Skip to main content
Recepty

Čokoládové košíčky s arašidovým maslom | Vegan reese’s

Čokoládové košíčky s arašidovým maslom | Vegan reese’s
Kristína Močková
Spisovateľ a expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Kristína Močková

Ak ste v diéte, radšej ani nečítajte ďalej. Toto je veľmi nebezpečný recept, práve kvôli kombinácií tých najlepších chutí. Dnes to síce nebude nič nízkokalorické ani macrofriendly, ale prečo si občas nedopriať? Spojenie arašidového masla, čokolády a karamelu bude stáť za to. Tieto košíčky sú tak trošku messy, tak trošku návykové a dosť čokoládové. Hlavne žiadne výčitky prosím, tieto košíčky naozaj chutia dokonale a nezaslúžia si to.

Potrebujeme:

Postup:

Ako prvé si vo vodnom kúpeli rozpustíme približne tretinu čokolády, ktorou vymažeme spodok a jemne vytiahneme aj boky košíčkov. Dáme stuhnúť do chladničky.

Medzitým si pripravíme karamel. Do hrubostenného hrnčeka nasypeme cukor, prilejeme malé množstvo vody iba tak, aby bol všetok cukor mokrý. Na miernom plameni a za stáleho miešania cukor roztopíme a dávame pozor, aby neprihorel. Ak máme karamel hotový, odstavíme, chvíľku počkáme a pridáme kokosovú smotanu. Poriadne premiešame a necháme vychladnúť.

Na stuhnutú spodnú vrstvu čokolády pridáme arašidové maslo a jemne roztlačíme, aby sme nemali iba hrudku v strede. Maslo polejeme vychladnutým karamelom a opäť dáme schladiť.

Roztopíme si zvyšnú čokoládu, ktorou zakryjeme spodné vrstvy a posledný krát dáme stuhnúť. Dobrú chuť!

Z množstva mi vyšlo 9 košíčkov, z toho jeden má: Kalórie: 168 Tuky: 10,9g Sacharidy: 15,3g Bielkoviny: 2,9g

Nenáročná príprava, ingrediencie, ktoré má takmer každý doma a nejaké tie formy na košíčky. Ak príde návšteva, nebude chcieť od vás odísť, kým všetky nezmiznú. Neveríte? Stavme sa!

Kristína Močková
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Kristína Močková
Kristína sa našom blogu sústredí hlavne na recepty, či už sa jedná o dezerty, desiaty, tipy na raňajky alebo obedy. Správna výživa je jej blízka, pretože okrem toho, že vo voľnom čase rada trávi čas v kuchyni, sa venuje aj posilňovaniu. Vyše dvoch rokov sa stravuje a zaujíma o flexibilné stravovanie (IIFYM) a vďaka tomu má základné poznatky aj z oblasti stravy a výživy. Okrem Myprotein blogu píše recepty aj pre web aktin.cz - https://aktin.cz/clanky?f%5Bauthors%5D=80399. Kika je v piatom ročníku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, odbor Fotografia a nové médiá. Jej praktická bakalárska práca, ktorú fotograficky spracovala, sa venovala téme žien a silového športu. Chcela upozorniť na neopodstatnené predsudky voči ženám, ktoré sa venujú „mužskému športu“. Táto práca sa objavila aj na platforme Red Bull Showcase - https://www.redbull.com/sk-sk/girls-who-lift-kristina-mockova-local-fitness-foto-red-bull-showcase. Kikine recepty a viac o nej a jej stravovaní môžete nájsť aj na jej Instagrame - https://www.instagram.com/kikeseats/.
myprotein