Skip to main content
Recepty

Sladká Omeleta S Čerstvým Ovocím A Sirupom | Zdravé Raňajky

Sladká Omeleta S Čerstvým Ovocím A Sirupom | Zdravé Raňajky
Kristína Močková
Spisovateľ a expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Kristína Močková

Ahojte, som veľmi rada, že vám sem môžem napísať recept na jedno z mojich obľúbených, (nielen) raňajkových jedál. Ide o sladkú omeletu. Ľudia, ktorí obľubujú slané raňajky, často zvyknú raňajkovať vajcia. A zase tí, ktorí ľúbia skôr sladké, volia ovsenú kašu. No skúšali ste už niekedy sladkú omeletu? Je to výborný variant a obmena bežných raňajok. Moja omeleta sa väčšinou pohybuje okolo 300kcal, čím ju zaraďujem medzi tie nízkokalorickejšie jedlá. Príprava je nenáročná, obsahuje iba pár základných ingrediencií, ktoré mám vždy doma a aj vďaka MySyrupu vždy dokonale uspokojí moje chute na sladké.

Potrebujeme:

  • 2 celé vajcia
  • 1 vaječné bielko
  • menší, zrelý banán (80g)
  • trošku sušeného kokosu, podľa chuti (3g)
  • trochu škorice, podľa chuti
  • približne 120g drobného ovocia, čerstvé alebo mrazené
  • MySyrup na dosladenie

(Suroviny a ich množstvo sú orientačné. Vždy ich prispôsobujem tomu, ako veľmi som hladná a koľko kalórii mám k dispozícií)

Postup:

Postup je naozaj jednoduchý. Vidličkou si roztlačíme v plytkej miske banán na kašu, prisypeme trochu škorice a podľa chuti trochu kokosu.

Do toho rozklepneme vajíčka. Dnes som výnimočne pridala navyše aj jedno bielko, aby bola omeleta objemnejšia.Vidličkou poriadne premiešame do peny, aby sa prepojili vajíčka s banánom.

Medzitým si dáme na panvicu malé množstvo masla alebo kokosového oleja, rozohrejeme a na horúcu panvicu vylejeme zmes.

Ihneď na to nahádžeme drobné ovocie, prikryjeme pokrievkou a necháme na miernom stupni smažiť asi 12 minút. Čím menšiu panvicu použijeme, tým bude “cesto” hrubšie a tak smaženie bude aj dlhšie trvať. Jednoducho však vieme zistiť, či je omeleta už hotová. Ak sa v strede “cesto” už netrasie, môžme odokryť, vypnúť a podávať. Omeletku premiestnime na tanier, na vrch nahádžeme ešte čerstvé ovocie a dosladím MySyrupom.

Výborne chutí aj s jogurtom a pre tých, ktorí nešetria tuky, tak aj s orechovým maslom. Jednoducho je to základný recept, ktorý si môžte doladiť podľa vašich kalórii, makier a hlavne chuti.

Veľmi dúfam, že sladkú omeletu vyskúšate a bude vám aj chutiť. Kalórie na túto konkrétnu mi vyšli na:

                  315 kcal

                  14g tuku

                  30g sacharidov

                  18g bielkovín

 

Kristína Močková
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Kristína Močková
Kristína sa našom blogu sústredí hlavne na recepty, či už sa jedná o dezerty, desiaty, tipy na raňajky alebo obedy. Správna výživa je jej blízka, pretože okrem toho, že vo voľnom čase rada trávi čas v kuchyni, sa venuje aj posilňovaniu. Vyše dvoch rokov sa stravuje a zaujíma o flexibilné stravovanie (IIFYM) a vďaka tomu má základné poznatky aj z oblasti stravy a výživy. Okrem Myprotein blogu píše recepty aj pre web aktin.cz - https://aktin.cz/clanky?f%5Bauthors%5D=80399. Kika je v piatom ročníku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, odbor Fotografia a nové médiá. Jej praktická bakalárska práca, ktorú fotograficky spracovala, sa venovala téme žien a silového športu. Chcela upozorniť na neopodstatnené predsudky voči ženám, ktoré sa venujú „mužskému športu“. Táto práca sa objavila aj na platforme Red Bull Showcase - https://www.redbull.com/sk-sk/girls-who-lift-kristina-mockova-local-fitness-foto-red-bull-showcase. Kikine recepty a viac o nej a jej stravovaní môžete nájsť aj na jej Instagrame - https://www.instagram.com/kikeseats/.
myprotein