Skip to main content
Recepty

Čokoládový Koláčik S Mandľovým Maslom | Macro-friendly

Čokoládový Koláčik S Mandľovým Maslom | Macro-friendly
Kristína Močková
Spisovateľ a expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Kristína Močková

Ahojte, na dnes som si pre vás pripravila recept na vláčny čokoládový koláčik s mandľovým maslom. Doma som mala jeden zrelý banán, ktorý mi samotný nechutí (mám radšej tie žlto-zelené, don't judge me) a tak som sa rozhodla použiť ho do koláčika. Jeho príprava je extrémne jednoduchá, všetky suroviny máte pravdepodobne doma a keď nie, dajú sa nahradiť podobnými. Okrem skvelej chuti vie tiež ponúknuť príjemné makrá s 10g bielkovín na porciu. Zaujímavejším ho robí mandľové maslo na vrchu spolu s kúskami čokolády, ktoré samozrejme nikdy nie sú na škodu. Majte pekný víkend a vidíme sa znova nabudúce.

Potrebujeme:

  • 2 väčšie vajíčka
  • 100g zrelého banánu, roztlačeného vidličkou (1 väčší)
  • 75g Myprotein Organic kokosového cukru
  • 160g špaldovej celozrnnej hladkej múky
  • polovica prášku do pečiva (6g)
  • 140g bieleho gréckeho jogurtu (použila som tučný)
  • 20g kakaa
  • 20g Myprotein Impact whey v akejkoľvek čokoládovej príchuti

na vrch:

Postup:

Ako prvé si roztlačíme vidličkou banán, ktorý dáme do väčšej misky. Pridáme vajíčka a kokosový cukor. Všetko spolu vymiešame do peny. Nakoniec pridáme grécky jogurt a ešte raz premiešame. V druhej miske si zmiešame múku s práškom do pečiva, proteínom, kakaom a štipkou soli.

Vmiešame do mokrej zmesi. Ak by cesto bolo príliš husté, prilejeme trochu mlieka. V mojom prípade to bolo 20ml.

Formu som si vystlala papierom na pečenie, ktorý som vopred pokrčila a trochu navlhčila, aby sa s ním lepšie pracovalo. Cesto vylejeme do formy a vrch ozdobíme mandľovým maslom. Odporúčam ho špáradlom jemne zapracovať do cesta, pretože po upečení mi maslo doslovne opadávalo z vrchu, s čím som nerátala. Taktiež nezabudneme vrch posypať kúskami čokolády. Dobrú chuť!

Koláčik som rozkrájala na 8 (väčších) kúskov, z toho jeden má:

                  215 kcal

                  6.6g tuku

                  27.5g sacharidov

                  10.7g bielkovín

Kristína Močková
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Kristína Močková
Kristína sa našom blogu sústredí hlavne na recepty, či už sa jedná o dezerty, desiaty, tipy na raňajky alebo obedy. Správna výživa je jej blízka, pretože okrem toho, že vo voľnom čase rada trávi čas v kuchyni, sa venuje aj posilňovaniu. Vyše dvoch rokov sa stravuje a zaujíma o flexibilné stravovanie (IIFYM) a vďaka tomu má základné poznatky aj z oblasti stravy a výživy. Okrem Myprotein blogu píše recepty aj pre web aktin.cz - https://aktin.cz/clanky?f%5Bauthors%5D=80399. Kika je v piatom ročníku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, odbor Fotografia a nové médiá. Jej praktická bakalárska práca, ktorú fotograficky spracovala, sa venovala téme žien a silového športu. Chcela upozorniť na neopodstatnené predsudky voči ženám, ktoré sa venujú „mužskému športu“. Táto práca sa objavila aj na platforme Red Bull Showcase - https://www.redbull.com/sk-sk/girls-who-lift-kristina-mockova-local-fitness-foto-red-bull-showcase. Kikine recepty a viac o nej a jej stravovaní môžete nájsť aj na jej Instagrame - https://www.instagram.com/kikeseats/.
myprotein