Skip to main content
Recepty

Proteínové cookies s arašidovým maslom | Objavte chute Svetovej Kuchyne

Proteínové cookies s arašidovým maslom | Objavte chute Svetovej Kuchyne
Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka3 rokov Ago
Zobraziť profil Lauren Dawes

Sme hrdí na to, že sme vám mohli predstaviť našu novinku – rad príchutí s názvom Svetová Kuchyňa, vďaka ktorému môžete spoznávať chuť jedál z celého sveta.

V súčasnosti je cestovanie veľmi náročné. Nastala situácia, kedy mnohé krajiny uzavreli svoje hranice. Nebojte sa, myslíme na vás – vymysleli sme rad príchutí, vďaka ktorému môžete spoznávať jedlá z celého sveta. Rozšírte si svoje obzory a poskytnite svojmu telu vysokokvalitné živiny!

Napríklad taká Amerika v sebe ukrýva obrovské množstvo národných jedál so zaujímavou chuťou, no arašidové maslo je jedným z najobľúbenejších. Kto by predsa nepoznal túto klasickú pochúťku?

Vedeli sme, že pravdepodobne málo ľudí využije túto príchuť na prípravu bežného proteínového kokteilu, no potom nám napadla úžasná myšlienka: táto príchuť je ideálna ako prídavok do pečenia! Americká klasika jednoducho nabrala nový rozmer. Tieto proteínové sušienky s príchuťou arašidového masla si pripravíte za menej než 15 minút, no verte nám, že ten pôžitok v ústach stojí za to! V recepte sa navyše využíva domáca plnka.

Na prípravu sušienok vám stačí len pár ingrediencií, ktoré máte v kuchyni bežne. Vychutnať si ich môžete kedykoľvek počas dňa. Poskytnú vám vysokokvalitné živiny a úžasný chuťový zážitok.

Z receptu vyjde 8 porcií

Ingrediencie

Na sušienky:Na džemovú plnku:

Postup

  1. Najprv predhrejte rúru na 180°C.
  2. Vo veľkej miske lyžicou rozmiešajte arašidové maslo, vajíčko a bezkalorický sirup. Po dobrom vymiešaní pridajte proteín a znova poriadne vymiešajte. V ceste by nemali ostať hrudky.
  3. Namočte si ruky, aby sa vám na ne nelepilo cesto – dlaňami budete formovať malé jemné guličky o veľkosti približne golfovej loptičky. Keď budete mať guličky vyformované, položte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Každú potom mierne zvrchu pritlačte, aby nabrala tvar sušienky.
  4. Plech vložte do predhriatej rúry a pečte po dobu 10-12 minút.
  5. Medzitým pridajte na malú panvicu maliny, kukuričnú múku, bezkalorický sirup a vodu. Položte na slabý oheň a neustále miešajte. Zmes by mala postupne zhustnúť a nabrať konzistenciu džemu. Následne ju nechajte vychladnúť.
  6. Pochúťka je pripravená na servírovanie! Na sušienku lyžicou naberte trochu džemu a prikryte ju druhou sušienkou. Dobrú chuť!

Proteínové sušienky s arašidovým maslom | Svetová Kuchyňa

Nutričné hodnoty

Na jednu porciu

Energia 142kcal 86 kalórií z tuku

 

% odporúčaného denného príjmu *
Tuky 9,6g 15%
Sacharidy 2,5g 1%
Bielkoviny 9,1g 18%

* Prepočet percent odporúčaného príjmu je založený na diéte s denným príjmom 2000 kalórií

Naše články slúžia výhradne na informačné a vzdelávacie účely a nemali by sa považovať za lekársku pomoc. Ak máte obavy alebo pochybnosti ohľadom akýchkoľvek záležitostí, skôr než začnete užívať výživové doplnky, poraďte sa so zdravotníckym pracovníkom. Taktiež konzultujte akúkoľvek významnú zmenu v stravovaní.

Lauren Dawes
Spisovateľka a redaktorka
Zobraziť profil Lauren Dawes

Lauren vyštudovala anglickú literatúru a pochádza z južného Anglicka. Miluje plávanie a posledné roky sa rada venuje silovému tréningu. Taktiež sa chce neustále zdokonaľovať v joge.

Cez víkendy zvyčajne varí alebo chodí na brunch a rada skúša nové recepty s jej spolubývajúcimi – snaží sa zamieňať bežné študentské jedlá, akými sú napríklad cestoviny. Udržiava si zdravú rovnováhu medzi chodením do posilňovne a na párty.

Viac sa o Lauren dozviete na tomto odkaze.

myprotein