Skip to main content
Recepty

Proteínové cestoviny | Kuracie mäso na paradajkách

Proteínové cestoviny | Kuracie mäso na paradajkách
Kristína Močková
Spisovateľ a expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Kristína Močková

No čo, kto je prejedený vianočných koláčikov a potrebuje sa dostať späť do režimu? A možno sa niektorí z vás rozhodli, že od januára so sebou začnú niečo robiť. Tak či onak, môžete to skúsiť s týmto receptom. Niekedy je fajn dať si pauzu od kuracieho s ryžou a vyskúšať aj niečo nové.

Potrebujeme:

  • 120g cestovín - Myprotein high protein pasta
  • 1 kuracie stehno
  • konzervu paradajok (400g)
  • čerstvú/sušenú bazalku
  • čierne mleté korenie
  • 20g parmezánu
  • olivový olej
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • pol lyžičky soli
  • pol lyžičky hnedého cukru
  • pol lyžičky mletej sladkej papriky
  • trochu sušeného cesnaku

Postup:

Ako prvé si umyjeme kuracie stehno, odrežeme prípadný tuk, posypeme koreninami (soľ, mletá paprika, sušený cesnak a cukor). Mäso necháme odstáť v tejto "marináde" aspoň hodinu, v ideálnom prípade cez noc v chladničke.

Medzitým si pripravíme omáčku. Na troche oleja (v mojom prípade 2g) si krátko osmažíme cesnak a pridáme konzervu paradajok. Podľa chuti dochutíme soľou, čiernym korením a bazalkou. Omáčku za občasného miešania necháme bublať, kým sa nezredukuje.

Mäsko si potrieme trochou olivového oleja (v mojom prípade opäť 2g) a pečieme pri 160 stupňoch približne hodinu.

Z upečeného stehna dáme dole kožu (nevyhadzujeme ju, neskôr ju ešte môžme použiť) a s pomocou vidličky si mäsko potrháme. Pridáme do omáčky a premiešame.

Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode, pridáme k omáčke s mäsom a všetko opäť premiešame.

Na tanieri posypeme parmezánom (prípadne aj dochrumkava upečenou kožou) a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Makroživiny na porciu:

kalórie: 541kcal

tuky: 16g

sacharidy: 27g

bielkoviny: 70g

Perfektná kombinácia cestovín, mäsa, paradajok a parmezánu. Čo je na týchto cestovinách najlepšie? Že obsahujú veľké množstvo bielkovín, vďaka čomu táto porcia slušne doplní vaše kalorické tabuľky. Navyše zasýtia, čo je pre športovcov obrovskou výhodou.

Kristína Močková
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Kristína Močková
Kristína sa našom blogu sústredí hlavne na recepty, či už sa jedná o dezerty, desiaty, tipy na raňajky alebo obedy. Správna výživa je jej blízka, pretože okrem toho, že vo voľnom čase rada trávi čas v kuchyni, sa venuje aj posilňovaniu. Vyše dvoch rokov sa stravuje a zaujíma o flexibilné stravovanie (IIFYM) a vďaka tomu má základné poznatky aj z oblasti stravy a výživy. Okrem Myprotein blogu píše recepty aj pre web aktin.cz - https://aktin.cz/clanky?f%5Bauthors%5D=80399. Kika je v piatom ročníku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, odbor Fotografia a nové médiá. Jej praktická bakalárska práca, ktorú fotograficky spracovala, sa venovala téme žien a silového športu. Chcela upozorniť na neopodstatnené predsudky voči ženám, ktoré sa venujú „mužskému športu“. Táto práca sa objavila aj na platforme Red Bull Showcase - https://www.redbull.com/sk-sk/girls-who-lift-kristina-mockova-local-fitness-foto-red-bull-showcase. Kikine recepty a viac o nej a jej stravovaní môžete nájsť aj na jej Instagrame - https://www.instagram.com/kikeseats/.
myprotein