Skip to main content
Recepty

Raw | Vegánske | Ďatlové Guličky | Bez lepku | Bez Cukru

Raw | Vegánske | Ďatlové Guličky | Bez lepku | Bez Cukru
Kristína Močková
Spisovateľ a expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Kristína Močková

Ahojte, na dnes tu máme tento jednoduchý receptík na guľky zo samých dobrých a zdravých vecí. Spojila som dokopy niekoľko potravín, ktoré sa považujú za „superfoods“- goji, mandle, chia, surové kakaové bôby a kakao. Príprava vám opäť zaberie minimum času, keďže tentokrát nejdeme nič piecť. Trochu času si musíme vyhradiť jedine na namočenie ďatlí a goji. Pre mňa je to ideálny snack ak nie som hladná, ale „niečo by som si dala..“, alebo ak (ako vždy) nestíham a potrebujem si rýchlo niečo zahryznúť. Najlepšie na takýchto zdravých guľkách je to, že si ich môžete prispôsobiť podľa toho, čo máte práve doma, alebo čo máte radi.

Potrebujeme:

Postup:

Postup je naozaj jednoduchý. Ďatle spolu s goji si zalejeme horúcou vodou a necháme aspoň pol hodinu odstáť.

Po pol hodine zlejeme a posťahujeme dole šupky z ďatlí, ktoré sa nám samovoľne uvolnili. Zle sa mixujú. Zmes poriadne rozmixujeme. Nemal by to byť problém, keďže všetko je krásne mäkké. V tomto bode to bude vďaka goji vyzerať ako domáci kečup.

Premiestnime to do misky, kam ďalej pridáme podrvené mandle, chia semienka, pohánkové vločky a kakaové kúsky. Všetko spolu premiešame a v prípade potreby, ak je zmes príliš lepkavá, ešte prisypeme vločky.

No a nakoniec vytvarujeme guľky, ktoré potom ešte obalíme v kakau. V tomto bode budú najfotogenickejšie. Skladujeme v uzatvorenej nádobe v chladničke, kde nám takto vydržia asi týždeň. Tak teda dobrú chuť!

Zo zmesi som vyrobila 8 guliek, z toho jedna má:

68 kcal

2.1g tuku

10.1g sacharidov

1.7g bielkovín

Kristína Močková
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Kristína Močková
Kristína sa našom blogu sústredí hlavne na recepty, či už sa jedná o dezerty, desiaty, tipy na raňajky alebo obedy. Správna výživa je jej blízka, pretože okrem toho, že vo voľnom čase rada trávi čas v kuchyni, sa venuje aj posilňovaniu. Vyše dvoch rokov sa stravuje a zaujíma o flexibilné stravovanie (IIFYM) a vďaka tomu má základné poznatky aj z oblasti stravy a výživy. Okrem Myprotein blogu píše recepty aj pre web aktin.cz - https://aktin.cz/clanky?f%5Bauthors%5D=80399. Kika je v piatom ročníku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, odbor Fotografia a nové médiá. Jej praktická bakalárska práca, ktorú fotograficky spracovala, sa venovala téme žien a silového športu. Chcela upozorniť na neopodstatnené predsudky voči ženám, ktoré sa venujú „mužskému športu“. Táto práca sa objavila aj na platforme Red Bull Showcase - https://www.redbull.com/sk-sk/girls-who-lift-kristina-mockova-local-fitness-foto-red-bull-showcase. Kikine recepty a viac o nej a jej stravovaní môžete nájsť aj na jej Instagrame - https://www.instagram.com/kikeseats/.
myprotein