy, ktoré Martina v príprave využíva.

Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert
Zobraziť profil Myprotein.Sk
myprotein