Skip to main content
Recepty

Arašidový Cheesecake | Recept Na Cheesecake | Bez Tuku

Arašidový Cheesecake | Recept Na Cheesecake | Bez Tuku
Kristína Močková
Spisovateľ a expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Kristína Močková

V poslednej dobe ma na každom rohu prenasledujú cheesecaky, jeden z mojich obľúbených koláčov. Často však až neverím, že jeden kúsok môže byť tak veľmi kalorický. Nechcela som hneď robiť fitness verziu z nízkotučného tvarohu, pretože som chcela zachovať nezmenenú chuť pravého cheesecaku. Spravila som preto kompromis a použila som mascarpone, aj odtučnený tvaroh. Do zmesi som pridala práškové arašidové maslo, ktoré nám tiež ušetrilo zopár gramov tuku a kalórii. Obsahuje o 70% menej tuku ako klasické arašidové maslá. Bola som milo prekvapená jeho chuťou. Cheesecaku dodalo jemnú arašidovú chuť, no aj zmiešané s vodou je výborné. Kokosový cukor som tiež skúšala prvýkrát. Má špecifickú, no príjemnú chuť. Nepoužila som ho veľa, takže kto má rád sladšie, môže pokojne pridať. Snáď sa vám koláčik vydarí a bude chutiť.

Užite si pokojný víkend.

Potrebujme:

Postup:

Ako prvé si dáme zohriať trúbu na 170 stupňov. Medzitým si rozmixujeme vločky na múku. K vločkám v miske pridáme bielko z jedného vajíčka, rozpustený kokosový olej a 10g kokosového cukru (zvyšok pôjde do náplne). Túto zmes rukami natlačíme do okrúhlej formy, ktorej dno sme si vystlali papierom na pečenie. Na približne 7 minút dáme tento základ predpiecť.

V druhej miske si vymiešame žĺtko, ktoré nám ostalo, spolu s jedným celým vajíčkom, tvarohom, mascarpone, práškovým arašidovým maslom a kokosovým cukrom.

Na vychladnutý základ vylejeme zmes a formou trochu pobúchame, aby sa uvoľnili prípadné bubliny. Pečieme pri teplote 170stupňov, približne hodinu, kým vrch koláča nie je jemne hnedý. Cheesecake necháme vychladnúť a najlepšie cez noc odležať.

Vrch ľubovoľne ozdobíme. Ja som zmiešala trochu práškového arašidového masla s malým množstvom vody a poliala som ním cheesecake. S ľubovolným ovocím bude vyzerať ešte príťažlivejšie. Rozkrájala som ho na 12 kúskov.

Kalórie na jeden kúsok (bez ozdoby): 291kcal

tuky: 19,3g 

sacharidy: 19g

bielkoviny: 10,6g

Cheesaceke by sa dal jesť donekonečna…Všetci ich poznáme z cukrárni, ale najlepší je aj tak domáci. Ak si chceme udržať štíhlu líniu a nenabrať neželané krivky, musíme si dobre rozmyslieť z čoho bude. Máme tu pre vás recept na geniálny arašidový cheesecake, ktorý je práve so zníženým obsahom tuku a tak je určite vhodnejší. Navyše, chuť má takmer totožnú, ako tie plnotučné.

Kristína Močková
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Kristína Močková
Kristína sa našom blogu sústredí hlavne na recepty, či už sa jedná o dezerty, desiaty, tipy na raňajky alebo obedy. Správna výživa je jej blízka, pretože okrem toho, že vo voľnom čase rada trávi čas v kuchyni, sa venuje aj posilňovaniu. Vyše dvoch rokov sa stravuje a zaujíma o flexibilné stravovanie (IIFYM) a vďaka tomu má základné poznatky aj z oblasti stravy a výživy. Okrem Myprotein blogu píše recepty aj pre web aktin.cz - https://aktin.cz/clanky?f%5Bauthors%5D=80399. Kika je v piatom ročníku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, odbor Fotografia a nové médiá. Jej praktická bakalárska práca, ktorú fotograficky spracovala, sa venovala téme žien a silového športu. Chcela upozorniť na neopodstatnené predsudky voči ženám, ktoré sa venujú „mužskému športu“. Táto práca sa objavila aj na platforme Red Bull Showcase - https://www.redbull.com/sk-sk/girls-who-lift-kristina-mockova-local-fitness-foto-red-bull-showcase. Kikine recepty a viac o nej a jej stravovaní môžete nájsť aj na jej Instagrame - https://www.instagram.com/kikeseats/.
myprotein