Skip to main content
Uncategorised

Spoznajte Ameliu: Od záľuby v telocviku na strednej škole až po svetový úspech

Spoznajte Ameliu: Od záľuby v telocviku na strednej škole až po svetový úspech
Evangeline Howarth
Spisovateľka a redaktorka3 rokov Ago
Zobraziť profil Evangeline Howarth

Je veľmi ľahké sa vzdať svojich snov a robiť to, čo všetci ostatní. Náročnejšie je povedať "nie" rôznym zábavným aktivitám, večierkom, nechodiť na párty a vstávať skoro ráno na tréning.

Niekedy ma delí len kúsok od toho, aby som s tým všetkým skoncovala.

Predstavujeme vám Ameliu, učiteľku telocviku, ktorá je profesionálnou športovkyňou a bežkyňou na stredne dlhé trate.

Amelia hovorí, že u dievčat je všeobecne oveľa vyššia miera predčasného ukončenia školskej dochádzky než u chlapcov. Priznáva, že aj ona sa zaradila do tejto skupiny.

Amelia

 

"Cítila som sa, ako keby som zrazu všetko stratila"

Amelia cítila, že stratila nielen svoje záľuby, ale aj časť svojej identity.

"Bolo to, akoby som stratila všetko, čo som mala: tím, trénerov, priateľov... Nemala som dôvod na radosť alebo úsilie," priznáva.

Otázkou je, prečo máme pokušenie vzdať sa niečoho, čo pre nás znamená mnoho? Pre Ameliu to boli krátkodobé pôžitky, popíjanie a párty s priateľmi.

"V tom čase to bolo niečo nové a veľmi som si to užívala. Bola som s priateľmi, užívala som si život... po chvíli však zistíte, že ten šport vám jednoducho chýba."

Ako sa rozhodla, čomu sa bude venovať ďalej? Amelia sa nám priznala, že ju veľmi ovplyvnil rozhovor s jej bratom.

 

"Ak vás to baví, tak je to presne to, čo máte robiť."

Podľa tohto hesla sa riadila aj Amelia.

V dnešnej dobe trénuje trikrát denne a snaží sa dosiahnuť svoje ciele. Sníva o tom, že jedného dňa bude súťažiť na najvyššej úrovni. Stihla už získať zlatú medailu za reprezentáciu svojej krajiny.

"Do športu som sa jednoducho znova zamilovala a uvedomila som si, že s tým nechcem nikdy prestať. Chcem dosiahnuť niečo veľké."

Napriek tomu, že Amelia takmer zišla z cesty za športovými úspechmi, je vďačná aj za svoje pády a prešľapy.

"Je to lekcia života. Ide hlavne o mentálne prekonanie bariéry a schopnosť ignorovať všetko, čo odvádza vašu pozornosť iným smerom. Robte to, čo máte najradšej."

 

"Musíte vynaložiť veľa úsilia a tvrdej práce"

Aj keď Amelia ide sebaisto za svojím snom, neznamená to, že je to pre ňu ľahké. Byť vrcholovým športovcom vyžaduje hodiny tréningov a obety.

"Aby ste sa dostali na takúto úroveň, musíte vynaložiť veľa úsilia a tvrdej práce."

 

Čo si treba zapamätať

Amelia je jasným dôkazom toho, že ak idete tvrdo za tým, po čom túžite, môžete zažiť úspech. Dôležité je vynakladať maximálne úsilie a nehľadať výhovorky, prečo sa to nedá.

Evangeline Howarth
Spisovateľka a redaktorka
Zobraziť profil Evangeline Howarth

Evangeline sa v súťažných športoch angažuje už od mladého veku. Ako kvalifikovaná RYA Dinghy inštruktorka  chápe dôležitosť správnej výživy na podporu pri extrémnych a vytrvalostných športoch, a to najmä vďaka jej skúsenostiam z Team GBR Squads a vedenia svojho prvého univerzitného tímu.

Vo svojom voľnom čase miluje beh, a to hlavne maratóny. Počas víkendov sa venuje vodným športom a horskej turistike. Jej bežný večer strávi HIIT tréningom alebo drepovaním. Potom si zvyčajne dopraje niečo pikantné a kopec zeleniny – mňam!

Viac informáciách o Evangeline sa dozviete na tomto odkaze.

myprotein