Skip to main content
Uncategorised

Keď Je Kulturistika Vašou Vášňou — Príbeh Petra #8miliónov

Keď Je Kulturistika Vašou Vášňou — Príbeh Petra #8miliónov
Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert4 rokov Ago
Zobraziť profil Myprotein.Sk

Moja fitness vášeň začala spolu so športovaním. Hrával som ragby a futbal, no niekoľkokrát som sa zranil. Vždy to bol prst na ruke, takže počas rekonvalescencie som sa rozhodol chodiť do fitka. Postupom času som sa zamiloval do kulturistiky a robím to posledné 3-4 roky aktívne. Kulturistika je pre mňa ako vášeň.

Čo sa týka frekvencie, tak asi trénujem viac než by sa malo. Posilňovňa je pre mňa skvelou sociálnou aktivitou a dobre si tu oddýchnem. Rád cvičím a počas toho zisťujem, čo má kto nové. Je to miesto, kde sa socializujem a zisťujem novinky.

Od času môjho koučingu som presne zistil, že žiadne dve ľudské telá nie sú úplne rovnaké. To, čo funguje mne, nemusí fungovať inej osobe. Nemusí to fungovať ani osobe, ktorá má rovnakú výšku a váhu ako ja. Každý je odlišný. Trvalo mi až 3 roky, kým som sa dozvedel, ako reaguje moje telo na rôzne podnety a čo mu vyhovuje.

Jedným z mojich obľúbených ľudí je Chessie King, ktorá prezentuje sebadôveru bez ohľadu na to, ako človek vyzerá. Záleží hlavne na tom, aby ste sa cítili dobre. Myslím si, že v oblasti fitness je to mimoriadne dôležité. Je treba vedieť, že stereotypy nefungujú a to, čo je dobré pre jedného, nemusí byť dobré pre druhého.

Peter a jeho vášeň

Povedal by som, že dismorfia je pravdepodobne častejšia u mužov než u žien. Možno to je skreslený pohľad, ale obrovské množstvo ľudí, hlavne mužov, vidí v zrkadle inú osobu než tú, ktorou v skutočnosti sú. Vy sa na nich pozriete a poviete si "wow", no oni sa vidia úplne inak.

Vydal som sa cestou Instagramu, no to, čo tam vidíte, sú fotky, a ako všetci veľmi dobre vieme, fotky sa dajú upravovať. Video sa upravuje oveľa horšie a ťažko sa tam upraví postava.

Založili sme si aj vlastný YouTube kanál, máme ho už štyri týždne. Má názov That's The NRG. Zdieľame obsah týkajúci sa fitness a životného štýlu, ktorý praktizujem spolu s mojimi najlepšími kamarátmi, Jermaine a Lewisom. Je to všetko o podpore a pozitívnej energie.

Ukazujeme ľuďom, čo je možné a čo robia ostatní, či už sa jedná o kalisteniku, kulturistiku alebo atletiku. Každý má nejakú možnosť zapojiť sa do fitness a užívať si túto aktivitu.

Existuje veľa vplyvných ľudí (influencerov), ktorí majú skutočnú vášeň pomáhať druhým. Na sociálnych sieťach môžete načerpať veľa inšpirácie, no chcel by som vás upozorniť na to, aby ste nesledovali pokročilých športovcov a snažili sa byť na ich úrovni. Začnite na úrovni, o ktorej viete, že vás hneď nezničí. Dôležitejší je dlhodobý obraz a vízia. Nerobte si len rýchle a krátkodobé ciele.

Môj titul v obore športu a cvičenia mi skutočne pomohol dobre pochopiť reálne požiadavky ľudského tela, a to hlavne v oblasti tréningu. Jedná sa o športovú vedu, nielen o biológiu a stravovanie. Je to všetko o vzťahu k tréningom a ku regenerácii. Dokázal som vďaka tomu pochopiť nielen tréningové techniky, ale aj zotavenie.

Doplnky, ktoré beriem? Môžem vám poslať fotku skrinky, pretože je dosť... veľká! Užívam hlavne srvátkový proteín, pretože je lacný, praktický a chutí skvele. Taktiež beriem glukozamín pre ochranu kĺbov, omega mastné kyseliny a vitamín C. Snažím sa, aby som zmiernil zápalovosť v oblasti svalov a kĺbov.

Sú to doplnky, ktoré vždy odporúčam popri tom, ako niekoho trénujem. Či už sa jedná o starších jedincov, ktorým sa vytráca tekutina okolo kĺbov a tie začínajú vysychať, alebo mladších, ktorí potrebujú určitú podporu v oblasti kĺbov. Čím dlhšie môžete trénovať, tým dlhšie môžete vyzerať a cítiť sa skvele.

Myprotein.Sk
Spisovatel' a Expert
Zobraziť profil Myprotein.Sk
myprotein