Recepty

3 rýchle a jednoduché recepty zo surovín, ktoré každý doma nájde

Last Updated: 8.5.2020

Príprava lahodných jedál nevyžaduje zoznam tých najdrahších ingrediencií.

S týmito receptami budete schopní pripraviť si chutné a rýchle jedlo. Sme si istí, že vo svojej kuchyni nájdete všetky potrebné ingrediencie. V prípade, že by vám niečo chýbalo, sú to veci bežne dostupné v supermarkete.

Garantujeme vám, že aj keď niektoré z týchto receptov vyzerajú jednoducho, napriek tomu vám budú veľmi chutiť.

 Chili so sladkými zemiakmi

Vyskúšajte túto lahodnú vegetariánsku alternatívu k bežnému chili. Recept je veľmi chutný a jednoduchý na prípravu. Ak máte radi pikantné, môžete doňho pridať čerstvé chili.

Máte chuť na niečo špeciálne, alebo chcete okúzliť vašich hostí? Poradíme vám – pri podávaní tohto jedla nezabudnite položiť na stôl aj strúhaný syr, ktorý sa k receptu ideálne hodí.

Z receptu vyjdú 4 porcie

sladké zemiaky a chilli

Ingrediencie

  • 2 ČL kokosového oleja
  • 1 červená cibuľa (nakrájaná)
  • roztlačené 2 struky cesnaku
  • 600g sladkých zemiakov (ošúpaných a nakrájaných)
  • 1 ČL chilli – môžete využiť prášok alebo kúsky
  • 2 ČL rasce
  • 1 konzerva fazule (používajte bez šťavy)
  • 2 ČL sójovej omáčky
  • 150ml vody
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • Soľ a korenie na dochutenie

Postup

1) Na veľkej panvici zohrejte kokosový olej na strednom ohni. Pridajte červenú cibuľu, cesnak, a pražte niekoľko minút.

2) Postupne pridajte nakrájané zemiaky a dochuťte ich soľou a korením. Zemiaky dobre premiešajte a zalejte ich vodou. Panvicu zakryte vekom a nechajte variť približne 30 minút.

3) Pridajte chili v prášku a rascu, ktoré dobre premiešajte. Panvicu znova zakryte a nechajte variť 5 minút.

4) Zemiaky v panvici roztlačte drvičom na zemiaky, aby boli hladké a bez hrudiek. Do zmesi pridajte fazuľu, sójovú omáčku a paradajkový pretlak. Všetko spolu dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Panvicu znovu prikryte a nechajte variť 5 minút, aby sa fazuľa dobre zohriala.

5) Všetko dobre zamiešajte a následne môžete podávať napríklad so šalátom.

Nutričné hodnoty na jednu porciu:

Energia Bielkoviny Sacharidy Tuky
221 7,6g 39,2g 3,1g

 

Španielska omeleta

Bežná vajíčková omeleta je jedna z jedál, na ktoré niekedy zabúdame, no vždy sa dá perfektne využiť. Je to rýchle a výživné jedlo, ktoré nevyžaduje veľa času na prípravu. Tento jednoduchý recept je skvelým spôsobom, ako využiť všetku zeleninu, ktorá vám doma zostala. Stačí ju hodiť do zmesi hneď, ako sa uvaria zemiaky.

Z receptu vyjdú 4 porcie

španielska omeleta

Ingrediencie

  • 2 PL olivového oleja
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • 300g nakrájaných zemiakov
  • Soľ a korenie na dochutenie
  • 6 vymiešaných vajíčok
  • Zelenina podľa vlastného výberu

Postup

1) Na veľkej panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu. Cibuľu niekoľko minút dobre miešajte, aby vám neprihorela.

2) Pridajte plátky zemiakov a dobre ich premiešajte, aby boli rovnomerne nasiaknuté olejom. Pridajte soľ a korenie podľa chuti a panvicu následne zakryte a nechajte piecť približne po dobu 15 minút.

3) Po upečení do zmesi primiešajte všetku zeleninu, ktorá vám ostala v chladničke. Nám napríklad chutil kel, ale ideálne sa hodia aj huby a paprika. Všetko dobre premiešajte a znova zakryte vekom. Nechajte piecť niekoľko minút, nech sa všetko dobre zohreje.

4) Opatrne odložte panvicu z ohňa a všetko pridajte do misky s dobre rozmiešanými vajíčkami. Všetko spolu riadne premiešajte, aby sa ingrediencie dobre spojili.

5) Na panvicu znova nalejte čajovú lyžičku oleja a pridajte zmes s vajíčkami. Panvicu prikryte a nechajte variť približne po dobu 5-10 minút na strednom ohni.

6) Odložte z panvice veko a prikryte ju veľkým tanierom, aby bola celá zakrytá. Tanier na panvici pridržte a opatrne ju celú preklopte, aby vám omeleta zišla na tanier. Panvicu znova položte na oheň a vráťte na ňu omeletu tak, aby sa prepiekla aj druhá strana. Omeletu prikryte a nechajte piecť ďalších 5-10 minút.

7) Vyklopte omeletu na tanier a nakrájajte ju na trojuholníky. Odporúčame vám podávať ju so šalátom. Dobrú chuť!

Nutričné hodnoty na jednu porciu:

Energia Bielkoviny Sacharidy Tuky
246 12,1g 15,7g 14,6g

 

Dusené s cícerom

Na to, aby ste si vychutnali tento recept, nemusíte dlho čakať. Je plný chuti a zdravých živín. Je to univerzálne jedlo, ktoré si môžete vychutnať napríklad s chrumkavým chlebom alebo samotné. Vhodnou prílohou je aj quinoa alebo ryža.

Z receptu vyjdú 4 porcie

Dusené s cícerom

Ingrediencie

  • 2 PL olivového oleja
  • 2 nakrájané cibule
  • 3 roztlačené struky cesnaku
  • 2 konzervy nakrájaných paradajok
  • 2 konzervy cíceru (používajte bez šťavy)
  • 1 ČL údenej papriky
  • 2 ČL rasce
  • 1 ČL chilli v prášku
  • 100g nakrájaného kelu
  • Soľ a korenie na dochutenie

 

Postup

1) Na veľkej panvici zohrejte olej a opečte na ňom cibuľu a cesnak.

2) Na panvicu pridajte papriku, rascu a chilli prášok. Všetko spolu dobre premiešajte spolu s cibuľou a cesnakom.

3) Pridajte nakrájané paradajky a zmes dochuťte soľou a korením. Všetko spolu dobre premiešajte, prikryte vekom a pečte po dobu 15 minút.

4) Do zmesi pridajte cícer bez šťavy a nakrájaný kel a dobre všetko premiešajte. Panvicu prikryte a nechajte piecť ďalších 15 minút.

5) Všetko spolu dobre premiešajte a môžete servírovať! Odporúčame, aby ste k tomuto zdravému receptu podávali aj cesnakový chlieb, ktorý ho ideálne doplní.

Nutričné hodnoty na jednu porciu:

Energia Bielkoviny Sacharidy Tuky
245 13,8g 33,5g 4,8g

 



Lauren Dawes

Lauren Dawes

Spisovateľka a redaktorka

Lauren vyštudovala anglickú literatúru a pochádza z južného Anglicka. Miluje plávanie a posledné roky sa rada venuje silovému tréningu. Taktiež sa chce neustále zdokonaľovať v joge.

Cez víkendy zvyčajne varí alebo chodí na brunch a rada skúša nové recepty s jej spolubývajúcimi – snaží sa zamieňať bežné študentské jedlá, akými sú napríklad cestoviny. Udržiava si zdravú rovnováhu medzi chodením do posilňovne a na párty.

Viac sa o Lauren dozviete na tomto odkaze.


Chcete si objednať naše produkty? Pozrite si naše najaktuálnejšie akcie tu... Kúp Teraz