Skip to main content
Recepty

Cvikla V Čokoládovom Koláči | Recepty Z Cvikly

Cvikla V Čokoládovom Koláči | Recepty Z Cvikly
Kristína Močková
Spisovateľ a expert5 rokov Ago
Zobraziť profil Kristína Močková

Ahojte! Leto je skvelé a okrem sezónneho ovocia nám ponúka aj čerstvú a chutnú lokálnu zeleninu. Na záhrade máme vždy bohatú úrodu uhoriek, cukiet a cvikla tam tiež rozhodne nechýba. Aj preto rada pečiem koláče zo zeleniny. Receptov na cviklový koláč je viacero, no skúste tento náš. Nájdete v ňom iba zdravé suroviny a makrá má taktiež veľmi prijateľné.

Viem, že cvikla nie je práve obľúbená a preto je fajn skryť ju do koláča tak, že keď človeku nepoviete, že tam je, ani to nezistí. A vlastne, kto nemá rád šťavnatý, čokoládový koláč? Cviklu si môžeme uvariť deň vopred a potom nám samostatná príprava zaberie skutočne minimum času.

Ak sa nám náhodou stane, že polovicu koláča nezjeme na posedenie, v chladničke v uzavretej nádobe vydrží aj niekoľko dní.

Potrebujeme:

Suroviny na prípravu

Postup:

Vajíčka si vymiešame s cukrom a potom pomaly pridávame za stáleho miešania roztopený kokosový olej a rum. Nakoniec pridáme nastrúhanú cviklu.

Cvikla a čokoláda

V druhej miske si zmiešame sypké suroviny. Preosejeme si špaldovú a kokosovú múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Pridáme proteín a všetko zamiešame do mokrej zmesi.

Príprava cesta

Proteín v recepte

Vznikne nám voňavé a krásne sfarbené cesto. To vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov na približne 40 minút.

Cviklový koláč

Cesto na koláč

Špajdľou skontrolujeme, či sa cesto v strede už nelepí, rúru vypneme a koláč necháme úplne vychladnúť. Koláč ozdobíme podľa fantázie, napr. horúcim ovocím, alebo prípadne Mysyrupom. Prajem vám dobrú chuť!

Čokoládový koláč s cviklou

Koláč som rozkrájala na 12 pomerne veľkých kusov, z toho jeden má:

225 kcal

9.9g tuku

25g sacharidov

7.2g bielkovín

 

Kristína Močková
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Kristína Močková
Kristína sa našom blogu sústredí hlavne na recepty, či už sa jedná o dezerty, desiaty, tipy na raňajky alebo obedy. Správna výživa je jej blízka, pretože okrem toho, že vo voľnom čase rada trávi čas v kuchyni, sa venuje aj posilňovaniu. Vyše dvoch rokov sa stravuje a zaujíma o flexibilné stravovanie (IIFYM) a vďaka tomu má základné poznatky aj z oblasti stravy a výživy. Okrem Myprotein blogu píše recepty aj pre web aktin.cz - https://aktin.cz/clanky?f%5Bauthors%5D=80399. Kika je v piatom ročníku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, odbor Fotografia a nové médiá. Jej praktická bakalárska práca, ktorú fotograficky spracovala, sa venovala téme žien a silového športu. Chcela upozorniť na neopodstatnené predsudky voči ženám, ktoré sa venujú „mužskému športu“. Táto práca sa objavila aj na platforme Red Bull Showcase - https://www.redbull.com/sk-sk/girls-who-lift-kristina-mockova-local-fitness-foto-red-bull-showcase. Kikine recepty a viac o nej a jej stravovaní môžete nájsť aj na jej Instagrame - https://www.instagram.com/kikeseats/.
myprotein