Skip to main content
Recepty

Nepečené kokosové guľky | Raw | Bez cukru | Plné bielkovín

Nepečené kokosové guľky | Raw | Bez cukru | Plné bielkovín
Kristína Močková
Spisovateľ a expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Kristína Močková

Niekedy proste nemáte čas ani chuť stráviť v kuchyni dve hodiny pečením niečoho zložitého. Tieto nepečené guľky oceníte napr. v situáciach, keď má prísť návšteva a vy ste nestihli nič pripraviť, alebo ako zdravý snack do školy (aj pre deti), poprípade kľudne aj k poobedňajšej kávičke. Vyzerajú a chutia skvelo. A to aj bez cukru. Krásnu farbu majú vďaka malinám a príjemne sladké sú vďaka hrozienkam a vanilkovému proteínu.

Potrebujeme:

  • 60g rozmrazených a popučených malín
  • 15g hrozienok (ktoré si na chvíľu namočíme do teplej vody a potom zlejeme)
  • 50g ovsených vločiek zomletých najemno (najlepšie je použiť Myprotein Instant Oats)
  • 10g strúhaného kokosu
  • 10g kokosovej múky (ak nemáme, tak použijeme kokos navyše, avšak bude to mať iné nutričné hodnoty, pretože kokos nie je kokosová múka)
  • 15g mandlí zomletých na jemno
  • 15g vanilkového Impact whey proteínu od Myprotein
  • trochu kokosu na obalenie guliek

Postup:

Ako prvé si zalejeme sušené hrozienka horúcou vodou, necháme chvíľu odstáť, aby trošku nasali vodu a zlejeme. Potom si postupne zomelieme ovsené vločky (ak nemáme Instant Oats) a mandle na múku.

Všetky suroviny si spojíme dokopy v mixéri (silný mixér nám ušetrí kopec nervov) na tuhú zmes s krásnou ružovou farbou. Tvarujeme malé guľky, ktoré obalíme v kokose.

Mne vyšlo 12 kúskov a ľutovala som, že som nespravila rovno dvojitú dávku, keďže zmizli pomerne rýchlo. Ak nezjeme všetko hneď, skladujeme guľky v chladničke v uzatvorenej nádobe a skonzumujeme v priebehu niekoľkých dní.

Nutričné info na 1 guľku: kalórie: 44kcal tuky: 1,7g sacharidy: 5g bielkoviny: 2,2g

Sú bez cukru, nepečené (raw), bez zbytočných umelých prísad a navyše plné bielkovín. Ich príprava je jednoduchá a zábavná. Hovoríme o proteínových guličkách obalených v kokose. Odporúčame vám pripraviť si ingrediencie na dvojitú dávku, pretože sa míňajú naozaj veľmi rýchlo!

Kristína Močková
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Kristína Močková
Kristína sa našom blogu sústredí hlavne na recepty, či už sa jedná o dezerty, desiaty, tipy na raňajky alebo obedy. Správna výživa je jej blízka, pretože okrem toho, že vo voľnom čase rada trávi čas v kuchyni, sa venuje aj posilňovaniu. Vyše dvoch rokov sa stravuje a zaujíma o flexibilné stravovanie (IIFYM) a vďaka tomu má základné poznatky aj z oblasti stravy a výživy. Okrem Myprotein blogu píše recepty aj pre web aktin.cz - https://aktin.cz/clanky?f%5Bauthors%5D=80399. Kika je v piatom ročníku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, odbor Fotografia a nové médiá. Jej praktická bakalárska práca, ktorú fotograficky spracovala, sa venovala téme žien a silového športu. Chcela upozorniť na neopodstatnené predsudky voči ženám, ktoré sa venujú „mužskému športu“. Táto práca sa objavila aj na platforme Red Bull Showcase - https://www.redbull.com/sk-sk/girls-who-lift-kristina-mockova-local-fitness-foto-red-bull-showcase. Kikine recepty a viac o nej a jej stravovaní môžete nájsť aj na jej Instagrame - https://www.instagram.com/kikeseats/.
myprotein