Skip to main content
Recepty

Lahodný proteínový puding | Jednoduchý a chutný tip na niečo sladké

Lahodný proteínový puding | Jednoduchý a chutný tip na niečo sladké
Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka3 rokov Ago
Zobraziť profil Lauren Dawes

Chcete vyskúšať niečo nové, ale nemáte čas na prípravu náročných receptov? 

Naša obľúbená fitness kuchárka @healthy_floflo si pre vás pripravila ďalší skvelý recept. Je to výnimočný puding, ktorý zvládnete pripraviť behom niekoľkých minút.

Pravdepodobne ste doteraz pri varení nepoužívali sucháre, no tie sú v tomto recepte jednou z kľúčových ingrediencií. Chrumkavé pečivo spraví z pudingu skvelú pochúťku. Podľa Flo sa táto ingrediencia veľmi často používa napríklad v talianskej kuchyni. Ak sa vám nepodarí kúpiť sucháre, môžete ich nahradiť dochrumkava upečenými toastami.

Viete, čo je na tomto recepte najlepšie? Puding nielenže perfektne chutí, ale zároveň má vynikajúce hodnoty makroživín – obsahuje až 38 gramov bielkovín a menej než 400 kalórií – tomu sa hovorí výhra!

 

Z receptu vyjde 1 porcia

Ingrediencie

Topping:

 

Postup

  • Najprv v miske dohladka rozmiešajte jogurt s proteínom.
  • V druhej miske rozdrobte sucháre na prach a pridajte do nich kakao a sladidlo. Do zmesi prilievajte za stáleho miešania mlieko. Postupne by sa z tejto zmesi malo vytvoriť cesto.
  • Cesto rozdeľte na dve časti. Tieto časti by mali byť rozdelené približne v pomere 2:1 (nie rovnomerne).
  • Vyložte malú misku potravinárskou fóliou, vylejte do nej väčšiu časť cesta a vyformujte ho po stenách misky. Cesto by teda malo tvoriť "misku" v miske. Do cesta vylejte jogurt a zakryte ho zvyšnou časťou cesta. Zakryte ho tak, aby cesto vyzeralo ako "vrchnák", teda aby nebolo predvídateľné, že sa pod cestom skrýva plnka.
  • Puding je pripravený! Odporúčame ho odložiť do chladničky na celú noc, čím získa ešte výraznejšiu chuť.
  • Pred podávaním pokvapkajte arašidovým maslom a ozdobte ovocím. Dobrú chuť!

Nutričné informácie

Na 1 porciu

Energia 367kcal 50 kalórií z tuku

 

% odporúčanej dennej dávky *
Tuky 5,6g 9%
Sacharidy 46,3g 15%
Bielkoviny 38g 76%

* Prepočet percent odporúčaného príjmu je založený na diéte s denným príjmom 2000 kalórií

Naše články slúžia výhradne na informačné a vzdelávacie účely a nemali by sa považovať za lekársku pomoc. Ak máte obavy alebo pochybnosti ohľadom akýchkoľvek záležitostí, skôr než začnete užívať výživové doplnky, poraďte sa so zdravotníckym pracovníkom. Taktiež konzultujte akúkoľvek významnú zmenu v stravovaní.

Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka
Zobraziť profil Lauren Dawes

Lauren vyštudovala anglickú literatúru a pochádza z južného Anglicka. Miluje plávanie a posledné roky sa rada venuje silovému tréningu. Taktiež sa chce neustále zdokonaľovať v joge.

Cez víkendy zvyčajne varí alebo chodí na brunch a rada skúša nové recepty s jej spolubývajúcimi – snaží sa zamieňať bežné študentské jedlá, akými sú napríklad cestoviny. Udržiava si zdravú rovnováhu medzi chodením do posilňovne a na párty.

Viac sa o Lauren dozviete na tomto odkaze.

myprotein