Skip to main content
Uncategorised

Spoznajte Jamieho: Nepočujúci futbalista so záľubou v maľovaní

Spoznajte Jamieho: Nepočujúci futbalista so záľubou v maľovaní
Monica Green
Spisovateľ a expert2 rokov Ago
Zobraziť profil Monica Green

Jamie Clarke nie je len obyčajným alebo priemerným futbalistom.

Jeho úspechy v tejto oblasti sú dôkazom jeho obrovského úsilia. Sú odmenou za oddanosť a tvrdú drinu, ktoré ho poháňajú vpred.

Jamie je hluchý a vo svojich šiestich rokoch sa stal jedným z prvých príjemcov kochleárneho implantátu. Bol celý život podceňovaný.

Každý, kto o Jamiem pochyboval, sa teraz presvedčil o úplnom opaku. Nikto nečakal, že má taký talent a že v živote dokáže uspieť ako profesionálny športovec.

Jedným z prvých klubov, ktoré prejavili záujem o mladého Jamieho, bol Aston Villa. Aj keď sa nikdy nedostal na vrchol profesionálneho anglického futbalu, stále sa tešil rôznym oceneniam a užíval si jeho kariérny vývoj.

Jamie Clarke

"Nič iné ma nikdy nezaujímalo. Každý deň myslím na futbal. Je to jednoducho moja vášeň, ktorej sa rád venujem."

Jamie nielenže reprezentoval Veľkú Britániu a Anglicko, ale zároveň hral aj na majstrovstvách sveta pre nepočujúcich a zúčastnil sa deaflympiády. Už vo svojich 26 rokoch bol schopný viesť svoj tím ako kapitán na majstrovstvách Európy v Nemecku.

Jamie hrá v súčasnosti za Evesham United proti konkurencii, ktorá nemá žiadne postihnutie.

Tento šikovný futbalista neberie svoje postihnutie ako niečo negatívne. V skutočnosti si myslí, že mu to pomohlo rozvinúť lepšie vizuálne schopnosti, vďaka ktorým sa vie perfektne orientovať na ihrisku.

 

"Keď hrám s chalanmi, ktorí nemajú žiadne postihnutie, viem, že pri hre zapájajú všetky svoje zmysly. Ja nepočujem vôbec nič, takže sa spolieham len na svoje oči. Myslím si, že mám lepší zrak než ostatní."

Čo robí Jamie, keď nehrá futbal? Prezradil nám, že pracuje so svojím otcom ako maliar a dekoratér. Pripúšťa, že je to práca, ktorú môžu ostatní považovať za nudnú, ale Jamie má obrovskú radosť, keď vidí šťastného klienta. Všetko robí s láskou.

Jamie je príkladom pre nás všetkých. Dokazuje nám, že aj napriek obmedzeniam, ktoré iní vnímajú negatívne, môžeme žiť plnohodnotný život a tešiť sa z maličkostí.

Monica Green
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Monica Green
Monika pochádza z južného Londýna. Vyštudovala školu University of Leeds v odbore filozofie. Popri škole si vybudovala vzťah k cvičeniu, čo jej nesmierne pomohlo v náročnom období počas štúdia. Monica nadobudla praktické skúsenosti aj ako autorka, a to vďaka písaniu článkov pre známy študentský portál. Je nadšená, že môže prežívať svoju vášeň k cvičeniu. Vo svojom voľnom čase rada varí a chodí do reštaurácií. Rada si zájde s priateľmi na večeru, ale aj na turistiku.
myprotein