Skip to main content
Recepty

Vanilková mliečna ryža na sladko | S proteínom a jablkami

Vanilková mliečna ryža na sladko | S proteínom a jablkami
Kristína Močková
Spisovateľ a expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Kristína Močková

Na dnes som si pre vás pripravila vylepšenú verziu mliečnej ryže, ktorá chutí ešte lepšie, ako tá kupovaná. Na jednu porciu poteší 27g bielkovín. Horúce jablká príjemne zahrejú a vôňa škorice sa perfektne hodí k jesennému počasiu. Najlepšie chutí čerstvá a teplá, ale perfektne poslúži aj ako rýchle raňajky, ak si ju pripravíme deň vopred a na noc vložíme do chladničky.

 

Potrebujeme:

Postup

  1. Uvaríme ryžu podľa návodu. Medzitým, ako sa nám pomaly varí ryža, si v miske zamiešame proteín s vodou. Vodu pridávame postupne, konzistencia musí byť hustá a krémová, bez hrudiek.
  1. Nakrájame si jablko, vložíme do hrnca, podlejeme trochou vody, posypeme škoricou a niekoľko minút dusíme do mäkka. Ak máme kyslé jablko, môžme pridať trochu cukru, alebo sladidla.
  1. Zamiešaný proteín pridáme do uvarenej a jemne vychladenej ryže a poriadne premiešame. Vložíme do misky, ozdobíme horúcimi jablkami a podávame.

Kalórie: 359kcal Tuky: 2,5g Sacharidy: 56,4g Bielkoviny: 27,4g

Mliečna ryža nesmie chýbať vo vašom repertoári jesenných receptov na spríjemnenie si chladných rán, alebo dlhých večerov. Príprava nezaberie veľa času a výsledok je fantastický – pripomína tú klasickú kašu z detstva. Avšak obsah bielkovín a absencia cukru poteší určite viac, ako by vám ju pripravila mama. Ak si ju ešte aj pekne naservírujete, pôžitok bude zaručený!

Kristína Močková
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Kristína Močková
Kristína sa našom blogu sústredí hlavne na recepty, či už sa jedná o dezerty, desiaty, tipy na raňajky alebo obedy. Správna výživa je jej blízka, pretože okrem toho, že vo voľnom čase rada trávi čas v kuchyni, sa venuje aj posilňovaniu. Vyše dvoch rokov sa stravuje a zaujíma o flexibilné stravovanie (IIFYM) a vďaka tomu má základné poznatky aj z oblasti stravy a výživy. Okrem Myprotein blogu píše recepty aj pre web aktin.cz - https://aktin.cz/clanky?f%5Bauthors%5D=80399. Kika je v piatom ročníku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, odbor Fotografia a nové médiá. Jej praktická bakalárska práca, ktorú fotograficky spracovala, sa venovala téme žien a silového športu. Chcela upozorniť na neopodstatnené predsudky voči ženám, ktoré sa venujú „mužskému športu“. Táto práca sa objavila aj na platforme Red Bull Showcase - https://www.redbull.com/sk-sk/girls-who-lift-kristina-mockova-local-fitness-foto-red-bull-showcase. Kikine recepty a viac o nej a jej stravovaní môžete nájsť aj na jej Instagrame - https://www.instagram.com/kikeseats/.
myprotein