Skip to main content
Recepty

Chrumkavá granola s proteínovou tyčinkou | Domáci recept na zdravú granolu

Chrumkavá granola s proteínovou tyčinkou | Domáci recept na zdravú granolu
Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka3 rokov Ago
Zobraziť profil Lauren Dawes
Máte radi granolu, ale vadí vám to veľké množstvo cukru, ktoré bežne obsahuje?

Aj vy často dostávate chuť na sladké? Vieme, že dodržiavať diétu s kontrolovaným príjmom kalórií môže byť pre vás náročné.

Naša obľúbená fitness kuchárka @healthy_floflo našla veľmi dobrý spôsob, ako si dopriať túto sladkú pochúťku bez pocitu viny. V recepte môžete využiť okrem iného napríklad hrozienka, sušené ovocie alebo čokoládové kúsky.

Táto granola obsahuje prírodný javorový sirup namiesto rafinovaného cukru. Viete, čo je na tomto recepte najchutnejšie? Naša lahodná tyčinka Crispy Layered Bar – tá posúva tento recept na vyšší level. Ešte ste o tejto tyčinke nepočuli? Neváhajte a vyskúšajte ju! Uvidíte, že to bude vaša najobľúbenejšia tyčinka!

Tyčinka Crispy Layered Bar je dostupná v dvoch príchutiach, ktorými sú Čokoláda & Karamel alebo Biela Čokoláda & Arašidy. Je zložená z niekoľkých vrstiev s lahodnou textúrou. Každá z nich obsahuje až 16g bielkovín a len 200 kalórií. Odporúčame vám, aby ste si objednali aspoň dve krabice ako zásobu na cesty – stačí si vziať so sebou jednu tyčinku a budete mať rýchle a zdravé občerstvenie.

Z receptu vyjde 6 porcií
Ingrediencie

 

Postup
  1. Predhrejte rúru na 150°C.
  2. V malej miske alebo hrnčeku rozmiešajte kokosový olej a javorový sirup.
  3. V ďalšej miske rozmiešajte ovsené vločky, zmes orechov, škoricu a soľ. Ingrediencie by sa mali dobre spojiť. Potom do zmesi nalejte olej a javorový sirup z malej misky a poriadne všetko znova premiešajte.
  4. Do tejto zmesi následne pridajte vaječný bielok, ktorý je kľúčovou ingredienciou granoly. Zmes rozložte na plech a pečte po dobu 15-20 minút.
  5. Popri pečení nakrájajte tyčinku Crispy Layered tyčinku na malé kocky.
  6. Keď sa granola upečie, odložte ju na niekoľko minút nabok, aby vychladla. Po vychladení ju posypte kockami tyčinky.
  7. Nakoniec rukami rozdrobte granolu na malé kúsky. Môžete si ju vychutnať s mliekom, posypať ňou jogurt alebo iné jedlo. Nám chutí aj samotná!

 

Chutil vám tento recept? Nabudúce vyskúšajte:

 

Chrumkavá granola z proteínovej tyčinky | Domáci recept na zdravú granolu

Nutričné hodnoty na jednu porciu

Energia 293kcal 124 kalórií z tuku

 

% dennej odporúčanej dávky *
Tuky 13,8g 21%
Sacharidy 113g 38%
Cukor 10g -
Bielkoviny 9g 18%

* Prepočet percent odporúčaného príjmu je založený na diéte s denným príjmom 2000 kalórií

Naše články slúžia výhradne na informačné a vzdelávacie účely a nemali by sa považovať za lekársku pomoc. Ak máte obavy alebo pochybnosti ohľadom akýchkoľvek záležitostí, skôr než začnete užívať výživové doplnky, poraďte sa so zdravotníckym pracovníkom. Taktiež konzultujte akúkoľvek významnú zmenu v stravovaní.

Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka
Zobraziť profil Lauren Dawes

Lauren vyštudovala anglickú literatúru a pochádza z južného Anglicka. Miluje plávanie a posledné roky sa rada venuje silovému tréningu. Taktiež sa chce neustále zdokonaľovať v joge.

Cez víkendy zvyčajne varí alebo chodí na brunch a rada skúša nové recepty s jej spolubývajúcimi – snaží sa zamieňať bežné študentské jedlá, akými sú napríklad cestoviny. Udržiava si zdravú rovnováhu medzi chodením do posilňovne a na párty.

Viac sa o Lauren dozviete na tomto odkaze.

myprotein