Skip to main content
Recepty

Svieži tvarohový koláč s lesným ovocím | Jednoduchý recept

Svieži tvarohový koláč s lesným ovocím | Jednoduchý recept
Kristína Močková
Spisovateľ a expert6 rokov Ago
Zobraziť profil Kristína Močková

Ahojte, na dnes som si pripravila recept na "macro-friendly" koláč, s ktorým som si tak trochu pripomenula leto, keďže som vytiahla z mrazničky časť letnej úrody zo záhrady. Je jednoduchý, rýchly, svieži a nepotrebujte naň nič špeciálne. Základ tvoria ovsené vločky, ktoré sú prirodzene bezlepkové, no ak robíme koláčik pre celiatika, treba použiť bezlepkové vločky, kde máme istotu, že nebudú kontaminované pšenicou. Spolu s makom, ktorý príjemne chrumká a arašidovým maslom vytvárajú skvelú, možno trochu netradičnú chuť. (Tak isto ako pri ovsených vločkách, ak chceme mať 100% istotu, že koláčik je bezlepkový, použijeme Myprotein Organic arašidové maslo, ktoré má označenie Gluten free). Príjemne sladká tvarohová vrstva sa kamaráti s jemne kyselkavým ovocím na vrchu. Na dochutenie môžeme použiť bezkalorický Myprotein sirup.

Potrebujeme:

Postup:

Vločky si rozmixujeme na múku, pridáme mak, arašidové maslo, približne tretinu z celkového množstva medu a 2-3 lyžice vody. Vypracujeme pomerne tuhé cesto, ktoré necháme chvíľu odpočívať.

Medzitým si pripravíme tvarohovú vrstvu. Z tvarohu, zvyšného medu a jedného bielka si vymiešame hladký krém.

Cesto rovnomerne natlačíme do okrúhlej formy vyloženej papierom na pečenie a na pár minút ho dáme predpiecť pri 180 stupňoch.

Na cesto vylejeme tvarohovú vrstvu a na ňu poukladáme ovocie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180stupňoch približne 40 minút (koláčik treba občas skontrolovať). Necháme vychladnúť a môžme podávať.

Rozkrájala som na 12 kúskov, z toho jeden má: Kalórie: 148 Tuky: 3,8g Sacharidy: 18,7g Bielkoviny: 8,8g

Doprajte si svieži letný koláč aj v tomto chladnejšom počasí. Farebný tvarohový zákusok posypaný záhradným ovocím je ako stvorený pre dnešný deň. Korpus sa skladá len z ovsených vločiek, medu, maku a arašidového masla a náplň je ľahká, tvarohová. Ak to zavŕšite našim zero sirupom, dostanete lahodnú a najmä zdravú odmenu za celý týždeň.

Kristína Močková
Spisovateľ a expert
Zobraziť profil Kristína Močková
Kristína sa našom blogu sústredí hlavne na recepty, či už sa jedná o dezerty, desiaty, tipy na raňajky alebo obedy. Správna výživa je jej blízka, pretože okrem toho, že vo voľnom čase rada trávi čas v kuchyni, sa venuje aj posilňovaniu. Vyše dvoch rokov sa stravuje a zaujíma o flexibilné stravovanie (IIFYM) a vďaka tomu má základné poznatky aj z oblasti stravy a výživy. Okrem Myprotein blogu píše recepty aj pre web aktin.cz - https://aktin.cz/clanky?f%5Bauthors%5D=80399. Kika je v piatom ročníku na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, odbor Fotografia a nové médiá. Jej praktická bakalárska práca, ktorú fotograficky spracovala, sa venovala téme žien a silového športu. Chcela upozorniť na neopodstatnené predsudky voči ženám, ktoré sa venujú „mužskému športu“. Táto práca sa objavila aj na platforme Red Bull Showcase - https://www.redbull.com/sk-sk/girls-who-lift-kristina-mockova-local-fitness-foto-red-bull-showcase. Kikine recepty a viac o nej a jej stravovaní môžete nájsť aj na jej Instagrame - https://www.instagram.com/kikeseats/.
myprotein