Skip to main content
Recepty

Jahodovo-broskyňový koláč s mrveničkou | „Babičkin“ koláč trochu inak

Jahodovo-broskyňový koláč s mrveničkou | „Babičkin“ koláč trochu inak
Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka3 rokov Ago
Zobraziť profil Lauren Dawes
Aj vy milujete drobenkový koláč s ovocím? Na našom recepte si môžete pochutnať, aj keď ste v diéte!

Máte chuť na tradičnú babičkinu pochúťku, no nechcete sa napchávať niečím nezdravým? Náš obľúbený fitness kuchár Niall Kirkland si pre vás pripravil vynikajúci recept. Na prípravu využijete len prírodné suroviny bez pridaného cukru. Ak dodržiavate stravu s kontrolovaným príjmom kalórií, nemusíte sa báť, je vhodný aj pre vás!

Viete, čo je na tomto koláči najlepšie? No predsa prídavok nášho Clear Whey Izolátu s úplne novou príchuťou! Môžete sa tešiť na lahodnú Bielu Broskyňu, ktorá mu dodá výnimočnú chuť. Ak ste ho ešte nevyskúšali, je najvyšší čas! Z tohto proteínu si môžete pripraviť osviežujúci kokteil počas horúcich letných dní. Jedna porcia obsahuje len 86 kalórií a až 20g čistých bielkovín. Perfektne vás podporí na ceste za vaším cieľom.

Tento jahodovo-broskyňový koláč vás perfektne zasýti na olovrant, no môžete si ho vziať aj do školy alebo do práce a ponúknuť ním kolegov. Bude vaším skvelým spoločníkom ku káve.

Z receptu vyjde 12 porcií

Ingrediencie

Mrveničkový základ:Ovocná plnka:
Postup
  1. Predhrejte rúru na 175°C.
  2. Vo veľkej miske zmiešajte mandľovú múku, ovsenú múku, ovsené vločky, javorový sirup, kokosový olej a soľ. Zmes miešajte dovtedy, kým sa dobre spojí a vznikne drobenkové cesto.
  3. Tri veľké polievkové lyžice tejto zmesi si odložte na neskôr (využijete ju ako mrveničku na ozdobenie koláča). Zvyšok zmesi pridajte na plech na pečenie.
  4. Vložte plech do trúby a pečte po dobu 10 minút.
  5. Popri pečení pridajte na panvicu jahody, javorový sirup a citrónovú šťavu. Túto zmes povarte na miernom ohni približne 2 minúty.
  6. V mixéri alebo šejkri rozmiešajte Clear Whey Izolát s vodou a pridajte ho na panvicu s ovocím. Zmes opäť priveďte do varu na miernom ohni a povarte ju približne 5 minút. Ovocie by malo zmäknúť a väčšina tekutiny by sa mala odpariť. Mala by vám zostať hustá jahodová omáčka.
  7. Vytiahnite z rúry plech s mrveničkovým základom, vylejte naňho jahodovú omáčku, rovnomerne ju rozotrite po celom obsahu základu a posypte mrveničkou, ktorú ste si odložili na ozdobenie.
  8. Plech opäť vložte do rúry a pečte po dobu 30-35 minút, kým mrvenička navrchu nezačne zlatnúť.
  9. Po upečení vyberte plech z rúry a nechajte ho úplne vychladnúť. V opačnom prípade by sa vám koláč mohol horšie krájať. Koláč po vychladnutí nakrájajte na 12 plátkov. Dobrú chuť!

 

Chutil vám tento recept? Vyskúšajte aj nasledovné:

 

Nutričné hodnoty na jednu porciu

Energia 202kcal
Tuky 10,5g
Sacharidy 17g
Bielkoviny 8,4g

 

Naše články slúžia výhradne na informačné a vzdelávacie účely a nemali by sa považovať za lekársku pomoc. Ak máte obavy alebo pochybnosti ohľadom akýchkoľvek záležitostí, skôr než začnete užívať výživové doplnky, poraďte sa so zdravotníckym pracovníkom. Taktiež konzultujte akúkoľvek významnú zmenu v stravovaní.

Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka
Zobraziť profil Lauren Dawes

Lauren vyštudovala anglickú literatúru a pochádza z južného Anglicka. Miluje plávanie a posledné roky sa rada venuje silovému tréningu. Taktiež sa chce neustále zdokonaľovať v joge.

Cez víkendy zvyčajne varí alebo chodí na brunch a rada skúša nové recepty s jej spolubývajúcimi – snaží sa zamieňať bežné študentské jedlá, akými sú napríklad cestoviny. Udržiava si zdravú rovnováhu medzi chodením do posilňovne a na párty.

Viac sa o Lauren dozviete na tomto odkaze.

myprotein